Şimdi Ara

Win10'dan Win7'ye Dönüş Çilesi (Sonunda kurabildim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar arkadaşlar. Yav ben böyle çile görmedim, uefi destekli gpt bir diskte kurulu olan windows 10'dan windows 7'ye dönmek bu kadar mı zor olabilir? Özellikle yeni çipsetlerde mi böyle anlamadım ki? (z170)

Forumda windows 7 ana konusu altında olan windows 7 sp1 türkçe sürümünü indirdim ve sonrasında 7enpedi'den uefi destekli windows 7 kurulum usb'si hazırlama kısmını inceleyip bu şekilde eksiksiz hazırladım.

Sonuç: Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı.

Rufus ile win7 usb'si hazırladım sonuç yine aynı.

Başka programlar ile hazırladım yine aynı.

USB değil de dvd'den kurayım dedim yine aynı.

Sonra bu durumun harddisk driver'ından kaynaklanabileceğini öğrenip kurulum usb'sinin içine kurulacak olan sistemin harddisk sata driver'ını da atıp önce bu driver'ı yükleyip deneyeyim dedim sonuç yine aynı.

Çıldırmak üzereydim denemediğim yöntem bakmadığım yerli-yabancı forum kalmadı sonra artık ne alakaysa bilemiyorum şöyle çözebildim.

Anakartımın yanında verilen driver cd'si (Asus ROG Maximus VIII Ranger) bilgisayara takılı iken kurulum usb'sini de takıp boot ettiğimde bu sefer hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı hatası almadan doğrudan kuruluma başlayabildim.

Şimdilik keyfim yerinde windows 7'yi sıkıntısız kurdum fakat 3 adet sorunum var.

1-Kmspico ile aktif edemiyorum, bu key oem key tarzı bir hata veriyor. (3 gün sonra geçiçi ürün anahtarımın süresi bitiyormuş ne yapmam gerekiyor )
    2-Güncelleştirmeler denetleniyorda kalıyor.
    3-Bilgisayar kapanmıyor, windows kapatılıyor da kalıyor. Arka planda durdurmaya zorladığı bir program da yok bu arada.

Ayrıca ben uefi destekli windows 7 kurulamıyor diye biliyordum. Disk yönetiminden sistemimin kurulu olduğu SATA SSD'me baktığımda 100mb'lık EFI partı gözüküyor yani UEFI destekli kurulum başarılı olmuş.

Başımdan geçen bu çileyi aktarmak istedim sadece Öncelikle bir türlü kuramamamdan başlayıp sonra da 3 adet sorunumu nasıl çözeceğim konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar tekrardan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.