Şimdi Ara

Win 7 Üzerine Xp Yüklemek, Win7 Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Win7 kurulu olan laptobuma yazıcıyı çalıştırabilmek için xp kurmam gerekti. Hardiski bölümleyip oluşan yeni birime xp kurdum fakat şimdi Windows 7 ye ulaşamıyorum açılışta sadece xp açılıyor seçenek falan çıkmıyor direkt xp den devam ediyor win 7 dosyaları kendi kurulu olduğu harddiskte duruyor Nasıl ulaşacağım win 7 ye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• boot.ini dosyasında Windows 7 tanımlanmamış.
    EasyBCD yazılımıyla düzeltebilirsiniz.
  • Tam olarak nasıl yapacağım biraz daha detaylı anlatırsanız iyi olur çünkü hiç bilmediğim bir şey

• Programa giriş yaptığınızda "Add New Entry" bölümünden bilgisayarınızdaki işletim sistemlerinin kurulu olduğu diskleri ve sistemlerin adını yazıyorsunuz. Sonra bilgisayar açılışta onun menüsü geliyor. Oradan hangi sistemi boot edebileceğinizi seçebiliyorsunuz.

İnternette daha detaylı EasyBCD anlatımları var.
    http://www.google.com.tr/#q=EasyBCD+Kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agentwho -- 24 Ağustos 2016; 19:11:33 >
  • PC yi aç bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de gelişmiş>başlangıç ve kurtarma>işletim sistemlerini gösterme süresine tik at ve gerekirse windows 7 yi varsayılan yap. Eğer burada windows 7 gözükmüyorsa mecbur yukarıdaki arkadaşın dediğini yapacaksınız.
  • Maalesef başlangıç ve kurtarmada sadece xp gözüküyor başka işletim sistemi yok

EasyBCD ise kurulmadı 2.0 sp2 framework hatası veriyor internet erişimi yok sadece telden girebiliyorum

• Boot menüsünde diğer windows işletim sistemi görünmüyor mu?
  • Maalesef görünmüyor

• Mecburen EasyBCD ile yapmamız gerekiyor. Bunu çalıştırmalıyız. Çalıştırırken aldığınız tam hatayı paylaşabilir misiniz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agentwho

Programa giriş yaptığınızda "Add New Entry" bölümünden bilgisayarınızdaki işletim sistemlerinin kurulu olduğu diskleri ve sistemlerin adını yazıyorsunuz. Sonra bilgisayar açılışta onun menüsü geliyor. Oradan hangi sistemi boot edebileceğinizi seçebiliyorsunuz.

İnternette daha detaylı EasyBCD anlatımları var.
    http://www.google.com.tr/#q=EasyBCD+Kullanımı

EasyBCD, Windows XP'de çalışmıyor. Bunu Windows 7'de açmanız gerekir.
    Tabi Windows 7 de açılmadığına göre bunu grub ile halletmeniz gerekiyor.
    Bu iş için boş bir usb belleğe geçici bir süreliğine ihtiyacınız olacak
    Öncelikle Windows XP'yi açıyorsunuz.
    Aşağıda grub dosyasını indirin ve arşivden çıkarın.
    Grub4Dos klasörü içindeki "grubinst-gui" programını açın.
    Device name bölmesinin altında gözüken "Disk" yazısının yanındaki kutuyu seçin ve açılır menüden USB Belleğinizi seçin, kesinlikle kendi bilgisayarınızın diskini seçmeyin.
    Sonra USB belleğinize "grldr" ve "menu.lst" dosyalarını kopyalayın.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın (usb'den)
    USB açılınca "Load NTLDR" ya da "Load Bootmgr" yazan iki satır gelecek.
    Windows 7 bootmgr ile boot edildiğinden"Load Bootmgr" yazısına enter tuşu ile basarak Windows 7'ye girebilirsiniz.
    Sonra da yukarıdaki mesajımda bahsettiğim EasyBCD yazılımını indirin ve kurun. Programa giriş yapınca yandaki seçeneklerden "Add a new entry" seçin , XP ve Win7 kurulu olduğu disklerle birlikte işletim sisteminin adını girip kaydedin. Sonra bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda menü geliyorsa tamamdır.
    Artık USB belleğe ihtiyacınız olmadığı için "grldr" ve "menu.lst" dosyalarını USB bellek içerisinden silebilirsiniz.
    Grub4Dos'ı tamamen kaldırmak için de USB'nin içindekileri yedekleyerek Aomei Partition Assistant ile USB'nin bölümlerini silip yeniden bölüm oluşturup o bölüme format atabilirsiniz.
    Çünkü bazen Grub4Dos, USB'nin TV ya da Araba radyosu içinde çalışmamasına neden olabilir ancak yukarıda yazdıklarımı uygularsanız hiç bir sorun kalmaz.

Gerekli dosyaların linki :https://www.dropbox.com/s/1wwgzhwgxlkkcp1/grub%2C%20ntldr-bootmgr.rar?dl=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agentwho -- 25 Ağustos 2016; 19:00:29 >

• Tamam uyguluyorum. Çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.