Pazartesi (06 Eylül) akşamı parçaları monte ettim Win 7 (64 bit Ultimate Edition)'yi kurdum, problemsiz 3,5 saat filan kurcaladım biraz.
Salı (07 Eylül) işten eve geldim PC'nin başına oturdum internette öylemesine gezerken mavi ekran çıktı :( Evet, biliyorum binbir çeşit hata mesajı vs var...
Bir kaç defa aynı şekilde mavi ekran çıktı, dedim acaba Win 7'ye update yapmıştım ondan mı? Win 7'yi tekrar kurmaya karar verdim. Ama ne yazıkki 5 saat filan boyunca uğraşmama rağmen kuramadım.
(Bu arada bu anakart ile sorun yaşayan arkadaşlarıda okudum forumda ve ramlerin mhz değerlerini düşürmek vs gibi bir sürü yolda denedim, Ramlerin bu 7-7-7-21 ayarlarını manuel yaptım vs...)
Bugün (08 Eylül) işyerinde XP SP3'ü cd ye çektim ve onu kurdum hiç bir sorun çıkartmadan kuruldu. Şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demek istiyorum :)
XP kurana kadar Ramlerden şüpheleniyordum (ki Ramler anakartın kitapçığında test edilmiş Ramler listesinde var) ama şimdi XP neden problem çıkartmıyor anlamıyorum?
Şimdi farklı bir Win 7 ile yükleme yapmayı deneyeceğim bakalım ne olacak? Sizin düşünceleriniz nedir bu yaşadığım süreç ile ilgili?
hocam bios guncellemeyı denermısınız. Ve baska bır dvd ıle wın7 yukleyın.