arkadaşlar internette gördüğüm bikaç ilginç site ve okuduğum bikaç yazı sonrasında bende bu işi yapmak istediğime karar verdim. ancak bir sorun var. ben bu konuda olabildiğince yeniyim. bu konuyla ilgili çok yazılar okudum öğrenebilmek için ancak bazı terimlere yabancı olduğum için hiçbirşey anlayamadım. istediğim çok geniş kapsamlı bişey değil. hatta yaptığım siteyi yayınlamasamda olur. sadece öğrenme amaçlı sorularım olacak.
1-)frontpage e nasıl kod konulur 2-)konulan kodlar üzerinden sayfadan sayfaya nasıl geçiş yapılır(köprü kurma vs... var ancak front page üzerinde nasıl yapıldığını hiç bilmiyorum) 3-)site sadece kodlarlamı hazırlanır.yani diyelim bir bölüme düz yazı yazmak istiyorum.bunu kodlardan ayrı bir şekilde nasıl yazarım. çünkü frontpage de websayfası ve kod olarak 2 kısım var. 4-)yazıların sayfadaki yerlerini nasıl belirlerim. 5-)bilgisayarımdaki bir resmi sayfaya nasıl koyabilirim ve çeşitli programlarla hazırlanan logoyu sayfaya nasıl yerleştiririm.
bu sorular öncelikli olarak cevaplarını merak ettiğim sorular. sorduğum sorulara özel olarak cevap verebilecek arkadaşlar varsa bana mesaj atsınlar msn üzerinden bana yardım edebilirler.
sanırım birkaç program varmış tasarımlar için ama bu tür programlar web tasarımı öğrenmem için önümde adeta bir engel gibi. çok bilinen mysite üzerinde önceden bikaç site kurdum. kod yerleştirdim vs... benim çabamla gerçekleşen bana özel bir webtasarım olmadı.
eğer cevaplarınızı bu konu üzerinden verecekseniz lütfen mümkün olduğunca konuyla ilgili az terimler kullanın.
Bence siz bir tasarım kursuna kayıt yaptırın. İstedikleriniz pek forumdan veya mesajlaşma ile öğretilebilecek şeyler değil,buna kimsenin zamanının yeteceğini zannetmiyorum.
haklısın . bi kurs şart. ama ben sinopluyum. burada web tasarım kursu diye ayriyetten bir kurs açılmıyor. direk bilgisayar kursu diye açılıyor vede onlar tmamen bilgisayarı bilmeyenler için 0 dan başlıyor. web tasarıma bu kurslarda çok az yer verildiği gbi anlatılan şeylerde 5 yaşındaki kuzenimin bildiği şeyler üstelik kurs olsada gidecek zamanım yok. ben 8. sınıfa gidiyorum yani oks hazırlık ve bütün günler akşam 5-6 ya kadar doluyum. şimdi buralarda bilen bi tanıdık bulursam iş kolaylaşır.
bu arada üstteki biçok sorunun cevabını buldum. frontpage de sayfayı yapamamamın nedeni office programlarının tamamen kurulu olmamasıymış. şimdi office programlarını baştan kurucam. iyi kötü bir web sayfası yaparım. çünkü kuruluyken sağdan soldan tıklaya tıklaya aradığım şeyi bulup hallediyorum.şimdiik öğrenmem gereken ilk şey html kodu. neyin nerede yazılacağını bilmek gerekiyor ve bendede o bilgi yok. ama internet üzerinde bunu öğreten bikaç siteye rastlamıştım. oraları arıyıcam şimdi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme