Şimdi Ara

WhatsApp bilinmeyen numaradan gelen mesaj virüs bulaştırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tanımadığım WhatsApp numarasından mesaj aldım ve kim olduğunu sordum. X adında bir kızı söyledi. Kendisine cevap olarak aradığı kişinin olmadığımı belirttim, kendisi hala ısrarcı bir şekilde yanlış numara vs. çevirmem diyerek diretmeye devam etti, ve sonrasında WhatsApp üzerinden sesli olarak aradı, ama ses vermedi. Ben de kapattım haliyle. Daha sonra yine siz kimsiniz diye sordu vs. . Diyaloğun sonunda kendisi daha rahatsız etmeye devam ederse polise şikayet edeceğimi belirttim ve ondan sonra yazmadı daha. Bende bir süre sonra engelleyip rapor ettim WhatsApp'a. Asıl sizlere sormak istediğim ise bu kişiden sohbet yolu ile virüs bulaştırabilir mi telefonuma onu öğrenmek istiyorum. Saygılarımla.

• Yapay Zekanın Yanıtı

WhatsApp Bilinmeyen Numaradan Gelen Mesajlar: Virüs Tehlikesi

WhatsApp üzerinden gelen bilinmeyen numaradan mesajlara karşı dikkatli olmak çok önemlidir. Bu mesajlar, kişisel bilgilerinizi çalmayı veya cihazınıza virüs bulaştırmayı amaçlayan kötü amaçlı yazılımlar içerebilir.

Bilinmeyen Numaralardan Gelen Mesajlarda Virüs Riski

• Bilinmeyen numaralardan gelen mesajlar, zararlı yazılımların hedeflenen cihazlara bulaştırılması için sıklıkla kullanılır.
    • Bu yazılımlar, kişisel verilerinizi (şifreler, kredi kartı bilgileri) çalabilir, cihazlarınızı kontrol edebilir veya fidye talep edebilir.

Kendini Koruma Önlemleri

• Bilinmeyen numaralardan gelen mesajlara cevap vermeyin.
    • Mesajdaki bağlantılara veya eklerine tıklamayın.
    • Mesajda şüpheli görünen veya tanıdık olmayan dosyalar varsa, bunları indirmeyin.
    • WhatsApp'ta bilinmeyen numaraları engelleyin.
    • Cihazınıza güncel bir antivirüs yazılımı yükleyin ve düzenli olarak güncelleyin.

Unutmayın: Sizden kişisel bilgilerinizi isteyen veya şüpheli görünen mesajlara karşı her zaman tetikte olun. Bilmediğiniz numaralardan gelen mesajlara cevap vermekten kaçının ve cihazınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için önlemler alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.