Arkadaşlar Merhaba, Asus VX239H, VC239H ve MX239H arasında kaldım. Bu saatten sonra IPS monitor kullanayım diyorum. Benim için 2 HDMI olması bir artı. Ama tek HDMI olması da sorun değil, HDMI çoklayıcı kullanıyorum. Monitörü PS3-PS4 ve PC 3'lüsü ile birlikte kullanacağım. Monitörlerin hepsinin de özellikleri hemen hemen aynı. Sadece aralarında üretim yılı ve fiyat farkı var. Ekranın gözü yormaması, mümkünse ince olması, oyun ve film performasının iyi olması önemli benim için. Bütçe yaklaşık 800 TL. Önereceğiniz farklı bir monitör olursa onu da incelemek isterim. İkinci el cihazda alabilirim duruma göre. Yardım eden, ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
manjimaru
kullanıcısına yanıt
Bunların içinde en premium, tasarımı ve ses sistemi en iyi olan monitör MX239H. Ancak dediğiniz gibi eski seri bir monitör bu yüzden en yeni panel değil. Bang olufsen ses vb gibi özellikleri ile telafi edebilir ama kişiye göre değişir.
VC239H ise gene çerçevesiz ve en yeni paneli kullanıyor. Düşük mavi ışık (ultra low blue light) ve flicker free (titreşimsiz ekran) gibi teknolojileri var ve gözü yormaz.
Tasarıma önem veriyorsanız MX, panele önem veriyorsanız VC alabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Tasarım ve panel ikisi de önemli aslında. MX259H uzun süredir takipteyim ama fiyat bir türlü düşmedi. Yurtdışı siteleri de takip ediyorum ama maalesef. Sanırım VC259H alacağım bakalım. Fiyat olarak da daha cazip. Özellikleri de fena değil ve yeni kasa.
quote:
Orijinalden alıntı: manjimaru
Cevabınız için teşekkür ederim. Tasarım ve panel ikisi de önemli aslında. MX259H uzun süredir takipteyim ama fiyat bir türlü düşmedi. Yurtdışı siteleri de takip ediyorum ama maalesef. Sanırım VC259H alacağım bakalım. Fiyat olarak da daha cazip. Özellikleri de fena değil ve yeni kasa.
VC259H ? VC239H demek istedin sanırım, bende 2 monitör arasında kaldım ne alacağımı bilemedim VC239H mı sipariş etsem ne yapsam :S
CaSuS
kullanıcısına yanıt
Hangi modeli anlatmak istediğimi bende hatırlayamadım açıkcası :) Asus Mx279h aldım ama ekran çok büyük geldi ya. Yoksa monitör çok güzel, çok estetik ama büyükmüş :)
:) Peki ben ne alayım vc239h mı vx239h mı
CaSuS
kullanıcısına yanıt
Bilgisayar içinse, yakından izleyeceksen 23-24 arası ideal bence. Ben onu farkettim. 25 ve üstü biraz uzaktan Playstation film vb.leri de iyi oluyor. Göz yormayan kullanımı nedeniyle ben Vc239H derim. Gerçi ikisi de aynı gibi geldi gözüme. Vatan'da inceleyin derim ikisini de
Bende karasız kaldım bugün vatanda dediğiniz gibi oyunlarda 1ms tepki süresi ile 5ms de çok fark olmuyor ıps olsun temiz olsun vc239h alıcam galiba bende ama yine kararsızım yarın tekrar vatan yolu gözüktü
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme