Şimdi Ara

VPN uzerinden local Network

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzaktaki ofisimde win7 kurulu bilgisayarima vpn uzerinden baglanip ofisteki aga erismek istiyorum. Bunu yapmak icin teamviewer VPN kullandim(http://prntscr.com/4l4bnm ). Ofisteki bilgisayarima teamviewer in verdigi ip adresi ile ping attigimda cevap aliyorum ve aglar arasinda teamviewer in baglantisi da gorunuyor(http://prntscr.com/4l4c3n ). Ama bilgisayarima bagli diger ag cihazlarina erisemiyorum. Ornegin ofisteki bilgisayar uzerinden 10.21.55.73 ip numarasindan ping cevabi alabilirken VPN ile bagli oldugum bilgisayar uzerinden pinge cevap alamiyorum. Local Network ve Teamviewer i secip aglari kopruledim (http://prntscr.com/4l4ci9 ) yine de ise yaramadi. Nerde eksigim var? Baska programlar var mi bu isi yapan? windowsun kendi ayarlarindan surda anlatildigi gibi (http://7.enpedi.com/2012/09/windows-7-vpn-baglants-kurmak-vpn.html ) ofisteki bilgisayardan vpn e izin verip uzaktan baglanmak istedim yine ise yaramadi. Kimisi ofisteki bilgisayar server bilgisayari olmadigi icin dedi.

Umarim bilgisi olan vardir.

Tesekkurler

• up up up fikri olan yok mu??
  • Merhaba
    Çalıştığım şirketin bayilerinde; kendi lokallerinde bulunan pc/server üzerinden çalışan bir programımız var ve bayinin yeni şube açması durumunda 2-3-4 mağazayı ana bilgisayara bağlamak istiyorlar.

Biz bu durumda öncelikle güvenlik ardından da hız açısından VPN tünel denen sistemi öneriyoruz.

Zyxel in IPSEC Vpn sonlandırma özelliği olan modemlerini öneriyoruz. (150-300$ arası fiyatları değişiyor.)
    İki noktaya da bu modemler kurularak adsl/vdsl üzerinden vpn tünel gerçekleştiriyoruz. (ayarları çok basit hatta Zyxel destek hattı uzaktan bağlanıp yapıyor sizin için)
    Bu sayede 1. mağaza 192.168.1.0 , 2. mağaza 192.168.2.0 bloğunda çalışıyor ve birbirlerine ulaşabiliyorlar.
    Herhangibir port yönlendirme firewall açma vs yapılmadığı için sisteme dışarıdan giriş yapılamıyor, bilgiler şifreli gidip geliyor ve adsl hızında oluyor.

Ama bu yatırımı yapmak istemeyen bayilerimiz kendi lokal ("çok bilen") bilgisayarcılarına başvuruyorlar.
    Bu arkadaşlar da ya uzak masaüstü ya da sizin kullandığınız gibi yazılım üzerinden yapmayı öneriyorlar.

Uzak masa üstü için modemden port yönlendirme ve firewall u kapatıyorlar ve bayi maximum 1 hafta içerisinde masa üstünde bir not defteri buluyor : 1500$@hotmail.com gibi...
    (Not: Bu port yönlendirme işini kamera sistemi yapan kişiler de yapıyor. Siz cep telefonundan mağazanızı seyrederken hackerlar da sizin bilgisayarlarınızı temizliyorlar.)

Sizin yaptığınız gibi programa yönlenenleri ise şöyle bir sorun bekliyor: siz teamviewer dan yanınızdaki bilgisayarınıza bile bağlanmak isteseniz önce Almanya daki kendi serverlarına ardından karşı bilgisayara ulaşır ve aradaki teamviewer tüm trafiği kontrol,kopya,izleme yapabilir.

Yaşadığınız sorunun bilgisayarınızın server olmaması ile alakası yok.

Ayrıca uygulamaların ücretsiz versiyonları ile sizin istediğiniz işlevleri yapamazsınız. LogMeIn-Hamatchi biraz daha iyidir teamviewer a göre.

Sonuç olarak size önerim: İş yerindeki bilgileriniz sizin için bir nebze önemli ise VPN tünel kurmanız , ama program kullanacaksanız da kesinlikle crack işine girmemeniz.

Saygılarımla.

• alife kullanıcısına yanıt
    İki Zyxel modemi IPSEC ile VPN'de buluşturmak için en pratik çözüm. Peki 3. bir ağdan veya bağımsız pc'den internet üzerinden bu modeme vpn sonlandırması yapılabiliyor mu?
  • OCP Türkiye kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bu modemlerden 1-2 modelde (662Hw ve 661HNU F1) 20 ye kadar vpn tunel sonlandırma özelliği var.
    (Tabi daha pahalı bunlar. Bir de zyxel işi uyandı son firmwarelerinde max 2 yaptı bazı modellerinkini ama Türkiye piyasasındaki modemler yaklaşık 3-4 versiyon gerideki firmwarede geliyor.)

Ana merkeze bu modemlerden koyup diğer şubelerden buraya vpn tünel bağlantı sağladık bundan önce (4 şube 1 merkez).

Ama burada şubeler sadece merkez networküne ulaşabiliyor.
    Yani Şube şubeye ulaşamıyor.

İhtiyaç olmadığı için denemedik ama mantıken şöyle olabilir: Her mağazaya 20'lik modemlerden koyup hepsini hepsine gidecek şekilde 5-6 çaprazlama vpn tünel kurulabilir.
    Böylece herkes herkesi görür. (IP blokları farklı oluyor. Her pc ye sabit ip verilerek hosts dosyasına tanımlar yapılır ise herkes herkese ulaşabilir. Ama dediğim gibi bunu deneme imkanımız olmadı $$$ )

Sorunuza gelince diğer dışarıdaki ağlardan/bağımsız pclerden program vs ile bu tünele dahil olunamıyor. Çünkü modemler kendi aralarındaki tanımlar ile birbirlerini kabul ediyorlar.
    Yani modem üzerinde tanım yapılmadığı sürece kapıya geleni içeri almıyor. (Evden ana makinaya girmek istiyorum diyen bayilerimizin evine de tünel kurduk )

(Bu arada diğer markalarda da vpn tünel sonlandıran modemler var vigor drytek cisco gibi. Ama arıza servis , destek veya fiyat yönünden zyxel bizi hiç üzmedi.)

Saygılarımla.

• alife kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Bir zamanlar 2 adet 661HNU ile VPN yapmıştım. Merkezde iki ağı birleştirmek gerektiği için merkezdekini Vigor ile değiştirdim. Zyxell ile vigor hala stabil çalışıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Router arasi VPN kurulumu
    12 yıl önce açıldı
    ortak Windscribe Pro VPN
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.