Şimdi Ara

w32/fujacks.eh solucanı nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Acaba bu virüsü nasıl temizleyeilirim? Şu an sistemimde avira internet security yüklü (deneme sürümü, ve virüsü ilk gören bu antivirüs programının ücretsiz sürümü). tarama yaptığımda buldudklarını temizlemişti. ama yeniden çıkıp duruyor bu virüs. ve internete girmeye çalışıyor. antivirüs programı deny access eylemini gerçekleştiriyor.

bir de, sanırım game diye bir klasör ya da program açıyor, ama antivirüs siliyor.

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemyisgolvey -- 16 Nisan 2009; 20:29:03 >

• Şu sayfayı incelermisiniz.Belki çözüm olabilir.
    http://www.bidb.itu.edu.tr/?at=52&id=170
  • brooklyn, teşekkür ederim. oradaki işlemleri denedim ve şimdi sorun yokmuş gibi görünüyor.
  • Selamlar

Benim de w32/fujacks.ab virüsü ile başım dertte.

Sorun şu ki VİRÜS SİSTEME BULAŞMIŞ DURUMDA DEĞİL. Ama sürekli internetten paylaşıma açık olan shareddoscs klasörünü etkiliyor. Oraya Games.exe diye bir dosya atıyor bazen de rastgele dosya isimleri atıyor bir de desktop.ini 'ye ilaveten desktop_.ini diye ikinci bir dosya oluşturuyor. Bu dosyalar gelir gelmez antivirüs tespit edip siliyor ama harddiskte başka virüs bulamıyor.

Önce AVG 8.5 yüklü iken AVG ile sonra da NOD32 yüklü iken onunla tarattım virüs falan yok. Ayrıca bu konuda ulaşabildiğim bütün yerli yabancı sitelerde bahsedilen registry ayarlarına baktım virüs hiçbiryere kodunu iliştirememiş durumda. Zaten paylaşıma açık klasör dışında bir yere dosya yapıştıramıyor. İki bilgisayar var biri yeni formatlı ikisi de aynı durumda. Önce biri diğerine yolluyor zannettim ama ağda biri kapalı iken diğer açık olan bilgisayarın paylaşım klasörüne yine internetten virüs geliyor. Hatta orada geçici olarak paylaştırdığım exe dosyayı bulursa ona da bulaşıyor.

Nod32 dosyayı silerken virüsü gönderen kaynak olarak EMULE açıkken EMULE tarafından gönderildi yazıyordu ama EMULE'u kapalı tutunca şimdi de dosya EXPLORER üzerinden geldi diyor. Bunların belirli zamanları da yok adeta internetten IP taraması yapılıyormuş gibi bazen hiç "virüs bulundu" mesajı çıkmıyor bazen arka arkaya geliyor.

Şunu da belirteyim, hafızadaki processlerin arasında da bu virüsle ilgili bahsedilen şüpheli uygulamaların hiçbiri bulunmuyor.

Şimdi gelelim işin PÜF noktasına:
    Bilgisayara virüs bulaştı zannetmiştim ama aslında sanırım bütün bunlar Adsl'den Kablo Modem'e geçmemle başladı. Bildiğiniz üzere Kablo Modem'lerde firewall yok.
    XP'nin güvenlik duvarı devrede ama acaba bu yeterli olmuyor mu? Çünkü şu an ciddi ciddi bundan şüphelenmeye başladım. Zone Alarm kurup bir denesem mi acaba ?

Bilgisayarın içinde barınmayan bir virüs cevapsız çağrı atar gibi internetten sürekli nasıl rahatsız edip paylaşımlarıma bulaşıyor?
    Bu konuda fikri olan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 23 Mayıs 2009; 12:31:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.