Şimdi Ara

Wi-fi Sinyal Engellenme ve Bağlanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir senedir oturduğum apartmanda son zamanlarda (bir-iki haftadır) kablosuz bağlantım özellikle tatil günleri ve akşamları (muhtemelen yaşayanların evde olduğu zamanlarda) tamamen kesiliyor ancak geç saatlerde stabil ve düzgün. Apartman yeni ve ilk taşınanlardan biriyim ve sorunun ilginç yanı yaklaşık 6 ay önce nadiren sinyale parazit yapıp kesmesede pingi görebiliyordum insanların taşınmasıyla aynı orantılı parazit arttı ve şu an katlanaılamayacak düzeyde bağlantımı engelliyor. Bunu biraz daha açarsam özellikle bir kaç ay önce yoğun zamanlarda sinyal bir kaç saniyelik keslip tekrar geliyordu.

Modem arayüzünden bazen sakin kanallar bulabiliyorum ancak parazit sabit bir kanalı kaplamıyor neredeyse her kanal ve mhz de var bazı kanallarda sürekli olsada diğerlerinde bir anda artıp bir süre (bazen 1-2 bazen 30 dk) kesebiliyor

Normalde kaynaktan almam gereken ping 1. bölümdeki gibi(aslında 3den fazla olmaması gerekir ancak kafi) ancak 2. bölümde olan ping aynı kanalın 30 sn sonrasında

Kanalı 40 mhz e aldığımda ise sürekli bir ping sorunu var aynı sorun 11b/g/n yi ayarlayıncada geçerli, en temiz sinyal aldığım 20mhz ve 11n o halde kaynaktan ping 1-5 arası olasada bir süre sonra komple kesilebiliyor

Ve yalnızca bugün keşvettiğim bir şey var sürekli bir veri akışı oldukça net kesilmiyor ve stabil bir şekilde bağlanabiliyorum(düzenleme: yanılmışım stabil olsada bir süre sonra gene sinyal kesildi ancak veri akışı pingi stabil hale getiriyor bunun üzerine geçen bir şey sinyali kesiyor olabilir)

edit: sorunu alıcıyı değiştirerek çözdüm. Zamanla kalabalıklaşan bölge için eski adaptör yetersiz kalmış 20dpi lık adaptörle 1mslik en iyi gecikme süresiyle modemden bilgisayara gelen ping sorunu çözüldü. Farklı zamanlarda kablosuz sorunu yaşayıp bu konuyu bulanlar için denk buradaki sorun küçük bir önbilgi olur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rautebuff09 -- 15 Ocak 2017; 18:25:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.