Şimdi Ara

Wii sorular ve yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ps3 olmasına rağmen wii nin evde keyifli toplu saatler düşüncesiyel forumdaki arkadaşlardan birisinden wii aldım. Birkaç sorum olacak ve yanıtlayabilirseniz çok sevinirim ( bu arada forumu okuyunca wii friend codeumun nasıl bulacağımı öğrendim)

1- Diğer arkadaşların freind codunu ekledikten sonra online olup olmadıklarını görüyormuyuz?
    2- Diyelim ki belirli saatte anlaştık. Friend codlerı ekledik. Oyunun içinden nasıl birbirimize karşılık oynuyoruz?
    3- İlk defa bir channel ekledim. Channelleri nereden bulabilirim?
    4- İlk chaneli ekledikten sonra 1000 küsurlu bir sayıdan 15 i çıkartıp bu kadar chanel yerin kaldı dedi? Bu sınırlı sayıda chanel ekleyebiliyor muyuz anlamına mı geliyor?
    5- Sonradan chanelleri silebiliyor muyuz?
    6- Herhangi bir oyun olmadan mükün olduğunca update ettim makinayı (makina zımbırtılı). Herhangi bir problem yaşar mıyım? Ya da ne zaman problem yaşama olasılığım var?
    7- İkinci bir wiimote ve nonchuk alacağım ama siteler baktığım zaman bu aksesuarların yanında japon veya amerika uyumlu ifadeleri görüyorum. Aksesuar alırken de (makinam ntsc-u) buna bakmam mı gerekiyor? Yani avrupadan nonchuk alamaz mıyım?
    8- Alet zımbırtılı olduğu için indirdiğim oyunun pal yoksa ntsc-u olması (update etmediği sürece) bir şey fark ettirir mi?
    9- Wii nin oyunlarını ve kendisi ile ilgili diğer tüm bilgileri hangi sitelerden takip edebilirim?

Cevaplar için çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morfoz -- 9 Nisan 2008; 19:57:18 >

• hayırlı olsun konsolun

1- göremiyorsun diye biliyorum, sen birini eklediğin zaman karşı tarafta senin kodunu eklerse birbirinizin listesine ekelniyorsunuz

2- oyununa göre değişiyor. çoğu oyunda lobi sistemi var. birbirinizi arkadaş olarak eklersiniz ve sonra arkadaş listesinden karşı tarafın online olup olmadığını görüp, sohbet edebilirsiniz

3- wii shop channel'dan kanalları indirebilirsin.opera web browser hariç hepsi ücretsiz. ayrıca mario kart oyunu bir ilk yapıp kendi kanalını ekleme şansı sunuyor. bu kanalla oyuna girmeden multiplayer için düzenlenen yarışmalara katılma ve arkadaşlarınızla sohbet gibi özellikler geliyor. ilerde oyunlar bu yöntemi kullanıp kanalları çoğaltabilirler.

4- wii'nin hafızasına söylediği sayı kadar kanal yükleyebilirsin ama harici olarak sd kart takıp onun hafızasınada yüklemeye izin veriyor konsol

5- kanalları ayarlardan silebilirsin

6- oyun olmadan update ettiğine göre wireless bağlantı sayesinde update işlemini gerçekleştiriyorsun. bu en temiz yöntem. makina otomatik olarak kendi bölgesinin güncellemesini yapıyor. bende sırf wii için wireless router aldım diyebilirim. böyle yaptığın zaman bir problem yaşama şansın çok az

7- hayır bir kısıtlama yok. her bölgenin aksesuarı ayrı değil

8- update etmediğin için bir sorun olmaz. bende pal konsol var ama oyunların yarısı ntsc. region frii programıyla oyunun iso'sunu patchleyip yada freeloader adlı programla her bölge kodlu oyunu oynayabilirsin

9- bu siteden bulabilirsin :)
    ama oyunlar için ben genelde gamespot.com'u takip ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 9 Nisan 2008; 21:15:39 >

• Henry;

Cevaplar için çok teşekkürler.

Bir soru daha soracağım. Alet zımbırtılı olduğu için direkt farklı bölgeye ait isoyu yazıp oynatamıyor muyuz? Muhakkak region fri programla isoyu patchlememiz mi gerekiyor?
  • bazıları çalışıyor, bazıları ise siyah ekranda kalıyor. zaten indirdiğin yerde oyun hakkında bilgi verirken yazar bu özelliği

region frii ile patchlemene de gerek yok artık. freeloader'ı oyunu oynamadan öcne takıyorsun wii'ye, ekranda bir kayma oluyor düzeldiği zaman çıkartıyorsun oynayacağın oyunu takıp oynuyorsun :)
  • Henry;

Ne kadar teşekkür etsem azdır. Bir soru daha geldi aklıma bu durumda. Freeloader pal mi olacak yoksa ntsc-u mu benim durumda(makinam ntsc-u)? hangi freeloaderı yüklemem gerekecek?Oyunla aynı olan bölge kodlu freeloader mı(pal oyunu oynamak istiyorum) toksa makinamın bölge kodu olan ntsc-u freeloaderı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morfoz -- 10 Nisan 2008; 0:12:13 >
  • yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

makinanın bölge kodu olan freeloader'ı yükleyeceksin, yani ntsc-u

linkinide vereyim
    http://wii-reloaded.ath.cx/index.php?action=games

2 tane freeloader var. biri pal biride ntsc-u.. zaten yazıyor açıklamalarda
  • @12henry14, yardımcı olmuş, super.

Hayırlı olsun demek düşer bizede. Online oyunlara bekleriz. Özellikle Super Smash Bros Brawl'a.
  • Henry;

Süper yardımcı oldun. Teşekkürler.

@KoalaX;

Yakında online olacağım. Bekle beni.
  • bekliyoruz :)
  • Henry;

Affına sığınarak bir soru daha vardı ama zımbırtı ile ilgili olduğu için PM attım. Cevapların ve yardımların için çok teşekkür ederim.
  • cevapladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.