Şimdi Ara

WD Harddiske low level format atma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
12.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: [TR]-Lion

Tamam kardeş tekrar llf yaptım Windows Disk yöneticisinde gözüktü bende formatladım.
    Yani sorun çözüldü.

Peki geçmiş olsun
    Bundan sonra silmek istediğinde HD-Tune gibi programların Erase benzeri özelliklerini kullan.
    Low Level Format'ı ancak bad sector olduğunu bildiğin bir disk için kullanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

quote:

Tamam kardeş tekrar llf yaptım Windows Disk yöneticisinde gözüktü bende formatladım.
    Yani sorun çözüldü.

Peki geçmiş olsun
    Bundan sonra silmek istediğinde HD-Tune gibi programların Erase benzeri özelliklerini kullan.
    Low Level Format'ı ancak bad sector olduğunu bildiğin bir disk için kullanırsın.

Hocam bir şey soracam şimdi bende WD BLUE 500GB HDD var eskiden hızlıydı fakat son zamanlarda çok yavaşladı belgelerimi aç diyorum 10 12 saniye sürüyor.
    Şimdi buna llf atacam sorun olmaz deme?
    bide duyduğuma göre WD Blue depolamak içinmiş.
    Bendeki 160gb olan hdd ise beyaz ne green nede blue 'sata ve beyaz' ben buna windows yüklersem diğerine depolasam performans artışı olurmu?

• quote:

Hocam bir şey soracam şimdi bende WD BLUE 500GB HDD var eskiden hızlıydı fakat son zamanlarda çok yavaşladı belgelerimi aç diyorum 10 12 saniye sürüyor.
    Şimdi buna llf atacam sorun olmaz deme?
    bide duyduğuma göre WD Blue depolamak içinmiş.
    Bendeki 160gb olan hdd ise beyaz ne green nede blue 'sata ve beyaz' ben buna windows yüklersem diğerine depolasam performans artışı olurmu?

Bir kaç şeyi yanlış biliyorsun:

Low Level Format'ı ancak donanımsal olmayan bad sector'lere karşı kullan. Şu an ne olduğunu bilmiyorsun. HD Tune'le Error Scan'den hızlı olmayan tam tarama yaptır ve Health sekmesinin eksiksiz bir resmine bak, ona göre eğer LLF atman bir işe yarayacaksa yaparsın. Ancak LLF diski hızlandırmaz, amacı bozuk alanları işaretleyerek sıfırlamaktan ibaretdir.

WD'in Blue serisi ev ve ofis kullanıcısı içindir. Sistem diski olmaya uygundur.
    Depolama için olan Green ve Red serisidir. Black de performans diskidir.

Sendeki 160 ne markaydı?
    Beyaz diye bir modeli yok WD'in, bu 4 tür renk kodlamasına son 4 yılda geçti, eskiden yoktu.

160'a sistem kurma, disk eski ve yavaştır. 500 olan daha yenidir, daha hızlıdır. Elbette arızalı olmaması şartıyla.

Kendine alabiliyorsan yeni bir HDD al. WD'in Blue serisi WD10EZEX serisi güzeldir, şu an kullanıyorum. Onun 500 olanı da iyidir, hızlıdır.
    Başka markalar da olur. Hangisi olursa olsun yeni SATA3 disk alırsan sırf yeni teknoloji olduğundan eskilere göre daha hızlıdır.

• bana kalsa yeni hdd alacam zaten ama (PC Küçük kardeşimin) oda diyorki niye boşuna para harcıyacaz falan acaba yeni bi hdd alıp onunkiyle değiştirsemmi?
    Formatladım derim
  • Kardeş şimdi tarama yapıyor.

WD Harddiske low level format atma
  • diğer programlarla uğraşma, o hdd'yi ikincil olarak bağla hd tune pro ile bas llformatı gitsin. 2tb disk en fazla 4.5 saat sürdü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

diğer programlarla uğraşma, o hdd'yi ikincil olarak bağla hd tune pro ile bas llformatı gitsin. 2tb disk en fazla 4.5 saat sürdü.

Kardeş tarama daha bitmedi ben durdurdum ama 350 hata vardı
  • quote:

diğer programlarla uğraşma, o hdd'yi ikincil olarak bağla hd tune pro ile bas llformatı gitsin. 2tb disk en fazla 4.5 saat sürdü.

HD Tune'de Erase var, Low Level Format atmaz.

Önce Low Level Format'ın ne olduğunu, ne amaçla kullanıldığını öğrenin sonra millete tavsiyede bulunursunuz...
  • quote:

Kardeş tarama daha bitmedi ben durdurdum ama 350 hata vardı

İstiyorsan bir de Health sekmesinin resmini göster ama 350 tane Bad Sector bulduysa yapabileceğin pek bir şey yoktur.
  • quote:

quote:

HD Tune'de Erase var, Low Level Format atmaz.

Önce Low Level Format'ın ne olduğunu, ne amaçla kullanıldığını öğrenin sonra millete tavsiyede bulunursunuz...

Abi ukalalık yakışmıyor.
  • quote:

Abi ukalalık yakışmıyor.

Kendi anne-babana, okulda öğretmenine de böyle mi demiştin?
    Yaptığın hataları düzelten herkese böyle mi karşılık veriyorsun?

İnsanlara yanlış bilgi vermemelisin.

Oyuncak değil bu.
  • quote:

quote:

Abi ukalalık yakışmıyor.

Kendi anne-babana, okulda öğretmenine de böyle mi demiştin?
    Yaptığın hataları düzelten herkese böyle mi karşılık veriyorsun?

İnsanlara yanlış bilgi vermemelisin.

Oyuncak değil bu.

sorun sizin üslubunuz. Ben olsam siz yanlış biliyorsunuz o silme fonksiyonudur hakiki low level format değildir der geçerim.

"Önce Low Level Format'ın ne olduğunu, ne amaçla kullanıldığını öğrenin sonra millete tavsiyede bulunursunuz..." bu cümle ince laf çakıyor.

Yaşınız gereği imtiyazlarınız olabilir fakat ben de lise talebesi değilim.

Şimdi ben 1998 yılında kullandığım makinenin biosunda bile low level fonksiyonu vardı ve 2.1 gb diskime llf atmıştım desem buna ne diyeceksiniz.

tamam hd tune programının erase fonksiyonu var ben onu hakiki llf ile karıştırmışım ama daha önce cluster'larında bad sector olan wd diskimi daha 1 hafta önce onunla temizledim desem

hatta wd dijital sitesinde bu fonksiyonun 3 tane low level format tarzından biri olarak geçtiğini söylesem ne diyeceksiniz.

alın bu da linki adamlar write zeroes fonksiyonuna 3 format metodundan biri demiş. Zira hd tune pro'da erase sekmesinde ilk olarak zero fill fonksiyonu var.

Sizin wd dijital şirketinin sahibi olmadığınızı ve hdd tarihini yazmadığınızı düşünürsek benim de haklılık payım var elbette.

http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1211/~/how-to-low-level-format-or-write-zeros-%28full-erase%29-to-a-wd-hard-drive-or-solid

Bence siz hiç kafa yormadan benim yazdığım bir önceki mesaja alınganlık yapmışsınız halbuki sizi görmezden gelmek adına yazmamıştım. Ben büyüklerime saygı gösteririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 2 Mart 2013; 3:26:07 >

• quote:

sorun sizin üslubunuz. Ben olsam siz yanlış biliyorsunuz o silme fonksiyonudur hakiki low level format değildir der geçerim.

"Önce Low Level Format'ın ne olduğunu, ne amaçla kullanıldığını öğrenin sonra millete tavsiyede bulunursunuz..." bu laf kibirden geçilmiyor.

Şimdi ben 1998 yılında kullandığım makinenin biosunda bile low level fonksiyonu vardı ve 2.1 gb diskime llf atmıştım desem buna ne diyeceksiniz.

tamam hd tune programının erase fonksiyonu var ben onu karıştırmışım ama daha önce cluster'larında bad sector olan wd diskimi daha 1 hafta önce onunla temizledim desem

hatta wd dijital sitesinde bu fonksiyonun 3 tane low level format tarzından biri olarak geçtiğini söylesem ne diyeceksiniz.

alın bu da linki adamlar write zeroes fonksiyonuna 3 format metodundan biri demiş. Zira hd tune pro'da erase sekmesinde ilk olarak zero fill fonksiyonu var.

Sizin wd dijital şirketinin sahibi olmadığınızı ve hdd tarihini yazmadığınızı düşünürsek benim de haklılık payım var elbette.

http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1211/~/how-to-low-level-format-or-write-zeros-%28full-erase%29-to-a-wd-hard-drive-or-solid

Bence siz hiç kafa yormadan benim yazdığım bir önceki mesaja alınganlık yapmışsınız halbuki sizi görmezden gelmek adına yazmamıştım. Ben büyüklerime saygı gösteririm.

Bir zahmet yukarıdaki uzun mesajları okusaydın bilinçsizce atılan LLF'ın yol açtığı sıkıntıyı anlar, sorumsuzca "bas llformatı gitsin" demezdin.

Burada alınganlık bende değil sende.
    Sözlerimde kibir yoktu, anlaşılan sen gece gece fazla alıngansın veya hepimizin başına geldiği gibi başka bir şeye canın sıkılmış, olumsuz bir yanıt alınca küçük düşürüldüğünü sandın.
    Öyle bir derdim yoktu, olmazdı da.

Konuya gelince:
    Verdiğin linki dikkatlice okursan SSD disklerin "bakımı" için LLF ya da Zero Fill kullanılması anlatılıyor. Burada sorun yaşanan ise SSD değil mekanik disk.

• quote:

quote:

"Önce Low Level Format'ın ne olduğunu, ne amaçla kullanıldığını öğrenin sonra millete tavsiyede bulunursunuz..." bu laf kibirden geçilmiyor.

tamam hd tune programının erase fonksiyonu var ben onu karıştırmışım ama daha önce cluster'larında bad sector olan wd diskimi daha 1 hafta önce onunla temizledim desem

Bir zahmet yukarıdaki uzun mesajları okusaydın bilinçsizce atılan LLF'ın yol açtığı sıkıntıyı anlar, sorumsuzca "bas llformatı gitsin" demezdin.

Burada alınganlık bende değil sende.
    Sözlerimde kibir yoktu, anlaşılan sen gece gece fazla alıngansın veya hepimizin başına geldiği gibi başka bir şeye canın sıkılmış, olumsuz bir yanıt alınca küçük düşürüldüğünü sandın.
    Öyle bir derdim yoktu, olmazdı da.

Konuya gelince:
    Verdiğin linki dikkatlice okursan SSD disklerin "bakımı" için LLF ya da Zero Fill kullanılması anlatılıyor. Burada sorun yaşanan ise SSD değil mekanik disk.

abi polemik olarak algılama ama wd hard disk ve ssd diyor artı nasıl llf yada full silinir diyor.

How to low level format or write zeros (full erase) to a WD hard drive or Solid State drive

• quote:

abi polemik olarak algılama ama wd hard disk ve ssd diyor artı nasıl llf yada full silinir diyor.

How to low level format or write zeros (full erase) to a WD hard drive or Solid State drive

Neden polemik olarak algılayayım, araya hiç ukala laflarını karıştırmadan bu konuyu konuşabilirdik.

Verdiğin adres SSD'lerde bakım için kullanılan bir yöntemi anlatıyor. Zamanla işletim sisteminin yazıp silmelerinden dolayı aralarda oluşan boşlukları sıfırla doldurma ya da tüm yüzeyi kontrol ederek formatlayan LLF ile temizleyin diye öneriyor. Bunu eğer gerekliyse mekanik disklere de uygulayabilirsin.

[TR]-Lion'ın yaşadığı olayda ise 160GB diski sağlam olmasına karşın içindekileri silmek istemesi var. Bunun için LLF kullanılır diye duymuş. Programı öğrendi ve uyguladı, sorun yaşadı ve MBR'yi kurtarması gerekti. LLF asıl olarak yazılımsal nedenlerle oluşan Bad Sector gibi hataları kullanılmasın diye işaretleyip diski temiz gibi göstermek için kullanılır. Asıl olarak LLF mekanik diskler için son çözüm olarak önerilen bir işlemdir, bazıları aklına geldikçe kullansa da diski fabrika ayarlarına döndürmek yüzeye zarar verebilir, ömrünü kısaltabilir. Amaç eğer silmek ise HD Tune'deki Zero Fill işini görürdü.

Diğer 500 diski ise dediği gibi 350 kırmızı hata çıkardıysa ciddi mekanik sorunları vardır. LLF ya da Zero Fill derdine çözüm olmaz. Olayın ne olduğunu o kadar mesajdan okumak zor gelip de "bas llformatı gitsin" demek sorumsuzca olur.

Umarım birbirimizi anlamışızdır.

• quote:

quote:

Neden polemik olarak algılayayım, araya hiç ukala laflarını karıştırmadan bu konuyu konuşabilirdik.

Verdiğin adres SSD'lerde bakım için kullanılan bir yöntemi anlatıyor. Zamanla işletim sisteminin yazıp silmelerinden dolayı aralarda oluşan boşlukları sıfırla doldurma ya da tüm yüzeyi kontrol ederek formatlayan LLF ile temizleyin diye öneriyor. Bunu eğer gerekliyse mekanik disklere de uygulayabilirsin.

[TR]-Lion'ın yaşadığı olayda ise 160GB diski sağlam olmasına karşın içindekileri silmek istemesi var. Bunun için LLF kullanılır diye duymuş. Programı öğrendi ve uyguladı, sorun yaşadı ve MBR'yi kurtarması gerekti. LLF asıl olarak yazılımsal nedenlerle oluşan Bad Sector gibi hataları kullanılmasın diye işaretleyip diski temiz gibi göstermek için kullanılır. Asıl olarak LLF mekanik diskler için son çözüm olarak önerilen bir işlemdir, bazıları aklına geldikçe kullansa da diski fabrika ayarlarına döndürmek yüzeye zarar verebilir, ömrünü kısaltabilir. Amaç eğer silmek ise HD Tune'deki Zero Fill işini görürdü.

Diğer 500 diski ise dediği gibi 350 kırmızı hata çıkardıysa ciddi mekanik sorunları vardır. LLF ya da Zero Fill derdine çözüm olmaz. Olayın ne olduğunu o kadar mesajdan okumak zor gelip de "bas llformatı gitsin" demek sorumsuzca olur.

Umarım birbirimizi anlamışızdır.

500gb hdd taramayı bitirmedi(bilgisayar çok yavaşlamıştı küçük kardeşimde oynamak istiyordu)300gb'ı bitmişti ve baktığımda kırmızı noktalar vardı 19 20 tane falan aşağıda ise error at ******mb yazıyordu farkettimde aynı mb'ta bir kaç hata variyordu mesala 3 kere çıkıyor:
    329: Error at (atıyorum) 289808
    330: Error at (atıyorum) 289808
    331: Error at (atıyorum) 289808

yani bunun gibi heatlh kısmında 4tane sarı vardı(Warning) Birazdan resim atarım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.