Şimdi Ara

WD 96 katmanlı 3D QLC yongalarının hacimli üretimine başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Dünyanın en büyük HDD üreticilerinden Western Digital, Toshiba ve SanDisk’le gittiği ortaklık sayesinde önü daha açık SSD pazarına da geçişini sağladı. Öyle ki firma pazarda öncü olacak çözümler peşinde.

Daha rekabetçi SSD'ler yolda

Western Digital 2017 yılının ortalarında 64 katmanlı 768 Gb kapasiteli 3D QLC NAND geliştirmiş ancak süreçte ortaklık eden Toshiba’nın hacimli üretime yanaşmaması nedeniyle yongalar rafa kaldırılmıştı. Ardından geçtiğimiz yıl kolları sıvayan firma bu sefer 96 katmana çıkardığı 3D QLC NAND yongasıyla 1.33 Tb’a yükseldi.

Ayrıca Bkz.GDDR6 belleklerde 18Gbps devri

Nihayet mali konferansta yapılan duyuruya göre kapasitesiyle öne çıkacak hafıza kümeleri hacimli üretilmeye başlanıyor. Henüz yeni NAND Flash yongalarının yer alacağı sürücülerin ne zaman piyasaya sürüleceği bilgisi paylaşılmasa da HDD’lerin karşısına GB başına fiyatıyla çıkabilecek seçeneklere yaklaşmak heyecan verici

• Yaklaşık 4 yıl önce Samsung evo 960 almıştım 250 GB 450 ₺ ye. Geçen ay yeğenim aynı diski aldı. Yine 450₺ ye 😀. Vay be hiç zam gelmemiş ne güzel (!).

İroniyi anlamayanlar için not: 4 yılda ssd maliyetleri kaç kat ucuzladığı halde ülkemizde fiyatı aynı kalmış. Kapasite arttırmak için fiyatların düşmesini teknolojinin ucuzlamasını bekliyorum ama bu bekleyiş beyhude sanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: labtek38

Yaklaşık 4 yıl önce Samsung evo 960 almıştım 250 GB 450 ₺ ye. Geçen ay yeğenim aynı diski aldı. Yine 450₺ ye 😀. Vay be hiç zam gelmemiş ne güzel (!).

İroniyi anlamayanlar için not: 4 yılda ssd maliyetleri kaç kat ucuzladığı halde ülkemizde fiyatı aynı kalmış. Kapasite arttırmak için fiyatların düşmesini teknolojinin ucuzlamasını bekliyorum ama bu bekleyiş beyhude sanırım.
    5 Ekim 2015
    1 ABD DOLARI 2.9924

4 ekim 2019
    1 ABD DOLARI 5.6894
  • arkadaş hesabındaki yanlışlığı farkedemiyor. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.