Bildirim
Win 8.1 açılış hızı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ram i yükseltmen gerekiyor.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
şimdi deniyorum ...
EDIT : PC nin Power tuşuna bastığım andan itibaren masa üstünü görmem 26 sn.
PC boot ettiği andan itibaren masa üstünü görmem 8 sn.
PC imzamda ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shindorei -- 3 Ocak 2014; 22:59:43 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Lithium
Ram i yükseltmen gerekiyor.
Bence de RAM'ı 4GB yaparsanız biraz daha hızlanır. -
Masraf etmek istemiyorum . Power tuşunu bastıktan sonra yok anakart resmi yok press continun yazısı... Falan filan geliyor bunları bıostan kapatıp hızlandurma imkanı varmı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: turk-boss
Masraf etmek istemiyorum . Power tuşunu bastıktan sonra yok anakart resmi yok press continun yazısı... Falan filan geliyor bunları bıostan kapatıp hızlandurma imkanı varmı
uefi desteği varsa olur
Anakart p5b destekliyor mu -
Allah allah benim 5400rpm orta seviye laptop ile 15 saniye sürüyor -
benim eski laptopda bile 15saniyede açılıyor ssd almayıda düşünmüyorum.win8 makineyi zorlamıyor. -
Eski makineye yapılacak en mantıklı yatırım ssd. Aldığıma pişman değilim. Kullandığın güncel Laptoplarda gördüğüm sistem kasma yaptığı sırada dısk %100 çalışıyor. Buda işlemciyle ramın tam performans çalışmasınj frenliyor. Ssd ile birlikte Benim core 2 pc ile 4. Nesil işlemci pc anlık işlemlerde aynı hatta benimki daha performanslı tabi ağır program oyunlar için demiyorum Bence pc de olmazsa olmaz ssd
Aynı sorun bendede vardı. Bios ekranında (Asus yazısının olduğu ekran) uzun süre dönüp duruyordu..Bende boot seçeneklerinden diğer açılış seçeneklerini kaldırdım.Nasıl olduysa şeçenekler arasına iki adet USB boot seçeneği eklenmişti.Açılış bunlarda değilde windows menager'de olduğu halde yinede uzun sürüyordu...
Kaldırınca 8 saniye şimdilerde ise 5 saniye civarında....(256 GB SSD var) -
Windows ekranı geldikten sonra 8 sn yede pc açılıyor ama o ekran 20 25 sniyede geliyor çok geç boot ediyor. Neden böyle. Ram frekansının düşük olması etkilermi
quote:
Orijinalden alıntı: AC@DC
benim eski laptopda bile 15saniyede açılıyor ssd almayıda düşünmüyorum.win8 makineyi zorlamıyor.
ssd nin bir avantajıda erişim süresidir.
bios dahil 7sn. -
Vertex v 300 benim 25 sn ydde anca açılıyor. Dün bıos ıde yi achı ye getirmek için format attım birazcık kıpırdanma oldu
Bende 250 gb 3-4 yıl önce ikinci el aldığım samsung harddisk takılı. masa üstünü görmem 15 saniye sürüyor. ssd ile 25 saniye falan çok fazla. -
Çözüm... Ne peki
Buarada bozulmuş bir ekran kartım vardı internette fırınlama diye birşey gördüm. Ekran kartını fırında 9 dk ısıttım şuan çalışıyor. :)
quote:
Orijinalden alıntı: turk-boss
Çözüm... Ne peki
Buarada bozulmuş bir ekran kartım vardı internette fırınlama diye birşey gördüm. Ekran kartını fırında 9 dk ısıttım şuan çalışıyor. :)
ara çubuğuna msconfig yazın. açılan pencerede normal başlangıç işaretliyse seçmeliye alıp özgün önyükleme yapılandırmasını kullanı da işaretleyin. hizmetler sekmesinden başlangıçda yüklenen gereksiz gördüğünüz uygulamalardaki tikleri kaldırın. bu şekilde fark etmesi lazım biraz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X