Şimdi Ara

VPU Recover Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartım Radeon X1500 ve LOTRO oynarken bu hatayı alıyorum. 3 sefer bilgisayar donup tekrar geldikten sonra reset atmak zorunda kalıyorum. 2 GB RAM'im var. Bilgisayarım XP. Ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farlow -- 16 Ocak 2011; 17:59:44 >

• ekran kartının ısısına bakabilirsin
  • Nerden bakacağım biliyor musunuz? Pek bir bilgim yokta bu konularda.
  • İşletim sistemi terfisi şart.
  • Bu program ile sıcaklık değerlerini kontrol ediniz

Everest Ultimate Edition >http://www.lavalys.com/sites/default/files/releases/everestultimate550.exe

Bu yazıya da bir göz atın
    quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

VPU Recovery hatasını almanın sebepleri daha önce birçok forumda açıklanmıştı gene bir tekrar edeyim...
    •Birincisi ekran kartları artık yüksek güç tüketimi ile ön plana çıktı, kartlar hızlandıkça bir o kadar fazla güç tüketimi arttı. Bu yüzden ister Ati ister nVidia yongalı olsun PSU ekran kartı+sistemin genel bileşen ve donanımlarına yetebilecek düzeyde olması gerekir. Ati ekran kartları düzgün yeterli güç sağlanamadığı anda gelen sürücü komutlarını düzgün algılamıyor ve yapılan grafik proses'i hesapları bozuk işleniyor. VPU Recovery hatasını veriyor, çünkü Catalyst Control Center (CCC) var olan ekran kartını ve sürücüyü resetliyor, bir nevi sistemi yeniden başlatmadan ekran kartı ayarlarını sıfırlıyor. Bu hatayı almamak için sisteme fazlası ile yetebilen PSU satın almalısın. Ekran kartlarının performans Kriterleri oynadığınız oyuna göre değişir.
    •İkinci dikkat edilmesi gereken durum ise Catalyst sürücü. Versiyonun ekran kartı ile ne kadar uyumlu olduğunu Ati/AMD sitesinde yer alan driver bölümündeki sürüm notları bölümünden (pdf) okuyabilirsin. Bazı Sürücüler sadece hot fix içerebiliyor bunları da zaten sürüm notlarında üretici belirtmiştir...
    •Bazende bu durumun; Güç kaynağı (Power supply) ile ilgisi olmayabilir, ekran kartının fan ayarında veya fanda bir sorun olabilir (fanlı bir model ise) fan motoru sabit donuyor olabilir. Genellikle ısı artıkca fan hızınında doğru orantıda hızlanması, artması gerekir, ayrıca Rivatuner veya benzeri kontrol yazılımları kurup, bu programlardan ekran kartı fan ayarlarının ve ısıların kontrol edilmesi gerekir. Bu programların birçoğu ayarlamalar yapmanda yardımcı da olacaktır. Kullandığınız model değilde, HD4870'in bazı modellerinde donanımsal problem nedeniylede bu sorunlar olabiyordu, kendi kartınız için bu konuyuda araştırmanız gerekebilir.
    •Yeni aldığınız ekran kartının driver, kurulumundan önce eski kartın ilgili driverini kadırmış olsanız bile (yani kuralına uygun bir şekilde) bazen eski program kalıntıları, REG. kayıtları problem olabiliyor. Yeni bir işletim sistemi kurulumu denemenizi de önereceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.