Şimdi Ara

W7 64 Bit Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar yaklaşık 1 yıl önce bir PC topladım ama pcyi aldığımdan beri donma sorunu yaşıyorum. reset gibi şeyler hiç işe yaramıyor fişten çıkartıp tekrar takmam gerekiyor tekrar açılması için. birkaç bilgisayarcıya götürdüm kimisinde donmadı kimisinde dondu ama adamlar çözemedi. sürekli oluşan bi sorun da değil kimi zaman 15 gün (her gün 7-8 saat kullanımda) donmadığı da oldu. Genelde bir kez donma yapınca tekrar açtığımda yaklaşık yarım saat sonra tekrar donma yapıyor. şu ana kadar 1 kere format atıldı ekran kartı çıkarılıp onboard denendi ama yine de sorun devam etti ben de artık çareyi forumlarda arıyorum yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

• Diskin durumu nedir, hiç tarama yaptın mı? Harddisk sentiel veya hd tune en basitinden? Ayrıca farklı ram ile veya çift ram varsa tekiyle mesela?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Diskin durumu nedir, hiç tarama yaptın mı? Harddisk sentiel veya hd tune en basitinden? Ayrıca farklı ram ile veya çift ram varsa tekiyle mesela?

diskte bad sector olayını diyorsanız yaptım hiç bi sorun çıkmadı ama tek ram kullanıyorum o konu hakkında yapabileceğim bişey de yok açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElvanDalton

quote:

Diskin durumu nedir, hiç tarama yaptın mı? Harddisk sentiel veya hd tune en basitinden? Ayrıca farklı ram ile veya çift ram varsa tekiyle mesela?

diskte bad sector olayını diyorsanız yaptım hiç bi sorun çıkmadı ama tek ram kullanıyorum o konu hakkında yapabileceğim bişey de yok açıkçası

Görev yöneticisini sık sık takip et. İşlemci, ram ve hdd kullanımları ne durumda bi bak. Özellikle donma anında anormal bi kullanım var mı kontrol et. Eğer bunlarda da sorun yoksa farklı bir ram bulup dene.

• quote:

quote:

quote:

Görev yöneticisini sık sık takip et. İşlemci, ram ve hdd kullanımları ne durumda bi bak. Özellikle donma anında anormal bi kullanım var mı kontrol et. Eğer bunlarda da sorun yoksa farklı bir ram bulup dene.

Hocam ne zaman donacagi hic belli olmuyor ki, donduktan sonra da zaten bakamam buyuk ihtimal ramden midir yani sorun

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ne zaman donacagi hic belli olmuyor ki, donduktan sonra da zaten bakamam buyuk ihtimal ramden midir yani sorun

Ram de olabilir, Hard disk de, iişlemci de. EEn kolay deneyeceğin ram olduğu için onu yazdım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ram de olabilir, Hard disk de, iişlemci de. EEn kolay deneyeceğin ram olduğu için onu yazdım

şu an chrome'u kapattığımda yani hiç bi işlem yapılmadığında ram kullanımı %20-21ler civarında. bununla bi ilgisi var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElvanDalton -- 19 Mayıs 2017; 14:34:12 >

• Ram kullanımı normal. Bu arada sormayı unuttum,işletim sistemi orijinal m? Ve en son ne zaman format attın? Gerekli bakım ve temizliği yapıyor musun? Antivirüs var mı? Tarama yaptın mı? Disk gözden geçirdin mi? Birleştirme gerektiyse yaptın mı? Format hariç diğerlerini bi yap. (yapmadıysan)

Son çare farklı bir imaj kullanarak ve verilerini yedekledikten sonra, disklerini yeniden şekillendirerek temiz kurulum yap. Bununla da düzelmezse o zaman diğer donanımlarda kusur ararız..

Biraz uzun oldu ama denemeni öneririm..

• hocam büyük ihtimal değil yani normal bi bilgisayarcıda yüklettim işte en son ocakta atıldı format. Antivirüs önceden tarama yapıp siliyordum. norton kullanıyorum birkaç gündür, ama önceden comodoyla yaptığım taramalarda virüs vs. bulamadı, disk birleştirmeyi şu an yapıyorum ama bi faydası olacağını pek sanmıyorum

birleştirmeden sonra tekrar haberdar edicem sizi bu arada 2 saat önce tekrar aynı şekilde dondu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElvanDalton -- 19 Mayıs 2017; 20:43:20 >
  • quote:

hocam büyük ihtimal değil yani normal bi bilgisayarcıda yüklettim işte en son ocakta atıldı format. Antivirüs önceden tarama yapıp siliyordum. norton kullanıyorum birkaç gündür, ama önceden comodoyla yaptığım taramalarda virüs vs. bulamadı, disk birleştirmeyi şu an yapıyorum ama bi faydası olacağını pek sanmıyorum

birleştirmeden sonra tekrar haberdar edicem sizi bu arada 2 saat önce tekrar aynı şekilde dondu

Başlat a cmd yaz. Komut satırı açılır. Oraya sfc/scannow yaz. Tarama bitsin, bozuk bölümler varsa düzeltilir. Ayrıca Google'a Disk gözden geçirme yaz. Diski gözden geçir. Ancak öncesinde mutlaka verileri yedekle.

• yarın da bu dediklerini yapıcam sağolasın hocam
  • quote:

yarın da bu dediklerini yapıcam sağolasın hocam

Sen de sağol

• Donma olayı genellikle bende de kasa varken elimi ayağımı kasaya çarptığımda oluyodu bilgisayar donuyodu.Sebebi de RAM'lerin yerine iyi oturmamasıydı reset atınca kapanıp açılıyodu ama bende.Sendeki farklı bi sendrommuş güç kaynağından olabilir mi acaba.Çünkü reset yememesi sanki güç kaynağından kaynaklanan bi sorunmuş gibime geliyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimibiss

Donma olayı genellikle bende de kasa varken elimi ayağımı kasaya çarptığımda oluyodu bilgisayar donuyodu.Sebebi de RAM'lerin yerine iyi oturmamasıydı reset atınca kapanıp açılıyodu ama bende.Sendeki farklı bi sendrommuş güç kaynağından olabilir mi acaba.Çünkü reset yememesi sanki güç kaynağından kaynaklanan bi sorunmuş gibime geliyo.

hocam keske bilsem neden sorun çıkardığını gidip direkt değiştiricem yani öyle bi donma ki hiç bi şey işlemiyor

@EfeYakupKarahanlı

Hocam yaklaşık 4 haftadır hiç bir sorun yoktu cihaz düzeldi sandım ama yine dondu bugün açtıktan 10 dk sonra şu an sadece tarama yaptım scannow ile sonuç bu:

W7 64 Bit Donma Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElvanDalton -- 13 Haziran 2017; 16:14:13 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimibiss

Donma olayı genellikle bende de kasa varken elimi ayağımı kasaya çarptığımda oluyodu bilgisayar donuyodu.Sebebi de RAM'lerin yerine iyi oturmamasıydı reset atınca kapanıp açılıyodu ama bende.Sendeki farklı bi sendrommuş güç kaynağından olabilir mi acaba.Çünkü reset yememesi sanki güç kaynağından kaynaklanan bi sorunmuş gibime geliyo.

hocam keske bilsem neden sorun çıkardığını gidip direkt değiştiricem yani öyle bi donma ki hiç bi şey işlemiyor

@EfeYakupKarahanlı

Hocam yaklaşık 4 haftadır hiç bir sorun yoktu cihaz düzeldi sandım ama yine dondu bugün açtıktan 10 dk sonra şu an sadece tarama yaptım scannow ile sonuç bu:

W7 64 Bit Donma Sorunu

Verilerini yedekle. Pc kapağını açıp güzelce temizle ve tekrar topla. Bağlantıları düzgün yap. İşlemci fanını tam olarak oturmuş mu kontrol et. Bu arada termal macunu sil ve yenisini yeterli derecede sür. Temiz bir imaj indirip format at. Bakalım bu sefer ne olacak?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.