Şimdi Ara

VW Phaeton (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
7.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: individual

A sınıfı bmw ? vw lupo
    B sınıfı bmw (mini) vw polo
    C sınıfı bmw 1 serisi vw golf/jetta/vento/bora
    D sınıfı bmw 3 serisi vw passat
    E sınıfı bmw 5 serisi vw ?
    F sınıfı bmw 7 serisi vw phateon

passatla bmw 3 serisinin aynı sınıfta olması biraz saçma olmuyormu
  • dikkat son kullanıcısı olabilirsin
  • phaeton tabıkıde guzel bı aracır saglamdır prestıjlıdır ama o sınıfta ben a8 ı tek gecerım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: quiet_dead

Neden?

Passat'ın rakibi 5 Serisi mi?
  • polemik

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Neden?

• quote:

quote:

Neden?

demek ki bu daha mantıklı bazılarına göre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Duratorq

quote:

quote:

Neden?

demek ki bu daha mantıklı bazılarına göre.

bmw 3 serisi boyutlar

Yükseklik (mm) 1.421

Uzunluk (mm) 4.520
    Genişlik (mm) 1.817
    Ön iz genişliği (mm) 1.500
    Depo hacmi (lt) 61
    Bagaj hacmi (lt) 460

vw passat boyutlar

Yükseklik 1472
    uzunluk 4765
    genişlik 1820
    ön iz genişliği 1552
    depo hacmi 70 lt
    bagaj hacmi 485 lt

bu ölçülere bakıldımı farklı sınıflarda oldukları anlaşılıyor bence karar sizin

• quote:

bmw 3 serisi boyutlar

Yükseklik (mm) 1.421

Uzunluk (mm) 4.520
    Genişlik (mm) 1.817
    Depo hacmi (lt) 61
    Bagaj hacmi (lt) 460

vw passat boyutlar

Yükseklik 1472
    uzunluk 4765
    genişlik 1820
    ön iz genişliği 1552
    depo hacmi 70 lt
    bagaj hacmi 485 lt

Fiat Linea'nın uzunluğu da 4560 mm olduğu için onu da D sınıfına mı koymak gerekiyor sence?

Sınıfı belirleyen tek ölçü uzunluk değildir..

• quote:

Orjinalden alıntı: PALERMO ®

quote:

bmw 3 serisi boyutlar

Yükseklik (mm) 1.421

Uzunluk (mm) 4.520
    Genişlik (mm) 1.817
    Depo hacmi (lt) 61
    Bagaj hacmi (lt) 460

vw passat boyutlar

Yükseklik 1472
    uzunluk 4765
    genişlik 1820
    ön iz genişliği 1552
    depo hacmi 70 lt
    bagaj hacmi 485 lt

Fiat Linea'nın uzunluğu da 4560 mm olduğu için onu da D sınıfına mı koymak gerekiyor sence?

Sınıfı belirleyen tek ölçü uzunluk değildir..

iyide senin verdiğin örnek saçma olmuş passattan uzun olmuyor ki linea hatta çok fark var bmw 3 serisiyle aynı oluyor boyutu

bence bmw 3 serisi premium bir c sınıfı araçtır passatta normal bir d sınıfı araçtır

• Bu Phaeton solladığında tırları otobüsleri sallayan Phaeton değil mi yahu?

Şahsen ben çok beğeniyorum.V10 TDI olacak da millet de ekonomi yapıyorsun sanacak dizel deyince
  • Ne olmuş bunların fiyatlarına yahu 28-30 bin euro'ya bir sürü vardı..
  • quote:

iyide senin verdiğin örnek saçma olmuş passattan uzun olmuyor ki linea hatta çok fark var bmw 3 serisiyle aynı oluyor boyutu

bence bmw 3 serisi premium bir c sınıfı araçtır passatta normal bir d sınıfı araçtır

Peki premium C segmenti nedir?

3 Serisi premium C segmenti ise 1 Serisi hangi segmenttedir? Premium Ç, Ç-, B+...?

Bu forumda kimisi Octavia D segmenti diyor, Vectra'nın C segmenti olduğu çok ciddi şekilde iddia ediliyor. Ama 3 Serisinin C segmenti olduğunu ilk kez duyuyorum-görüyorum.

Sen bana 3 Serisi ile C segmenti bir arabanın karşılaştırmasını göstersene.

Şunu iyice oku: Segmentleri belirleyen tek değişken boyutlar değildir. Donanım, konfor, kalite, motor seçenekleri vs pek çok değişken rol oynar.

• premium sınıf bmw mercedes audi gibi markaların çıkardığı araçlardır normal diğer markaların çıkardığı modellerden kalite farkı olduğu için diğer markaların yetişemeyeceği tipte araçlar çıkardıkları için premium sınıf oluyorlar

mesala bmw 1 serisi audi a3 lancia delta bunlar c sınıfının premium hbleri oluyor
  • Peki 3 Serisi de premium C segmenti ise, A3 ve Lancia Delta ile rakip mi oluyor?

Bu durumda BMW 1 Serisinin rakipleri kimler oluyor?

BMW'nin D segmentinde aracı yok mu, yoksa 5 serisi mi D segmenti?

Bu soruları tek tek cevaplarsan sevinirim.
  • 3 serisinin hb olmadığı için delta ve a3le rakip olamaz zaten

bmw 1 serisinin rakiplerini yazdım önceki mesajda delta ve a3

5 serisinin rakipleride mercedes e ve audi a6 premium sınıfta ama normal sınıfta baktığınızda passat insignia falanda giriyor buna ama bence bu araçlar rakip olamaz premiumlara

hatta bir dergi insignia 5 serisi karşılaştırmıştı buna ne diyeceksin

VW Phaeton
  • Alman basını yeni çıkan D segmenti arabaları E segmenti arabalar ile kıyaslamaya bayılır. Güncel Passat da ilk çıktığında E Serisi ile kıyaslanmıştı. Cevabım bu.

Segment olayını yanlış biliyorsun.

3 Serisi D segmentindedir. Rakipleri de Passat, C Serisi, Mondeo, Laguna vs dir. Boyutlara takılma, boyutlara takılırsan Mondeo da E segmenti dersin.

5 Serisi ise E segmentindedir. A6, E Serisi, Camry, Legend, eskilerden Opel Omega rakipleridir.

VW'nin şu anda E segmentinde bir aracı yoktur. Insignia ve Passat da 5 Serisi, A6 ve E Serisinin değil, 3 Serisi, A4 ve C Serisinin rakipleridir.

Senin düşüncene göre 3 Serisinin rakipleri kimler peki?
  • Yok audi bmw mercedes varken bunların anca yarı fiyatına alınabilir Phaeton V10 tdi sini görmüştüm 2004 modeldi sanırım passata tip olarak benzer ama daha büyük ve ağır bi havası vardı.Konfor donanımı mercedes s bmw 7 audi 8 serisi ile yarısır ama aracı 2. el alıpda kullanıp satarken çok problem olur.Örnek olarak 1998 model Ford Scorpiolar gibi olur herhalde bunlarda biraz daha eskiyince.
  • bana göre premiumda a4 C gibi araçlar

peki madem 3 serisi d sınıfı neden diğer markaların d sınıfı araçlarıyla yan yana koydun mu duruşları ağırlıkları görnüşleriyle farklı oldukları çok açık şekilde belli oluyor

ozaman bu bmw falan neden d sınıfı araçlarını normal markalarının d sınıfı araçlarına göre farklı yapıyor bi alt sınıfmış gibi duruyor bunu bana açıklarmısın bende yanlış bildiklerimin doğrusunu öğrenmiş olurum zaten bu forumun amacıda bu değil mi?
  • yukarıda yazmıştım
    tekrar yazayım
    bmw 3 serisi ve passat, ayrıca laguna,mondeo,c5,407,6,accord,vectra,159 vs.. araçlar D sınıfı.
    bmw 1 serisi ve golf , ayrıca megane,focus,C4,308,3,civic,astra,147 vs.. araçlar C sınıfı.

bu araçların hb ya da sedan oluşu ayrıca sınıflarını değiştirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 3 Nisan 2009; 22:10:24 >
  • Evet, amaç paylaşım.

Cevap sorunun içinde gizli. Daha az oturaklı duruyor demişsin ki bu göreceli bir şey. Kimine de 3 Serisi daha oturaklı gelir gözüne. Ama oturaklı olmak, segment için ayırt edici bir özellik değildir. BMW genelde ağır tasarımlar yerine sportif tasarımlar yaptığı için sana öyle geliyor olabilir.

Hatta geçenlerde biri de C Serisinin C segmentinde olduğunu iddia etti. Neden, çünkü adı C olan bir araba C segmenti olurmuş. Çok yanlış.

Insignia-5 Serisi ve Passat-E Serisi kıyaslamaları, D segmenti arabaların günümüzde ne kadar geliştiğini göstermek için yapılıyor. Objektif sonuçlardan çok subjektif sonuçlara ulaşılıyor. Onlar sadece biraz fikir verir, ama ölçü olarak almak çok doğru değil.

Başka sorun olursa bu konu hakkında, yine cevaplarım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.