sabahtan beri arabam.com`da geziyorum ne alsam diye. BMW 3.20d en mantiklisi gibi duruyor bilmiyorum :S
Yeni bmw 320 2012 modelemi bakıyorsunuz?
Benim kafam çok karıştı bu aralar ya gidip kia sportage 2.0crdi alıcam yada bekliyeceğim birazdaha audi Q5 veya range rover evoque alıcam.
Aslında volvo s60 modelide baya iddalı bir araç 1depo ile 1300 km civarı yol yapıyormuş ( 1.6 115 hp dizel drive modeli ) manuel olması düşündürü birtek.
2012 degilde. 2009-2010 3.20d CD su tek kapili olanlara bakiyorum. Yolda goruyorum devamli cok guzel gorunuyor. Tabi arka koltuk diz mesafesi nasil onu gormek lazim. Aynen bneimde kafam cok karisik bilmiorm. Jaguar XF`de cok guzel.
quote:
Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper
2012 degilde. 2009-2010 3.20d CD su tek kapili olanlara bakiyorum. Yolda goruyorum devamli cok guzel gorunuyor. Tabi arka koltuk diz mesafesi nasil onu gormek lazim. Aynen bneimde kafam cok karisik bilmiorm. Jaguar XF`de cok guzel.
Sedan 320 nin arka diz mesafesi bile baya bir kısıtlı coupe si nasıldır emin değilim ancak tavan basık gelebilir belki.
Jaguar xf güzel araç ancak motor hacmi yüksek. 3.0 benzinli ve 2.7 dizel motoru var hem yakıt hem vergisi yüksek . 2.el temiz araçlar var ve fiyatlarıda normal.
quote:
Orijinalden alıntı: cenktun34
quote:
Sedan 320 nin arka diz mesafesi bile baya bir kısıtlı coupe si nasıldır emin değilim ancak tavan basık gelebilir belki.
Jaguar xf güzel araç ancak motor hacmi yüksek. 3.0 benzinli ve 2.7 dizel motoru var hem yakıt hem vergisi yüksek . 2.el temiz araçlar var ve fiyatlarıda normal.
ben jaguar sitesinde 2.2 motor gormustum 2.el yok mu dur acaba :S
ulan amarok butun planlari alt ust ettin
quote:
Orijinalden alıntı: sevko_432
quote:
Orijinalden alıntı: kullanıcı57
quote:
Orijinalden alıntı:
quote:
sevko_432: volkswagen türkiyeye gelmek istiyormus eger gelirse arabaların fiyatları düşer mi ? anlatırmısın.
Bu konu hakkında ne yazıkki bir bilgim yok, hatta geleceğini ilk olarak sizden duyuyorum.
gecenlerde telfonuma teknomabilden msj geldi.söyle yazıyodu (VOLKSWAGEN DE YÖNÜNÜ TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİ DOGUS OTOMATİV KURULU BASKANI ACAR, TÜRKİYE YATIRIMINA İLİŞKİN ON RAPARU MARTTA YAYINLAYACAGINI KURULACAK FABRİKANINN EN AZ 250 BİN ADET KAPASİTELİ OLACAGINI BELİRTTİ) DİYE msj geldi anladıgım kadarıyla türkiyeye fabrika acacaklar ve arabaların fiyatları düsecek gibi sandım yanlıs mı anlamısım?
Türkiyeye açılacak olması ülke açısından iyi olur en azından. Fiyatları da artık ne yaparlar belli olmaz.
sevko_432
biraz olsada düşermi sizce?
quote:
quote:
quote:
quote:
Bağzı arkadaşlar için yardımcı olur diye söyliyeyim dedim. Normal bir araçtan bu ve bunun gibi araçlara geçmek biraz hayal kırıklığı yaşata bilir diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı:
Bağzı arkadaşlar için yardımcı olur diye söyliyeyim dedim. Normal bir araçtan bu ve bunun gibi araçlara geçmek biraz hayal kırıklığı yaşata bilir diye düşünüyorum.
Ben babamin eski araci olan 2007 E200 aracini satip otomatik vitesli olanin almayi dusunuyorum. Konfor olarak tabiki bir binek aracla kiyaslanamaz ancak cok fazla fark eder mi? Sizce alisma suresi ne kadar olur?
Çok fazla fark edermi, kıyasladığınız arabayla çok fazla fark eder. Uzun süredir kullanıyorsunuz sanırım şuanki aracanızı donanımı, konforu,güvenliği,sağlamlıgına alışmışsınızdır illaki şimdi sedan bir araçtan ve araç mercedes ise o araçtan inip bu tarz bir araca binmek afedersiniz lafın gelişi at tan inip eşşe binmişe dönebilirsiniz.
Ben araç konforlu değil demiyorum kendi sınıfında konforlu,güvenli,sağlam,arka salınımı olmıyan bir araçtır. Bir kaç + sı ile kendi sınıfındaki araçlardan sıyırılan bir araç bu görecelidir kişiye göre değişir. (offroad abs- vergi avantajı vs)
Ben daha önce bu tarz araçları kullanmışlığım kısasüreliğine eşin dostun araçlarıydı , amarok uda test ettim sadece oda aslaftta. Alışık olduğum tarzda bir araç diğerlerine göre konfor birazdaha iyi gibi.
Ben nekadar iyi bir araç veya şu sürede alışırsınız desemde yalan olur her kişini zevkleri farklı sonuçta.
Madem bu araçla ilgileniyorsunuz gidip öncelikle aracı yakından inceleyin ve test sürüşü yapın daha otomatiği gelmedi ama yinede bir kullanın. kasislerden geçin,ani frenler, sert manevralar yapın aracın kontrolünü sertliğini hissedin. Ve tabiki yaşam alanınıda inceleyin donanımı koltuk rahatlığı vs. Eğer beğenirseniz otomatik versiyonunu heb beraber bekleriz burda. =))
cenktun34 istanbulda yasıyor iseniz test sürüşünü nerede yapabiliriz.Ve otomobil dünyam adlı sitede otobanda ( asfalttta giderken cok takur tıkır sesler ve taş sıçramaları olıyormus bunun hakkında acıklama yapabilirmisiniz gercekten oluyormu? ve aracın ne gibi eksikliklerinin oldugunu ve nelerin kötü oldugunu anlatırmısınız tesekkürler.
İstanbulda yaşıyorum.Kavacık acarlarda test sürüşü yapabilirsiniz ama gitmeden ararsanız iyi olur sizin için. Şuan test aracı varmı bilmiyorum satabiliyorlar aracı.
Takur tıkır sesler neden düz yolda geldiğini anlamadım. Ancak şöle birşey söliyeyim Araç 2 farklı yapıdan oluşuyor 1 yolcu kabini(kupa) , 2 arka bagaj(kasa) dan meydana geliyor bunlar tamamen birbirinden ayrı biçimde şaşiye bağlı. Araç esnediği zaman veya sert bir kasisten veya çukura girdiğinizde takırtukur sesler gelebilme olasılı var ama düz yolda giderken gelmesini anlamadım.
Taş sıçramaları ise araçta devasa lastik oluşu araç üstünde highline 4x4 modelinde 255 mm genişliğinde lastik var. Çakıltaşlı yolda giderseniz sedan bir aracın 2 katı taş girer tekere ve taşlar doğal olarak şıçrar durum bu. Taş olmıyan yolda taş sıçramaz.
Aslında aracın kendi sınıftaki araçlardan eksiği yok artısı var diyebilir. Ancak sedan bir araçla kıyasladığnız zaman bir çok eksiği ozaman çıkıyor ne gibi derseniz.
+Aracın arka kısmı makaslı olduğu için kasisler de zıplamaları çok rahat hissediyorsunuz hızlı geçerseniz hopluyorsunuz (ülkemizde kasisler ağrı dağı gibi olduğu için normal) +Ani frenaj ve dönüşlerde arka kısmın savrulması (savrulması derken araka bi tarafa ön taraf bitarafa gitmiyor tabikide ancak bunu hissediyorsunuz her nekadar esp olsada) +Süratlı kullanımda arka kısmı kapatmaz iseniz uğultu sesi yapması (bu tarz araçlarda normal ) +Süratli kullanımda kendi sınıfı araçlarına göre biraz daha güven duygusu veriyor araç ,ancak yinede sedan bir araç gibi rahat giremiyorsunuz tedirgin oluyor insan. +Aracın amartisörleri sert ancak araç yüksek olduğundan süratli kullanımda yana yatma eğilimi oluyor araç kontrol altında tabi korkulcak birşey yok tedirginlik diyeyim. +Ani kalkışlarda araç kolayca patinaja düşmesi +Aracın iç donanımda ise kapı plastiklerinde soyulmalar oluyormuş burdada bir arkadaş söylemişti vw de normal hiç şaşırmadım bu duruma. Vw de kullanıcı hatası değip ilgilenmiyor bile 2006 caravelle aracım vardı oda öyleydi. +Aracın iç plastik kısmı cidden plastik yani bu tarz araçlarda normal gibi görünsede bana göre hoşdeğil.
Aracın kötüleri bu yönde aslında çoğu kötü durum bu tarz araçlarda normal Aşırı derede bir durumun aksine sınıfındaki araçlardan iyi diyebiliriz. Benim anlatmak istediğim sedan bir araçla kıyaslayınca (Kendi aracım olan 2011 ford focus la kıyaslıyorum ) durum bunu gösteriyor.
Araç benim için söylüyorum eğer şehirde kullanılcaksa otomatik araç almanızı isterim daha rahat edersiniz. Debriyajı sert gerçekten.
Aracı test edin, test etmeden alıncak araçmı evet alıncak araç ama önceki aracınız picup ise, Sedan araçtan inip bu tarz aracı gözü kapalı almak sizi şaşırtır.
cenktun34 cok tesekkürler amarok alamak için daha erken birkaç yıl daha bekleyip sorunlarının giderilmesi daha iyi olur.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı:
.
cenktun34 cok tesekkürler amarok alamak için daha erken birkaç yıl daha bekleyip sorunlarının giderilmesi daha iyi olur.
Aslında bunlar sorun değil bu sınıftaki araçların hepsi böyle ve aralarında iyi olanlardan biri amarok. Düzeltilicek birşey varsa oda donanım olarak iyileştirme yapabilirler. iç donanıma bakıcak olursakta araç sonuçta bir kamyonet sanmıyorumki araçta passat tarzı bir plastik aksam kullanılsın.
quote:
quote:
quote:
ben jaguar sitesinde 2.2 motor gormustum 2.el yok mu dur acaba :S
ulan amarok butun planlari alt ust ettin
Evet aracın yeni motoru çıkmış 2012 modellerde var 2012 modelde makyajlanmış kasa ön yüz değişmiş aracın.
Sahibinden...com da 1 adet var 2.2dizel 10.000km 74.500 € araç isterseniz bir bakın.
Birkaç mesaj önce demiştim doğuş un işi belli olmaz diye tok satıcı oldummu böyle oluyor malesef.
quote:
Evet aracın yeni motoru çıkmış 2012 modellerde var 2012 modelde makyajlanmış kasa ön yüz değişmiş aracın.
Sahibinden...com da 1 adet var 2.2dizel 10.000km 74.500 € araç isterseniz bir bakın.
Birkaç mesaj önce demiştim doğuş un işi belli olmaz diye tok satıcı oldummu böyle oluyor malesef.
o aracın linkini atabilirseniz çok sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: cyener07
quote:
Bu aracin arka farlari neden boyle? :S Arka koltuklar fazla duz gedil mi?
Nedense sınıfında ki diğer araçlar bana daha kaliteli geliyor görünüş olarak. Bu araba emanet gibi duruyor. Tabi kullanmadım ama nedense öyle görünüyor.
Banada diğerleri emanet gibi geliyor. Heleki ford arkadan at arabası gibi duruyor resmen. Navaranın tipi güsel güvenlik bakımından kötü olması insanı vaz geçiriyor. Mitsubishi desen tam kamyonet kasayıda büyütmüşler şehirler arası evden eve eşyataşıma işine girilir o araçla. Mazda zaten kendi çapında takılıyor ford dan farkı yok.
Bu sınıfta alıncak araçlar toyota hilux ile Vw amarok tur.
Forumun fazla kullanımıyor nedense aracı daha almadık ancak aracı olan arkadaşlar yasadıkları guzel anıları olayları veya tam tersi durumları açıklarsa bızlere yardımcı olmuş olur.
Aracın otomatık vitesi ocak ayında almanyada satışa sunulcaktı araç fiyat listelerinde ve araç oluşturnmada var ancak hiç bir fotoğraf veya incelemesi vw sitesınde yok. Vw sitesınde olmadıgı gıbı hç bir forumda veya video sitelerınde yok nedenını merak etmıyor değilim. Bu gidişle araç ancak temmuzda 2013 model olarak gelıcek gibi bilginize.
Bursa servisine geçen gittiğimde özellikle sordum ve ülkemize Ağustos 2012den sonra geleceğini söylediler.
Kullanan arkadaşlar
Tabi olduğunuz hız sınırları nedir?
Hız sınırı çok sıkıntı yaratıyor mu?
arkadaslar 2012 amarok ta otomatik cites olmayacak herhalde sadece direksiyonda kumanda olucak sanırım :((
Bilgi kirliliğini önlemek adına konu ile ilgilenen arkadaşların varsayımlar ve kulaktan dolma bilgiler yerine tecrübe edindikleri reel bilgileri paylaşmalarını rica ediyorum..
quote:
arkadaslar 2012 amarok ta otomatik cites olmayacak herhalde sadece direksiyonda kumanda olucak sanırım :((
Araç 2012 model diye otomatik vites olması gerekmiyor. Otomatik vites opsiyon olarak sunulduğu için bütün 2012 ve sonrası araçlarda olmasını beklemeyin. Ülkemize ise 2013 modellerde otomatik vites seçeneği sunulucağı söyleniyor.
Şuan satılan araçlarda deri kaplı direksiyon ve radyo kontrolü bulunuyor.