Şimdi Ara

WD 1 TB Cav.Black ANKARA 130 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum dışına satılmış ve ilan pasifleştirilmiştir.
    Notebook aldığım için masaüstümün parçalarını tek tek satıyorum. İstediğim fiyat 150 Tl'dir. Takas düşünmüyorum, lütfen teklif etmeyiniz. Fiyatı 130'a çektim. Pazarlıksız. Garanti durumu hakkında bilgim yok. Aşağıda arkadaşlar bilgilerini paylaştılar, okumanızı tavsiye ederim.

WD 1 TB Cav.Black  ANKARA 130 TL

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi octavarium -- 8 Ağustos 2012; 14:47:08 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• PM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 26 Temmuz 2012; 19:09:09 >
  • garantisinin bittiğini zannetmiyorum, bunların garantisi 5 yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamergungor2006

garantisinin bittiğini zannetmiyorum, bunların garantisi 5 yıl

Evet haklıymışsınız.http://support.wdc.com/warranty/policy.asp#apac Bu linkte de 5 yıl olduğu yazıyor.
    15.04 2009 tarihinde aldım, garantisi devam ediyor o zaman. Bilgi için teşekkürler.

• hocam isterse wd nin sitesinde 10 yıl yazsın 2 yıl garanti veriyor türkiyedeki distribütörler (ithalatcı firmayı arayıp bir sorun en iyisi) büyük ihtimal sizin disk logosoft un arayıp bir sorun garanti durumunu

haa amerikaya yollayınca 5 yıla çıkıyorsa bilemem.
  • Türkiye' de de 5 yıl, sitesinde lokasyona göre garantilerine bakar iseniz bu model her lokasyon her kıta her ülkede 5 yıl olarak görüküyor.
    WD böyle bir şeye izin verir mi ???!!! bizim hdd bozuldu diyelim, 3. yılda, değiştirmediler-tamir etmediler garantisi doldu dediler...ve hdd yi bizden aldılar ve sonra WD e dedilerki; bak senden aldığımız hdd bozuldu 3. yıl ve senin garanti 5 yıl..hadi ver bakalım bize yeni hdd. WD in bu uyanıklara göz açtıracağını zannetmiyorum, böyle bir şey olamaz yani.
    Zaten ülkeyi türkiye seçerek garanti sorgulatıyor isek, ürün Türkiye' de satılmış demektir ve sorguda 5 yıl zaman görünüyor ise Türkiye içinde yasal olarak garanti süresi 5 yıl demektir.

O 2 yıl dediğiniz satıcı garantisi, aslında garanti değil; arabuluculuk diyelim.
    Bu modelin garantisi Vatanbilgisayarda 24 aydır bu demektir ki ilk 24 ay sadece vatan size arabulucuk yapıyor ve tamir-değişim-vs. takibatlarını yapıp ürünü size teslim ediyor ama 24 aydan sonra arıza durumunda siz satan firmayı es geçip, dağıtımını yapan (distribütör) ile muhatap olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 4 Ağustos 2012; 22:25:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tamergungor2006

Türkiye' de de 5 yıl, sitesinde lokasyona göre garantilerine bakar iseniz bu model her lokasyon her kıta her ülkede 5 yıl olarak görüküyor.
    WD böyle bir şeye izin verir mi ???!!! bizim hdd bozuldu diyelim, 3. yılda, değiştirmediler-tamir etmediler garantisi doldu dediler...ve hdd yi bizden aldılar ve sonra WD e dedilerki; bak senden aldığımız hdd bozuldu 3. yıl ve senin garanti 5 yıl..hadi ver bakalım bize yeni hdd. WD in bu uyanıklara göz açtıracağını zannetmiyorum, böyle bir şey olamaz yani.
    Zaten ülkeyi türkiye seçerek garanti sorgulatıyor isek, ürün türküyede satılmış demektir ve sorguda 5 yıl zaman görünüyor ise Türkiye içinde yasal olarak garanti süresi 5 yıl demektir.

O 2 yıl dediğiniz satıcı garantisi, aslında garanti değil; arabuluculuk diyelim.
    Bu modelin garantisi Vatanbilgisayarda 24 aydır bu demektir ki ilk 24 ay sadece vatan size arabulucuk yapıyor ve tamir-değişim-vs. takibatlarını yapıp ürünü size teslim ediyor ama 24 aydan sonra arıza durumunda siz satan firmayı es geçip, dağıtımını yapan (distribütör) ile muhatap olursunuz.

ben başıma gelenden bahsediyorum istersen firma bile vereyim ara sor.

elimde 3yıl garantili bir wd disk vardı ve bad sector verdi aldığım yere götürdüm ve bana garantinin 2 yıl olduğunu ve 3 ayı kaldığını söyledi dedim nasıl olur siteden kontrol ettim 3 yıl ve devam ediyor yazıyor vs vs

fakat türkiye kanunlarına göre minumum 2 yıl ve bunlar da 2yıl veriyor dedim ben ithalatcının ismini istiyorum ordan sorucam

ilk aldığım firma Aknet ankara strazburg caddesinde

ithalatcı mersa bilişim nato yolu 4. cadde

ikiside aynı cevabı verdi faturayı kesen biziz ve 2yıl garanti veriyoruz.

edit: ben diski değiştirdim ve şuan 2 ayı kalmış görünüyor ithalatcıda son 1 şans var oda direk amerikaya göndermek belki dediğiniz 5 yıl geçerli olabilir orda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webmaster-mt -- 4 Ağustos 2012; 22:27:11 >

• wd in garanti süreleri 3 yıldan 2 yıla düşürüldü (3 aydır durum böyle) belki bu yüzden yapmışlardır diyeceğim ama verilmiş hak geri alınmaz, bunda bir gariplik var hani hdd fiyatları yüksek olduğu için mi bu şerefsizliği yapıyorlar diyeceğim ama koskoca firma yapar mı bilmem ama yapadabilir bu yüzden wd in sitesine girerek bir mesaj atmanızı tavsiye ederim.
  • Garantisi için takip .
  • yurt dışı garantiyi merak edenler önce su siteyiden kontrol etmeleri gerekir.

hangi hdd kaç yıl garanti WD
    http://support.wdc.com/warranty/policy.asp#apac

WD yurtdışı garantisi geçerlimi?

https://westerndigital.secure.force.com/WarrantyCheck?lang=en

umarım doğru linktir.

ucuza garantisiz spot ürün alanlar için bu forumda bahsedilenler geçerli olur düşüncesindeyim, ancak garanti belgesi ve faturada ürünün seri numarası yazdıktan sonra firmanın verdiği yıl kadar garanti geçerli olur. örn. K!ng genelde ürünlerine 4 yıl garanti verir ve gecerlidir (faturada ve garanti belgelerinde ürünün seri numaraları yer alması gerekir -cep telefonlarının faturalarında ime! numaraları yazdığı gibi - ).

forumda bazı arkadaşlar hdd lerin garanti süresi kısalacak , 2 yıldan az olunca ne olacak demiş asıl sorunlardan biride bu ,
    zannımca, o zamanda, kimse spot dururken, faturalı ürün almak istemeyebilir böyle olunca !!!!

yanlışım varsa , konunu hakkında bilgisi ve ilgisi olan arkadaşlar düzeltir veya ekleme yaparsa bizde faydalanırız.

• Arkadaşlar Evga dada olduğu gibi ülkemizde garantileri 3 yıldan sonra geçerli olmuyor . Lakin şöyle bir durum vardır ve parça satan firmalar böyle bir kolaylık sağlıyorlar ; Arıyorsunuz müşteri hizmetlerini (tabi dili biliyorsanız yada Türkçe de olabilir . ) Seri noyu verip ürünüm bozuldu diyorsunuz . Ardından ise onlar size bir kargo firması ile yapıcağınız anlaşma şifresini veriyor . Ürününüz yurt dışındaki en yakın servise aktarılıyor onarımı yapılıp geri gönderiliyor . Gidiş kargosu size geliş ise onlara ait oluyor .

Evga kartımı bu şekilde yapmıştım . O yüzden garanti ile ilgili sıkıntınız olmasın . Ki hdd ler pek ağrıza görmezler zaten . Ürün 2009 da alınmış ise halen 5 yıl garantisi yerli yerindedir . TR de ise 3 yıl garanti kapsamındadır .

Arkadaşıma hayırlı satışlar dilerim . Kendisi gayet iyi niyetli ve güvenilir bir satıcıdır

• WD'İn Türkiyede ki Distribütör'ü Logosoft oldugu sürece 2 yıl olsa ne olucak 5 yıl olsa nolacak hep bir bahane buluyorlar zaten kullanıcı hatası deyip gönderiyolar sikayetvar'a baksanıza ne kadar şikayet var neyin garantisi burası türkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: spirituals

Arkadaşlar Evga dada olduğu gibi ülkemizde garantileri 3 yıldan sonra geçerli olmuyor . Lakin şöyle bir durum vardır ve parça satan firmalar böyle bir kolaylık sağlıyorlar ; Arıyorsunuz müşteri hizmetlerini (tabi dili biliyorsanız yada Türkçe de olabilir . ) Seri noyu verip ürünüm bozuldu diyorsunuz . Ardından ise onlar size bir kargo firması ile yapıcağınız anlaşma şifresini veriyor . Ürününüz yurt dışındaki en yakın servise aktarılıyor onarımı yapılıp geri gönderiliyor . Gidiş kargosu size geliş ise onlara ait oluyor .

Evga kartımı bu şekilde yapmıştım . O yüzden garanti ile ilgili sıkıntınız olmasın . Ki hdd ler pek ağrıza görmezler zaten . Ürün 2009 da alınmış ise halen 5 yıl garantisi yerli yerindedir . TR de ise 3 yıl garanti kapsamındadır .

Arkadaşıma hayırlı satışlar dilerim . Kendisi gayet iyi niyetli ve güvenilir bir satıcıdır

Teşekkürler. Bilmukabele.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.