Şimdi Ara

WhatsApp, yeni özelliğiyle yabancı numaralara karşı koruyacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WhatsApp, yeni özelliğiyle yabancı numaralara karşı koruyacak
    WhatsApp’ın birincil iletişim aracı olarak kullanılması dolandırıcıları da harekete geçirdi. Bilinmeyen numaralardan can sıkıcı aramalar ve mesajların sıklığı günden güne artıyor. Yakın zamanda gelen güncellemeyle bilinmeyen numaralardan aramalar için otomatik sessize alma seçeneği eklendi. Ancak, WhatsApp, güvenliği daha da artırmak istiyor. Yeni güvenlik araçları betadaki sınırlı sayıda kullanıcı için aktif edildi.

Ayrıca Bkz.WhatsApp'ta artık numara kaydetmeden mesaj atılabiliyor

Yeni güvenlik araçları geliyor

Kullanıcılar, artık rehberlerinde kayıtlı olmayan bir kişiden veya işletmeden ilk kez mesaj aldıklarında WhatsApp, yeni bir ekran açacak. WhatsApp, yeni güvenlik araçları ekranıyla kullanıcıların istenmeyen mesajlar aldıklarında neler yapabileceklerini gösterecek.

Her zamanki gibi engelleme veya şikayet etme (bildirme) seçeneği çıkacak. Ayrıca WhatsApp, bilinmeyen numaranın profil adını, profil fotoğrafını, telefon numarasının ülke kodunu kontrol ederek kullanıcıya sohbette nasıl güvende kalacağına dair bilgiler verecek. Kullanıcı mesajı görüntülese de bilinmeyen numaraya okundu iletisi gitmeyecek.

Betadaki bazı kullanıcılara açıldı

WhatsApp, yeni güvenlik araçları ekranını Android uygulamasında bazı kullanıcılara göstermeye başladı. Özelliğin tüm kullanıcılar için ne zaman açılacağı belli değil.

Kaynak:https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-android-2-23-16-6-whats-new/

• Çok gerekli bir şeydi sanki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evet gerekli bir şeydi sürekli pakistanlı hindistanlı hackerlar tarafından aranıp duruyorduk

• Serhatyildirim S kullanıcısına yanıt
    Sen bunu yaşamadın veya yaşamayacaksın demek hiç kimse yaşamadı veya yaşamayacak demek değil.

• Ülke kodlarını engelleme getirsinler de engelleyelim direkt. Hindistan, Pakistan, Uganda vs. dolandırıcılığı global meslek yapan ülkeler engellenmeli direkt.

• Çok güzel olur merakla bekliyorummm

• Arkadaş ağır asosyal sanırım numaranı bakkala bile versen hindistan, pakistan üzerinden sürekli çağrı alıyorsun WhatsApp, yeni özelliğiyle yabancı numaralara karşı koruyacak 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en az 5 yıl geriden geliyor. Yeni bir sosyal uygulama insanların alışkanlıklarını değiştirmesi açısından çok mu zor ?

• Kişisel verilerimizi bütün dünyanın elin de olduğu için tam bizlik olmuş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Whatsapp aramalarda yabancı numaralardan gelen aramaları engelleme için ayar gelmiş ama mesajlar için henüz çözüm yok.

Daha bu sabah Filipinlerden bir numaradan mesaj geldi. Engelleyip sildim.

• Günde 5-6 kez arıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhatsApp'da bir açık olduğunu düşünmeye başladım.

Yurt dışındayken daha önce kimse tarafından kullanılmamış T-Mobile hattı aldım. Telefonu İngilizce olarak kullanıyorum ve telefonum fazlaca güvenliklidir.

Telefonda hali hazırda Whatsapp kurulu olduğu için ikinci numarayı kullanabilmek adına, WhatsApp Business kurup numarayı tanımladıktan kısa süre sonra Türkçe olarak +62'den mesaj gelmeye başladı.

WhatsApp'da bir açık olduğunu şu sebeple düşünüyorum.

+ Numara ilk kez kullanılan yurt dışı numara
    + Numarayı kimse bilmiyor kimse ile paylaşılmadı
    + Telefon İngilizce olarak kullanılıyor
    + Telefonda hiçbir casus yazılım, virüs v.s. yok
    + Telefonda crack içeren bir yazılım yok
    + Telefon ile bağlantı yurt dışında mobil ağ üzerinden sağlanıyor

Yurt dışı hattı, numara sıfır, mesaj gelme sırasında telefon yurt dışında ve telefon İngilizce.

Bu numaranın ve telefonun bir Türk tarafından kullanıldığı bilinmeden dolandırıcılardan Türkçe mesaj gelmesi bana hiç mantıklı gelmiyor

Telefonda Türkiye numarama tanımlı normal WhatsApp'da kurulu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.