Şimdi Ara

WD elements 2 tb harici hdd devre kartı yandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kartın üzerinde bir numara vardır. 2060 772813 rev a gibi
    O numarayı yazabilir misiniz. Küçük olur numara zor görünür

Bu resimlerdeki gibi kullanım çok riskli. Ayrıca sorunu bibsekikde çözebilmesi takdire şayan o da ayrı bir nokta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalVeri -- 8 Ağustos 2019; 21:22:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamir gören kart hard disk ten ayrılabilir bi kart mı?
    Eger öyleyse 3.5 " disk kutusu veya dock ile kullanabilirsiniz. O kart vahim durumda.
    Masaüstü bilgisayarda rezerv Sata bağlantı yeri varsa hard diski kasaya direk de bağlanyabilirsiniz

• DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,
    Kartın kodu: rev b 4060-705078-001
    Diskten ayrılabiliyor o kısım. fotoğrafını çektim alt kısma ekliyorum. Bu girişe uyumlu önerebileceğiniz disk kutusu veya usb çeviricisi var mıdır ?
    Birde bozma veya yanma riski olur mu başka bir disk kutusuna taksam veya usb çeviricisi ile bağlasam ?

WD elements 2 tb harici hdd devre kartı yandı
  • yasirov Y kullanıcısına yanıt
    Piyasadan bi kutu bulup alabilirsiniz. Hız önemli ise usb 3 değilse usb 2 her ikisi de olur. Usb3 için bilgisayarın da Usb3 girişi olması gerekir. Yoksa 2 hızında çalışır.
    Bence normal kullanım için usb 2 daha mantıklı. Bu tarz kutarda Usb 3 de bazen uyumsuzluk olabiliyor. Ayrıca usb 3 biraz daha pahalı.
    Başka kutu veya çevirici ile kullanmanızda bi sorun yok.
    Tek sorun şu olabilir. WD disklerde bazen sizin çıkardığınız kart üzerinden şifreleme yapıyor. O kart olmadan verileri görememe ihtimali var. Eğer böyle birşey olmaz ise problem yok.

Diğer kartı da boşverin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalVeri -- 9 Ağustos 2019; 13:23:54 >
  • DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler hocam.
    Bilgiyasar da 3.1 ve 3.0 girişleri mevcut.
    Dediğiniz gibi yapacağım sanırım usb2 lik bir çevirici alırım.
    O şifreleme olayını nasıl öğrenebilirim acaba bir yöntemi var mıdır?
    WD Green içindeki disk. Resim olarak ekliyorum eğer etiketlerden anlaşılıyorsa söylebilirmisiniz hocam şifreli olup olmadığını

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasirov -- 31 Ağustos 2019; 5:20:18 >
    Hard diskin etiketinden anlaşılmaz. Verilere ulaşınca anlaşılabilir. Diski takınca dosyaları görüyorsanız şifreleme yok demektir. Disk başlatılmamış görünüyor ve içeriğe hiçbir şekilde ulaşılamıyor ise veya disk sağlam görünüyor ama hiçbir dosyayı bulamiyorsaniz muhtemelen usb bridge kartı üzerinden şifreleme var demektir.
    Bunu alamak için standart kullanıcının anlayabileceği daha pratik bir metod aklıma gelmiyor şu an.
    Şifreleme var ise kesinlikle diske herhangi bir yazma işlemi yapmayın. Yoksa daha sonra önceki kart ile de verilere ulaşamayabilirsiniz.

direk pc ye takın. sorun olmaz inşallah. yine de sorun varsa bana yazarsınız.sata girişi var sonuçta.

0505 403 35 80 whatsapp

bende sağlamı mevcut. veri kurtarırım inmşallah.
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen o şekilde taktım verileri sorunsuzca kurtardım fakat diskte baya bir bad sector oluşmuş. Şuan diskGenius ile tarama yaptırdım ve repair dedim şuan %98de fakat doğru uygulamamı yaptım bilmiyorum. ayrı bir konu açmıştım dün inceleyip geri dönerseniz sevinirim.
    https://forum.donanimhaber.com/hdd-bad-sector-yardim--139731174#139731174
  • Merhaba, az evvel harici belleğim usb yerinden kırılıp içindeki yeşil tabakayı da koparmış, ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim? Çok acil destek olur musunuz?

İsmim Fulya, numaram 0533 343 29 13

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.