Geçenlerde 2 adet 250 gb. WD hdd aldım. Ve raid 0 ile sisteme bagladım. Ama bunlardan sanırım bir tanesi ikisi birden de olabilir. bilgisayarımdan herhangi bir hdd nin içini görmek istediğim zaman kasıyor. Biraz bekliyor sistemden tık diye bir ses geliyorki işte hangisinden geldini anlamadığım şey bu sonra tıkladığım dosya klasör dizin artık her ne ise içeriğini gösteriyor. Yani sanırım bekleme modu gibi bir duruma gçeiyor. Bu durum ile karşılaşan arkadaş var mı çözümü nedir bunun? hhd yi mi servise gödnereyim ne yapayım?
raid 0 olarak yani tek şerit okuma sistemiyle bagladın yanılmıyorsan. ancak ben bunu pek tavsiye etmiyorum. güvenlik sorunları ve herhangi bir veri kaybolduğunda kurtaramama sorunu mevcut . bence ayrı ayrı kullanmanda fayda var.
ayrı ayrı olarak yükle ve tanıt. gene sorun çıkarsa servise gönder derim.
geçmiş olsun
Evet raid 0 ile baladım ve biliyorum şu anda veriler tehlikede sayılabilir. Ama şu durumda acaba bu bekleme sorunu nereden kaynaklanıyor. Bir yerde bu achi modundan bahsedilmiş bu mod benim bios ta gözükmüyor. Bende ACPI denilen bir options var. Hani bundan kaynaklanan bir sorun olabilir mi?
hdd de en kalite marka zaten western digital bence başlığını değiştir
googleda samsung hdd yaz 3. sırada segate yaz 4.sırada maxtor yaz 3.sırada sorunları görürsün ama western digital yaz 1 tane bulamazsın bence başlığını değiştir lekeleme markayı