Şimdi Ara

VPS nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, VPS Sunucu nedir? Ne için kullanılır? İnternette araştırdım ama tam anlamadım.
    Yani internetten çalıştırılan ek bir bilgisayar gibi bir şey mi?

• Virtual Private Server (Sanal özel sunucu) anlamına gelir. Bir sunucu birbirinden bağımsız birden fazla sanal sunucu olarak kullanmaya imkan tanır. Vps sunucular aynı sunucuda olduğu halde birbirinden bağımsız olarak çalışmasına olanak sağlar. Paylaşılan sunuculara erişim kısıtlanmıştır. Her sanal sunucu kendi işletim sistemi, kontrol paneli ve kendine ait kapasiteleri mevcuttur.
  • bluviaggiatore B kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agentwho A kullanıcısına yanıt
    Bu soruya biraz daha ayrıntılı bir cevap verecek olursam

Son yılların gelişmiş uygulamalarından biri olarak Virtual Private Server, kısaca VPS diğer bir deyişi ile Virtual Dedicated Server şeklinde adlandırılmakla birlikte sunucu özelliğindeki bir bilgisayarın fiziksel donanımının mantıksal dizgi içinde bölümlenmesi sonucunda ortaya çıkan bölümlenmiş her bir sanal sunucuya verilen genel addır.

Söz konusu sanal sunucuların her ayrı birinin üzerinde, kendine ait ayrı mantıksal donanım bileşenleri bulunmaktadır. Bu nedenle her sanal sunucu, fiziksel sunucu şeklinde çalışmaktadır. Bu sanal sunucular üzerinde yalıtılmış ve güvenli bir işletim sistemi ve sunucu yazılımları içermektedir. Dolayısı ile tek bir fiziksel sunucu üzerinde, fiziksel sunucuların tüm fonksiyonlarını gerçekleştiren çok sayıda sanal sunucu yaratılmış oluyor. Fiziksel sunucu bilgisayarının mantıksal sunuculara bölümlemek için uygulanan yönteme ise sanallaştırma yani virtualization denmekte. Bu yöntemin amacı sunucu donanım sunucularının çoklu kapasite içinde kullanılmasını gerçekleştirmektir.

İlk olarak 70’li yıllarda IBM Mainframe sistemleri için geliştirilmiş olan sanallaştırma yöntemi, günümüzde AMD ve Intel tabanlı sunucuların desteklediği çoklu çekirdek işlemci yapılarda olarak işlemci ve aynı zamanda hafıza bölümlerinde varılan yüksek çalışma frekansları ile işletim sistemi ve sunucu yazılımlarının kullanım kapasitesinden çok daha fazla donanım kaynağı oluşturmaktadır. Günümüzde teknolojisi içinde yaygın olarak kullanılmakta olan sanallaştırma yazılımları; Mirosoft Virtual Server, OpenVZ, Xensource, VMWare, Virtuozzo ve HyperVM şeklindedir.

• TeknolojiGurusu kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, şimdi daha iyi anladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VDS VPS fiyat performans tavsiye
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.