Şimdi Ara

web developer // web coder//web master...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm herkese basit birkac sorum olacak. web developer, web master, web dizayner,web coder gibi kavramlarla karsilastim.
    1)bunlarin ne is yatigini bana aciklarmisiniz. bu konuda kendimi gelistircem ama yol dallanip budaklandi.
    2)piyasada hangisi iyi tutunur ve faklari nelerdir.?
    3)web developer olmak icin ogrenilmesi gereken seyler nelerdir_?

yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

• Arkadaslar bi cevap bekliyorum bu kadar kisi okumus ama bi cevap yok. Bana Web Master Lazim desem 100 kisi atlayip yazar. Ama ne is yaparlar deyince kimseden ses yok.
  • Bana göre
    web-master :İnternete sayfasının tasarımını ve kodlamasını kendi yapan kişidir.

web dizayner:İnternete sayfasının tasarımını yapan kişidir.

web-coder :İnternet sayfasının kodlamasını yapan kişidir.

Gördüğün üzere web-master=web-dizayner+web-coder

web-developer: Türkçe olarak web geliştirici diyebiliriz aslında.Yani cod+tasarım+veritabanı yönetimi vb..su an aklıma bu kadar geliyor.Ben baslattım umarım daha iyi bilen arkadaslar dewamını getirir.Kolay Gelsin
  • eyvallah kardes gercekten cok tesekkurler. Ben bu isi hakkini vererek ogrenmek istiyorum vede bana kalirsa ilk basta bu yolu belirlemek en onemlisi.
    ondan israrla bu sorunun cevabini ariyorum.
    Evet diyer arkaddaslardan da bir yorum bekliyorum...
  • Evet arkadaşım kesinlikle dogru yoldasın.Önce kavramlar anlasılmalı sonra bu işe baslamalı..Baslamak için tanımak gerekir.Ve sen de tanıyorsun cok güzel.Sana basarılar
  • web master + web coder + web developer aynı şeyler sayılır..Pek Fark yok..
  • kardeş biras geç de olsa cvp yaziym henüz bişeylere başlamadıysan yararı olur

sadıklarının hepsi farklı şeylerdir fakat aynı kişide bulunması en güzelidir bütün şirketlerin tercihi bu yöndedir

web tasarım : piyasada dreamweaver ı kullanan herkesin ben web tasarımcıyım die gezdiği kısım doğrudur dreamweaver yeterlidir hatta güsel programdır fakat photoshop, flash, fireworks olmazsa bişeye benzemez farkedilmezsin bu saydıklarım biraz grafik tasarım programıdır fakat web - tasarım yönü için gerekliler haliyle

web coder : web sayfası yapımı iki aşamada gerçekleşir tasarım kodlama coder işin kodlama kısmını gerçekleştirir bana kalırsa ben kodlama yaparım yan gelir yatarım die bişey yok tasarımını da yaparsan çok daha ii olur web coder web developer ın olduğu yerde ne kadar gereklidir bilemicem çünki zaten web developer o kodları tasarlayan üreten yani asıl coder dır ki coder die bi dal da yoktur zaten söylenmesi gereken developer dır

sonuç : web iki aşamadır tasarım kodlama
    hangisine odaklancaksan onu seç her ikisine de diosan önce tasarımla başla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.