Şimdi Ara

Web Sitesi Kurma Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. Bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var.
    Eğer yanlış Bölümde açtıysam kusura bakmayın.

PLC denen endüstride kullanılan kontrol cihazları var. Ancak PLC'nin ne olduğuunu bilmenize gerek yok.

Benim sorum ise şu. Ben PLC'de bir Web Server Kurup PLC'ye Ethernet ile bağlanınca Bu Web Serverda benim belirlediğim verilere ulaşabiliyorum.

Yani PLC'nin IP Adresini tarayıcıma yazdığım zaman (Örneğin: 192.168.0.77) Benim hazırlamış olduğum web sitesi karşıma çıkıyor ve Benim belirldiğim verilere ulaşabiliyorum.

Benim yapmak istediğim şeye gelince : ,
    Bir Web sitesi kurup Bu belirlediğim verilere istediğim yerden ulaşmak istiyorum. Yani Standart bir Web Sitesi gibi dünyanın her yerinden ulaşılabilir olmasını istiyorum.

Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim?
    Teşekkür ederim.

• PLC nedir diye arattim ki dogru anlamis miyim goreyim:

PLC fabrikalardaki imalat hatları veya makinelerin kontrolü gibi işleçlerin denetiminde kullanılan özel bilgisayar.

PLC cizebiliyor ve komponentleri yerlestiriyorsan custom bir sey yapiyorsundur ve bir zahmet Bir http server yazaricine koyarsin. Custom bir isin standart bir cevabi olmaz.

Ancak senin kast ettigin kucuk bir pc yapayim bir yere koyayim http host etsin ise plc falan girmezsin. Rasperry Pi veya klonu bir sistem secer icerisindeki linux distrosunu klasik bir linux distosu gibi configure edersin. interneti gorunce yayina baslar. Hatta boyle hosting firmasi da var. scaleway de vardi kaldirdiysa bilmem. Kisaca hazir araclarla yapmak istiyorsan. Aradigin anahtar kelime rasperry pi. Bununla nasil yaparim diyorsun da google hazretlerine yazman yeterli.
  • Duruma göre değişir.

Senin durumda, cihazda bir web server var zaten, bunu routerda yapacağın bir configürasyon ile dışarıya açabilirsin.

Ama,

Var sayalım senin bu PLC buhar kazanı kontrol ediyor, biri geldi buldu 3 dakka sonrada kırdı parolayı aldı PLC kontrolünü eline.

Ondan sonrası hayırlı olmaz. Bu tür şeylerin kıçı başı açılmaz. Yok ben açacağım illa diyorsan, forum seviyesi bilgi ile yapılmaz.
  • Bir örnek vereyim 3d yazıcıyı (arduino mega) uzaktan kontrol etmem istiyorsan onu bir web sucusuna bağlarsın. OctoPi ile 3d yazıcı kontrolü böyle yapılıyor. Yani plc web server kurmak değil webserver serial port ile ayrı bir donanim olan webservera veri iletir. Örneğin rfrd veya Bluetooth ile verileri alırsın. Sonra webserver ile kontrol edersin. Bunu da doğrudan dışarı açmazsın. İlla dışarı açman gerekirse bir vpn ile bağlanırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.