Şimdi Ara

Web Sitesi Yapıyorum (Destek Konusu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 3 yıllığına almış olduğumuz bir internet sitesi boş boş duruyordu ve bende bişeyler yapayım bu aradada öğrenirim belki dedim. İşkur'unda düzenlemiş olduğu web tasarımı kursunada başladım ama oradan pek umutlu değilim 42 gün der olacak haftanın 6 günü bu baya yetersiz vede derste işlediğimiz konular arasında henüz web tasarımı ile ilgili birşey çıkmadı önüme derslerde iş sağlığı,güvenliği vb konular işliyoruz.

Sizlerden ricam Şunu yapabilirsin, bunu böyle yapman gerekiyor, keşke şuda olsaydı bu şekilde daha dikkat çekerdi vede güzel olurdu, yanlış yapıyorsun gibi yorumlarınızı bekliyor ve sizlerdende birkaç bişeyler kapmaya çalışacam umarım sitemin ismini vermemde sakınca yoktur.

Henüz daha çok yeniyim. 2 günde yapmış olduğum birkaç şey;http://kaysericevre.com/

Siteyi Godaddy'den aldım. 300gb Kullanım alanım var. Sitede şuan kullanmış olduğum tema wordpress temasıdır. Siteyi Photoshop ile yapmayı düşünüyorum şuan siz ne dersiniz? Çünkü bu pek hoşuma gitmiş değil.

Sitemizin amacı Çevre mühendisliğiyle alakalı olacak ve ileride Web Tasarımı işinede girmeyi düşünüyorum. Bazı şeyleri öğrendikten sonra tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rks028 -- 10 Ağustos 2010; 18:14:05 >

• Merhaba,

Öncelikle işi "web geliştirme" olan birisi olarak söylemeliyim ki site için wordpress doğru tercih. Keza Wordpress'in hastasıyım :) Ama henüz hiçbirşey bilmeyen birisinin wordpress teması değiştirmesi neredeyse imkansız. Hiç değilse bile çok zordur. Ama elinde site hedefi olması iyidir. Sonuçta herkes önce kendine birşeyler yaparak başlıyor :)

Siteyi photoshop'ta yapmak derken ne demek istediğini anlamadım. Normalde photoshop'ta site tasarımı yapılır. Web Tasarım demek bu demektir aslında. Bu tasarım SADECE bir resimdir. Ekranın nasıl görüneceğini çizersin yani.

Sonra photoshop dosyasını (layer/katmanları korumuş olduğunu varsayarak) bilimum ufak parçalara ayırıp menülerde, düğmelerde, başlıklarda falan kullanırsın. Arka plan resmini çıkartırsın vs.

Ama siteyi kodlama/programlama kısmına gelince yine tamamen photoshoptan bağımsız bu kısım.

Biraz gözün korkmuşsa da azimliyim diyorsan hiç korkma. Wordpress hazır temasının şablonunu bozmadan değişiklikler yaparsan aslında iş kolay. Sadece resimleri ve CSS dosyasını değiştirmen gerekir.

CSS nedir sorusu da web sitesi kodlarken ilk öğrenmen gereken şey.

O yüzden bu siteyi geliştirmeye kasmadan önce HTML ve CSS çalışmanı öneririm. En güzel öğrenme yolu da elbette ıvır zıvır bir kaç sayfa yapmaktır.

Umarım sorunu ve uzun vadede varmak istediğin noktayı anlamışımdır.

• Sağolasın adaşızda aynı zamanda, Vermiş olduğun bilgiler için zaman ayırdığın için öncelikli olarak teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi Öncelikli olarak HTML ve css bunları örenirkende sitelerde bulduğum konulardan bişeyler kapmaya mantığı çözmeye çalışıyorum. Bakalım zaman gösterecek bişeyler öğrenebilcezmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rks028 -- 11 Ağustos 2010; 15:02:22 >
  • sorun olursa sorabilirsin, zamanim oldukca ya cevap yazarim ya da en azindan yonlendirmeye calisirim.
  • merhabalar ben web sitesi yapmak istiyordum yaklaşık bir ay kadar önce yaptığım araştırmalarda HTML dersleri falan çıktı bende not defterinden falan onları uyguladım şimdi html denen dile tam olarak hükmediyorum şimdi ne yapmalıyım yani kendine bir web sitesi yapacağım sadece html ile olmaz biliyorum olursada reklam falan alamam bide ben bu işi ilertmek istiyorum bana önerileriniz ne olur şimdiden teşekkürler
  • HTML den sonraki adım CSS.

Sonra nasıl daha iyi yapılır, daha temiz çalışılır bunları öğrenmek gerek.

Bu iş yaparak öğrenildiği için kendine, eşe dosta siteler yaparak başla derim.

Temel Kural 1. CSS kullan.
    Temel Kural 2. table kullanMA, div KULLAN.

Firefox ile çalışır, "firebug" yükleyerek kendine yardımcı olabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukerdogmus

HTML den sonraki adım CSS.

Sonra nasıl daha iyi yapılır, daha temiz çalışılır bunları öğrenmek gerek.

Bu iş yaparak öğrenildiği için kendine, eşe dosta siteler yaparak başla derim.

Temel Kural 1. CSS kullan.
    Temel Kural 2. table kullanMA, div KULLAN.

Firefox ile çalışır, "firebug" yükleyerek kendine yardımcı olabilirsin.

teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedava web sitesi kurma.YARDIM!!
    8 yıl önce açıldı
    genel forum sitesi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ve artık birşeyler yapmaya başladım öncelikli olarak Godaddy Reklamı çıkıyordu. Sitemizin üzerinde onu kaldırım Aşağıdaki kod ile şuan tasarlamış olduğum siteyi yarımsaatgibi kısabir sürede tasarladım bişeyler yapabiliyorum artık Yakında Güzel bir tasarımla karşınıza çıkacam inşallah

CODE
    <textarea Style="width: 1px; height: 1px" Rows="1" Cols="1">
    <script LANGUAGE="Javascript">
    if (parent.frames.length > 0)
    parent.location.href=self.location;
    </SCRIPT>

Bu kodu Sitenizin En alt kısmına eklemeniz gerekiyor. Godaddy reklamını kaldırmak için bişeyler öğrendikçe öğrendiklerimizide paylaşalım demi :D Bu arada diğer reklam veren siteler içinde kullanabiliyorsunuz.

• wordpress ten yaptığımız sitelere gogle reklamı alabilrmiyiz yani wordpress ten para kazanabilirmiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: vostro 1015

wordpress ten yaptığımız sitelere gogle reklamı alabilrmiyiz yani wordpress ten para kazanabilirmiyiz

Evet arkadaşım google adsense reklamlarından ekleyebirsin wordpress'e ben eklemiştim 1günde eklenmişti.
  • peki imzamdaki siteme alabilrmiyim daha bugün yaptım
  • quote:

peki imzamdaki siteme alabilrmiyim daha bugün yaptım

Tam olarak o siteye koyabilirmisin bilmiyorum ama Koyabilirsin diye tahmin ediyorum sanırım bence google adsense'ye gir ve al kodunuda koymayı biliyorsan yapabilirsin. Zaten türkçe herşey bilgilerini gireceksin ve kayıt olacaksın sonra kodları veriyor google :) Kolay gelsin başarılar dilerim. Keşke bu işi gerçekden iyi bilen birileri bizlere yardımcı olsa demi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rks028

quote:

peki imzamdaki siteme alabilrmiyim daha bugün yaptım

Tam olarak o siteye koyabilirmisin bilmiyorum ama Koyabilirsin diye tahmin ediyorum sanırım bence google adsense'ye gir ve al kodunuda koymayı biliyorsan yapabilirsin. Zaten türkçe herşey bilgilerini gireceksin ve kayıt olacaksın sonra kodları veriyor google :) Kolay gelsin başarılar dilerim. Keşke bu işi gerçekden iyi bilen birileri bizlere yardımcı olsa demi :)

sağolasın dostum inş alırım biraz harclık çıkarırım şu net'ten

• Şuan için çok güzel bir tasarım yaptım. Sadece Fireworks'ü kullanark yapmış olduğum bir site yayındahttp://kaysericevre.com/index.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.