Şimdi Ara

Vw Passat 1.6 Tdi Dsg Yakıt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir kacgundur karısik trafikte 50 tl yaklasık 130 km goturdu kılıma aciktı genelde. Warsa baska passat kullanıcilari arkadaşlarin tuketimini belırtirse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passat 1.6 TDI'ın yakıtının fabrika verisiyle pek alakası olmadığı kesin de 8.5lt çok fazla.En fazla 7 olması lazım,tabi kullanım koşulları da çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

Passat 1.6 TDI'ın yakıtının fabrika verisiyle pek alakası olmadığı kesin de 8.5lt çok fazla.En fazla 7 olması lazım,tabi kullanım koşulları da çok önemli.

bu aralar yoğun köprü trafiği artı, yoğun klima kullanımı düşünülürse normal değerler.

sakin yolda direk tüketim düşer.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Passat 1.6 TDI'ın yakıtının fabrika verisiyle pek alakası olmadığı kesin de 8.5lt çok fazla.En fazla 7 olması lazım,tabi kullanım koşulları da çok önemli.

bu aralar yoğun köprü trafiği artı, yoğun klima kullanımı düşünülürse normal değerler.

Yeni bir tartışma olmaması için VW'den örnek vereyim.Benim kullandığım 1.9 TDI Caddy'yle bile hiç 8lt ortalama görmedim.

Ama tabi fsm trafiğine girip 3-5 saatte 5km yol gidersen onu saymamak lazım.O zaten dünya standartlarında şehir içine filan de girmez yani bildiğin katliam.

• 17 jant var yakıti cok etkilermi. Orjinal jettanindi oda 225 45 17 lastkleri degiştirecem yine ayni abetlardami alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mctin13 -- 31 Temmuz 2012; 22:56:43 >
  • bana biraz fazla geldi..jamtın bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum..1.6tdi golfle 2500km agresif kullanım sonucu 5.5-6.0 litreyi gördüm..fakat golf 1300 passat 1500kg..bu da var tabi..ama yine de arkadasların da dediği gibi bu değerler şehir içi yogun trafikten ise ve agresif kullanım ise normal gibi..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Yeni bir tartışma olmaması için VW'den örnek vereyim.Benim kullandığım 1.9 TDI Caddy'yle bile hiç 8lt ortalama görmedim.

Ama tabi fsm trafiğine girip 3-5 saatte 5km yol gidersen onu saymamak lazım.O zaten dünya standartlarında şehir içine filan de girmez yani bildiğin katliam.

tartışmaya gerek yok. 1.6 tdi dsg ile;

-çok yoğun trafikte 8lt
    -akıcı yoğunda 6,5lt
    -boş ş.içinde 5,5lt
    -90km sabit hızda 4,5lt
    -160+ hızlarda 7lt

tüketimleri ben normal görüyorum.
    Not:Bu tüketimler trip2, yani uzun dönemli ortalamalar değildir. Trip1, yani yolculuk ortalamalarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 1 Ağustos 2012; 15:01:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• size bir tavsiye aracınızın şehir içi fabrika verilerine 1-1.5 lt koyun.o zaten dur kalkları klimayı karşılar.örneğin fabrika verisi şehiriçi 5.5 lt olarak görünen dizel aracın klima açık ve yoğun trafik kullanımında 6.5-7 litreyi geçmemesi gerekir.ama fabrika verisinden 3-4 litre fazla ortalama yakalamak sorun belirtir bizde klima açıyoruz bizde istanbulda kullanıyoruz ama fabrika verisinden 4-5 lt yukarda yakmıyoruz
  • zaten yol bilgisayari genelde 7-8 lt gosteriyor bu aralar 9 oluyor genelde. Jettada var aralarnda 50 100 kg fark var ama jettayla karşılastırınca hep fazla yakiyor. Sormak istedigim paşsatın yakıtımı bu yanı kullanıcı arkadasların yakıt durumunu paylasırsa sevinırım.......

• bu araçtan kullanan yokmu hiç.

• quote:

Orijinalden alıntı: mctin13

bu araçtan kullanan yokmu hiç.

birkaç video buldum umarım fikir sahibi olursun araç sahipleriyle iletişime geç hatta .

• Fazla,janttan o kadar olmaz.
  • ÇOOK fazla
    fabrika verileri otada% 10 fazlasını yaksanız bie o rakamı görmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesro09

bence 8.5lt gayet güzel bir değer

abi gerçekten normalse tdi almanın bi mantığı yok ozman
  • Veriler normal..

Bizim forumun "3 litre ile geziyorum" "şehiriçinde 5 litre yakıyorum" gibi geyiklerine inanırsan psikolojini bozarsın.. Bu adamlar çevreyolunda gezer, şehiriçi sayar.. Honda Civic ile bile fabrika verisinden az yakarlar :)))

1,6 dizel bir C sınıfı araç şehiriçinde 7,5 litre civarı yakar ... Senin aracın da 8 litre gibi yakmış ve D segmenti bir araç.. Gayet normal ...

İçin rahatlasın diye 2 aracımın tüketimini de örnek olarak yazayım sana:

Opel Astra 1,3 Cdti : Şehiriçi: 7 litre - 7,5 litre arasında yakıyor... Uzun yolda: az yaksın diye kasarsan 5 litre, normal gidersen 5,5 litre yakıyor...

BMW 320d: Şehiriçi 8,5 litre ile 12 litre aralığında yakıyor, uzun yolda da 6 litre civarı yakıyor..

Bu iki araç dizllerin en kötüsüyle en iyileri diye bilinir, kendi aracını kıyaslarsan hiçbir sıkıntın olmadığını görürsün zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: asoz

Veriler normal..

Bizim forumun "3 litre ile geziyorum" "şehiriçinde 5 litre yakıyorum" gibi geyiklerine inanırsan psikolojini bozarsın.. Bu adamlar çevreyolunda gezer, şehiriçi sayar.. Honda Civic ile bile fabrika verisinden az yakarlar :)))

1,6 dizel bir C sınıfı araç şehiriçinde 7,5 litre civarı yakar ... Senin aracın da 8 litre gibi yakmış ve D segmenti bir araç.. Gayet normal ...

Opel Astra 1,3 Cdti : Şehiriçi: 7 litre - 7,5 litre arasında yakıyor... Uzun yolda: az yaksın diye kasarsan 5 litre, normal gidersen 5,5 litre yakıyor...

BMW 320d: Şehiriçi 8,5 litre ile 12 litre aralığında yakıyor, uzun yolda da 6 litre civarı yakıyor..

Bu iki araç dizllerin en kötüsüyle en iyileri diye bilinir, kendi aracını kıyaslarsan hiçbir sıkıntın olmadığını görürsün zaten..

astrayla bmw3'ün ortalama hızlarınıda alabilirmiyiz?

20kmh felan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Veriler normal..

20kmh felan var mı?

19km ile 25 km aralığında diyebilirim genel olarak...

Yani , hiç çevreyolu yok.. Şehirlerarası yol yok.. Tamamen şehiriçi ve klima her daim açık... Yalnız araç kullanımında sıkıştırma yok, basmak, aracı zorlamak, yüksek devir çevirmek yok, yanlamak yok...

Sakin ve düşük devirde kullanım ancak tamamiyle şehiriçi tüketim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Veriler normal..

20kmh felan var mı?

19km ile 25 km aralığında diyebilirim genel olarak...

Yani , hiç çevreyolu yok.. Şehirlerarası yol yok.. Tamamen şehiriçi ve klima her daim açık... Yalnız araç kullanımında sıkıştırma yok, basmak, aracı zorlamak, yüksek devir çevirmek yok, yanlamak yok...

Sakin ve düşük devirde kullanım ancak tamamiyle şehiriçi tüketim...

Tam tahmin etmişim desene.

Safkan şehiriçi ve klima her daim açıksa ortalama hızda bu civarlardaysa veriler gayet normal o zaman.

• bana da fazla geldi..gerçi kullanıma da bağlı olabilir..agresif kullanılıyorsa o zaman normal gibi..ama pür dikkat sakin mod da kullanılıyorsa fazla..
  • yakiti jettayla kaşlaştirnca fazla geldi bana ondan dolayi kafamı kurcaliyor. Bunu verip golf7 almayi dusunmuyorum degil.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.