Şimdi Ara

VW Caddy nin turbo sorunu...? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
33.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 120binde turbonun bozulması direk turbonun hatasıdır diyemeyiz. kullanıma bağlı olarak o kmlerde bozulma gayet normal. bendeki bora TDI nin de turbosunu değiştirdim 135bin kmde. turbo tam bozulmamaıştı ama perofrmansta kayıp olmuştu bende çıkma turbo ile değiştirdim. hiçbir sorun yok eskisi gibi oldu hiçbir performans farkı yok eski üstündekine nazaran.
  • peki bu turbo arızaları devirsiz kullanmaktan ziyade turboyu (10-20 sn) dahi soğutmadan aracı durdurup yağlamayı kestiği için olabilirmi...

ben benzinli düz vectra kullanıyorum 1500-2500 devir arası kullanılıyo araç ve şu an 530 bin de tabi 480 bin de rektefiye oldu ayrı

şimdi polo tdi alıcam ama bu turbo olaı canımı sıktı açıkcası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erreguay

peki bu turbo arızaları devirsiz kullanmaktan ziyade turboyu (10-20 sn) dahi soğutmadan aracı durdurup yağlamayı kestiği için olabilirmi...

ben benzinli düz vectra kullanıyorum 1500-2500 devir arası kullanılıyo araç ve şu an 530 bin de tabi 480 bin de rektefiye oldu ayrı

şimdi polo tdi alıcam ama bu turbo olaı canımı sıktı açıkcası...

evet sizin dediğiniz de turbonun çabuk bozulmasına sebebiyet verir. özellikle performanslı kullanımdan sonra motoru rölantide 30 sn falan çalışır durumda bekletmeden stop edilirse turboya baya zararı olur.

motora iyi bakarsanız sizi uzun süre üzmez mrk etmeyin ama tabikide atmosferik bir araç kadar sorunsuz uzun km yapması mümkün değil.
  • merhabalar..

bizde de caddy var. 2006 model ve 56 bin km'de.. bugün şehirlerarası yolda seyrederken, yokuş çıkıyordum ve araç solluyordum. biraz gaza yüklendim. bi ses geldi tıkk diye ve egsozdan duman çıkmaya başladı. daha sonrasında gaza bassam da devir 2500'ü geçmemeye başladı. ve her gaza yüklenişimde arkadan duman çıkmaya başladı.

ustamı aradım. heralde turboyu yedik bizde..

kaç paraya patlayacak bakalım..??
  • Kabus gibi..50binlerde, 120binlerde patlayan turbolar...

Dün bir transporter ile baya bir uzun yol yaptık ... aracın sahibi bana, transporter larda olan ve cok ciddi sorunlara neden olan kronik bir agrızadan bahsetti.. arıza motor yağı pompasının aniden, zamansız yere bozulabilmesi.. bozuldugu anda gösterge panleinde bir ışık yanıyormuş... araç seyir halinde 15-20sn de sağa çekilip motor durdurulmassa bütün motoru kucaklıyormuşuz... bu sorun ford connectlerde de varmış sanırım ...

Bu arada Caddy ler deki debriyaj sorununu bende birisinden duymuştum .. 20-25binde baskı balata bitiyor diyordu ..
  • Arkadaşlar 2006 model caddy aracımın motorunu yıkattım. Ve egzoz arızası verdi. Araç çekişten düştü. Tamircim turbo devreye gitmemiş dedi ama motor kuruyunca düzelir dedi. Sizce neyden kaynaklı bu performans düşüşü ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.