Şimdi Ara

win xp sp3 yerine hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşimin çok eski bir laptopu var. şu an windows xp sp 3 versiyon 2002 yüklü fakat buna rağmen çok kasılıyor. hangi işletim sistemini yüklersem daha çok verim alınabilir acaba ?

• Seni Linux bölümüne alalım

Win XP'den önceki Windows sürümlerini çok da severek kullanacağını zannetmiyorum. Sürücüler çalışmaz, oyunlar çalışmaz... Yapabileceğin en iyi şey hafif programlar kullanmak (winrar, nero, windows media player gibi programlar çöpe: yerine infrarecorder, 7zip, mpc-hc; daha çok var), gereksiz servisleri kapatmak (şu adreste birkaçı verilmiş) ve görsel efektleri tamamen kapatmak (bilgisayar>özellikler>gelişmiş>performans>ayarlar olması lazım yerinin). İlk madde için ayrı konu bile açılır. Bir sürü programın bir sürü hafif alternatifi var.

Ha, bi de dediğim gibi, Linux var

• Aynı şekilde çok ama çok eski bir notebookda XP SP2 kullanmaktayım. Upgrade ile 128'den 384'e çıkardım belleğini anca öyle biraz rahatladı. Düşün yani :) Denildiği gibi Lubuntu'unun eski sürümleri veya alternatif olarak bilgisayarının yaşına uyan eski Linux sürümlerini denemeni tavsiye ederim. İlla Windows dersen, Windows 2000'de XP kadar işini görür senin. SP4 ile Windows 2000 olgunlaştı ve XP'ye geçildi zira. Bilgisayarının özelliklerini yazsaydın daha iyi olurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.