Bende raptor kullanıyorum ve ses beni hiç rahatsız etmiyor yani ya benim kullaklarımda bir sorun var yada raptorlar o kadar ses cıkarmıyor!!!
@max975, sessizlik görecelidir. Konser salonunda biriyle konuşmaya çalış. 30 cm ötendeki adam bağırmasına rağmen onu duyamassın. Bu senin kulağında sorun olduğu veyahut bağıran adamın sessiz olduğu anlamına gelmez. Tamamen ortamdaki ses düzeyi ile (ingilizcesi noise floor) alakalı bir durum.
Raptorlar çok ses çıkaran donanımlar ve senin kulağında sorun yok. Sadece bulunduğun ortam sesli olduğu için sen duyamıyorsun. (gerçi kulağın hassas olmayabilir, yüksek sesle müzik dinleyenlerde görülüyor bu durumda. Yıllarca farkında bile olmuyorlar) Tahminen sisteminde oldukça ses çıkaran fanlar ve power supply mevcut.
"If you have more than 4 GB (to 6 GB (Windows) or 8 GB (Mac OS)), the RAM above 4 GB is used by the operating system as a cache for the Photoshop scratch disk data. Data that previously was written directly to the hard disk by Photoshop, is now cached in this high RAM before being written to the hard disk by the operating system."
Eğer 64 bit işletim sisteminde 6gb ramin olursa scratch dosyasının direk rame yazıldığını ve disklere erişim olmadığını söylüyor.
Son olarak 64bit halen oldukça sıkıntılı (yazılım ve driver olarak) tüm bu tavsiyeler photoshoptan maksimum performans alman için. Kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: max975
Bende raptor kullanıyorum ve ses beni hiç rahatsız etmiyor yani ya benim kullaklarımda bir sorun var yada raptorlar o kadar ses cıkarmıyor!!!
Ses gerçekten sorun değil, zaten aşırı gürültülü bir ortamda çalışıyorum. fiyat/performans açısından raptor almamaya karar verdim.
@sendrom, 32 bit windows lisansı alıcam, 64 bit xp ya da vista sıkıntılarıyla uğraşmak istemiyorum, keza bu makinenin kurulduğu günden itibaren aksamadan çalışması lazım. İşyerimdeki diğer makineler format atalı 3 yıl oluyor :) Yine hayalimdeki sistemi toplayamadım. Şöyle tamamen 64 bit çalışan bir sistem (os, yazılım ve donanım) isterdim fakat bu durum paranın yapacağı birşey değilmiş. Oysaki bütçede neredeyse sınırlama yok.
Son olarak raidmax sagitta 2 kasa önerildi bana bilgisayarcım tarafından. Fakat forumlarda raidmax psu ları hakkında pek iyi şeyler yazılmamış. Bir de kasa ve psu tavsiyesi istesem.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme