Şimdi Ara

Web hosting, domain, wordpress ile ilgili bir kaç soru !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mevcut bir internet sitem var, ancak kısa zaman içinde domain ve hosting süreleri sona erecek.
    Ben bu iki hizmeti farklı bir firmadan almak istiyorum,
    Bu transferi nasıl gerçekleştiriyoruz,
    Ödeme işlemleri nasıl oluyor?
    Transfer işlemi için ayrıca ücret ödeniyor mu?
    Taşıma yaptığımda sitede teknik olarak ayar yapmam gerekecek mi? yani site herhangi bir kesintiye uğrar mı? dosyaları tekrar yüklemem gerekecek mi?

Piyasada wordpress hosting diye hostingler satılıyor, bu hostiglerin içinde hazır wp şablonları oluyor mu? yoksa ücretli-ücretsiz dışarıdan temin edip hostinge kurulum mu yapmak gerekiyor? (eğer öyleyse diğer hosting paketlerinden ne farkı kalıyor)

Şuanki hostingim linux paket. Ben farklı bir firmadan wordpress hostinge transfer edersem sitemde veri kaybı olur mu?

tasarım işinden hiç anlamıyorum, kolay ve güzel bir wp tema seçerek sitemi yenileyerek yayına devam ettirmek istiyorum, bu kadar soru ondan ;)

• Selam.
    Bildiğim kısımları yazmaya çalışayım. Özet yazıyorum, nasıl yapılacaklarıyla ilgili çok detaylı yazılar bulabilirsin. Tek tek hatasız hallerini ve tam sırasıyla ben de araştırmadan yazamam.

En azından neyi arayacağını bilmiş olursun.

Yeni hostingden normal satın alma işlemi yapılıyor

Domain transferi normalde ücretsiz. Ama transfer ederken 1 yıllık uzatma yapmak / hizmet satın almak gerekiyor. Boşa giden bir ücret değil yani.

Taşıma yaptığımda sitede teknik olarak ayar yapmam gerekecek mi? yani site herhangi bir kesintiye uğrar mı? dosyaları tekrar yüklemem gerekecek mi?

Epey bir ayar gerekecek aslında.
    -Tüm dosyaları ve veritabanlarını eski hostingden indirip yenisine yüklemek gerekiyor.
    -Ayrıca domain hizmeti de değişeceği için bu yönlendirme zaman alabiliyor (NS1-NS1 değişiklikleri tüm ana sunucularda yavaş güncellenebiliyor)
    -Veritabanları taşınacağı için, wordpress içindeki ayar dosyalarında düzenleme gerekecek.

Piyasada wordpress hosting diye hostingler satılıyor, bu hostiglerin içinde hazır wp şablonları oluyor mu? yoksa ücretli-ücretsiz dışarıdan temin edip hostinge kurulum mu yapmak gerekiyor? (eğer öyleyse diğer hosting paketlerinden ne farkı kalıyor)
    "Wordpress hosting" denilenler, wordpress sistemleri daha verimli çalıştırmak için özelleştirilmiş oluyor. Temelde diğer hostinglerden farkı yok. Ama optimize edilmiş oluyor.

Şuanki hostingim linux paket. Ben farklı bir firmadan wordpress hostinge transfer edersem sitemde veri kaybı olur mu?
    Wordpress hostingler de linux üzerindedir (çok büyük ihtimalle) üstte yazdıklarım dışında ayrı bir durum oluşmaz.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtyldz -- 28 Mayıs 2019; 17:32:37 >

• mevcut bir internet sitem var, ancak kısa zaman içinde domain ve hosting süreleri sona erecek.
    Ben bu iki hizmeti farklı bir firmadan almak istiyorum,
    Bu transferi nasıl gerçekleştiriyoruz,

üsteki sorun için cevabım:

firma değişikliği yapmanız durumunda hali hazırdaki firmanızın panelinden alan adı transferi başlatıp aktarımı yapacağınız firmadan da transfer kodu ile transfer yapmanız gerekir. Veri kaybı yaşamamak için veri tabanınızı ve dosyalarınızı yedekledikten sonra hosting paketi satın aldığınız firmada ki alanınıza aktarım yapmalısınız... alan adı transferi için bir yıllık alan adı bedeli öder ve bir yıl boyunca kullanırsınız.

Not: 50 gün içerisinde transfer yaptı iseniz tekrardan yapamazsınız...
  • süperadmin S kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.