Şimdi Ara

VOYO v3 HTPC veya Tv Box olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • VOYO V3 sizce güçlü bir Kodi destekli Tv Box veya htpc olarak kullanılabilir mi?
    Donanımdan x265 çözemiyor sanırım ama en güncel intel işlemci bununla baş edebilir mi?
    Ne dersiniz?

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_292915.html
    https://www.youtube.com/watch?v=dMRxK5IMVmA

• YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa olmaması için hiçbir sebep yok. Ben tashiba z3740 işlemcili tableti TV nin arkasında tvbox niyetine rahatça kullanıyorum. Hatta bunun işlemcisi z8700 hayli hayli daha iyidir.

Kodi'nin windowsla arası iyiyse işini görür diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avr kullanacak saniz sesleri bitstream aktarmayacak. Avr çözmeyecek yanı sesle ilgili ciddi sorun oluşacak

Bilginize

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Çok iyi oldu bu konuya değindiğiniz. Açıkcası ilerde AVR kullanmayı düşünüyordum. Şimdi bitstream yapamamasının nedeni nedir? HDMI üzerinden digital veriyi AVR neden çözümleyemiyor?
    Bu sorunu aşmak için ne yapmak gerekir? Harici bir ses kartı mı? Başka bir donanım mı? v.s.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YesimCirakli

Çok iyi oldu bu konuya değindiğiniz. Açıkcası ilerde AVR kullanmayı düşünüyordum. Şimdi bitstream yapamamasının nedeni nedir? HDMI üzerinden digital veriyi AVR neden çözümleyemiyor?
    Bu sorunu aşmak için ne yapmak gerekir? Harici bir ses kartı mı? Başka bir donanım mı? v.s.

Kullandığı işlemci sesi çözüp gonderiyor bitstream gönderme kabiliyeti yok hal böyle olunca Avr ye gelen ses çözülmüş gelecek Avr çözmeyecek yanı ekran da hic bir Zaman dts Yada dtshdma görmeyeceksiniz

Siz neden bunu almak istiyorsunuz ki madem bu ise gireceksiniz

Mac mini daha iyi bir çözüm
    intel nuc iyi çözüm
    Asus Vivo daha iyi çözüm
    Asus rog en iyi çözüm

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Kullandığı işlemci sesi çözüp gonderiyor bitstream gönderme kabiliyeti yok hal böyle olunca Avr ye gelen ses çözülmüş gelecek Avr çözmeyecek yanı ekran da hic bir Zaman dts Yada dtshdma görmeyeceksiniz

Siz neden bunu almak istiyorsunuz ki madem bu ise gireceksiniz

Mac mini daha iyi bir çözüm
    intel nuc iyi çözüm
    Asus Vivo daha iyi çözüm
    Asus rog en iyi çözüm

Ben bu imkanları su an sonuna kadar kullaniyorum

Htpc olayını dibine kadar araştırdım 2000 sayfalık özel forum U okudum baya meşakkati oldu ama sonuç aldım

21 android Player aldım Sattim htpc ile çözdük olayı

Sesi çözüp çözüp çözmemesi işlemci ile mi alakalı? Ben yazılım ile alakalı sanıyordum hep.
    Ben tv arkasına ucuz sessiz bir sistem düşünüyordum bunu görünce sormak istedim.
  • quote:

Sesi çözüp çözüp çözmemesi işlemci ile mi alakalı? Ben yazılım ile alakalı sanıyordum hep.
    Ben tv arkasına ucuz sessiz bir sistem düşünüyordum bunu görünce sormak istedim.

Aslında ısın özü lisanla alakali

Bazı işlemciler bazı ses kartları bazı ekrankartlari telif ödeyip almıyorlar lisans mevzu böyle olunca da bitstream aktarım yok

Ama ben bu cihazı denemedim benzerini denedim seste sorun vardı

Bunu da denemek icin almak lazım alipta sıkıntı olması da kotu olcak bence bulaşmayın

Sayenizde HTPC ile ilgili yazıları okumaya başlayacağım. Lisans konusu çok enteresan sonuçta raw olarak sesi hdmi ile iletmesi lisansa bağlı olmamalı. Çünkü bir müdahale söz konusu değil. Sesi işlemci çözseydi o zaman lisans konsunu kabul ederdim. Gerçi o zaman da bana mantıksız geliyor çünkü sesi çözen işlemci değil yazılımın direktifi ile olduğundan lisans yazılımda olmalı. Neyse vardır atladığım bir konu okuyup öğreneyim bari.
    Herşey için çok teşekkür ederim.
    Asus rog pahalı bir çözüm ama ondaki goruntu diğer cihazlar da yok çok ona takılmaz iseniz

İntel i3 i5 li modeller tercih edin Kodi Player kurun

flirch diye bir parça var 90 tl onu alıp evdeki her hangi bir kumandayı tanıtın Kodi ile afişleyin varsa film arşiviniz sonra keyfinize bakmak kalıyor jriver gibi bir program la müzik albümleriniz de iPad Yada telefon kontrol lu olarak kullanırsınız keyifle

Bana kalırsa Asus Vivo pc Yada Mac mini almak iyi çözüm olur

Hepsi burada da mini pc diye aratın çok model var

Size celeron da yetebilir

Peki şöyle sorayum. Elimdeki laptop HTPC için uygunmudur?
    i7 2670QM
    Nvidia GT 540M
    8Gb ram
    HDMI 1.4 (sanırım) çıkış desteği.

HDMI üzerinden Bitstream desteğinin olup olmadığını nerden öğrenebilirim?

Eğer bu laptop 4k 30hz ile 4K h264 ve h265 videoları oynatabiliyorsa o zaman bunu HTPC olarak bırakıp kendime yeni bir laptop alırım.
  • quote:

Peki şöyle sorayum. Elimdeki laptop HTPC için uygunmudur?
    i7 2670QM
    Nvidia GT 540M
    8Gb ram
    HDMI 1.4 (sanırım) çıkış desteği.

HDMI üzerinden Bitstream desteğinin olup olmadığını nerden öğrenebilirim?

Eğer bu laptop 4k 30hz ile 4K h264 ve h265 videoları oynatabiliyorsa o zaman bunu HTPC olarak bırakıp kendime yeni bir laptop alırım.

İ7 ile kesinlik le Avr rahat rahat kullanırsınız sorun yok

H265 x265 de sorun yok

4K dada büyük ihtimal idare eder

Team wiev le uzaktan hallederim gerekirse
    YapaZ saniz yazın yardım ederim

team viewer iyi fikir. Daha zaman var ama sistemi kurunca eğer sorun yaşarsam size haber veririm. Çok teşekkür ederim.
    Flirc ı unutmayın Nobel alacak cihaz

Evdeki klima kumandası ile bile Yada eski bir cihazın kumandasını Yada yeni istediğiniz herhangi bir kumanda ile pc Yi resmen Media player E Çeviriyor

http://www.samm.com/product/1098/flirc-raspberry-pi-usb-alici.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 8 Nisan 2016; 23:44:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.