Şimdi Ara

Win98 neden swap atar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • P4 1.7, VIA CHIP SETLI BİR MAKİNA,128 MB VGA, 256 MB PC133 RAM KULLANIYORUM HDD 20 GB, VIDEO UZERİNE AMATORCE ÇALIŞMALAR YAPIYORUM. MAKINAM DUNKENDI KENDI BOSTA DURURKEN SWAP ATMAYABAŞLADI. VIODE GORUNTULERINDE FRAME ATLIYOR YADA SES KESILIYOR. MAKINAYI SILIP YENIDEN KURDUM, KURAR KURMAZ YINE AYNI ŞEKİLDE HDD SWAP ATIYOR. HHEMDE HDD LED SONMEYEDEK KADAR HIZLI.(BAŞKA BİR İŞLEM YAPARKEN DE BU KADAR HIZLI YANSA). SONUÇ: NEDEN BU ŞEKİLDE OLUYOR WIN98 NEDEN SWAP ATAR? [bwlng]

• Swap dosyası(Sanal Bellek), aslında bir çeşit ram'dir. İşletim sistemleri(Win-Linux) ram yetmediği durumlarda, HDD'yi Ram olarak kullanır.
    Win 98'de Bilgisayarım simgesinde sağa klikleyip, özelliklerden başarım sekmesine oradanda sanal bellek'e tıklarsan, bazı ayar bölümleri çıkacaktır. Buradan isteğine göre swap dosyasının boyutunu ayarlayabilirsin. Manuel ayarlarda normalde Fiziksel Ram'in iki katı ayarlansın diye önerilir. Varsayılan ayarı windows yönetsindedir. Yani HDD'de ne kadar boş alan varsa windows hepsini kullanabilir. Bu ayardayken windows swap dosyası boyutunu duruma göre arttırıp azaltabilir. Video edit işlemleri yapıyorsan windows yüksek ram'a ihtiyaç duyacağı için swap dosyasını yoğun bir şekilde kullanır.
    Swap olayı daha önceden video edit yaparken bilgisayarın performansını etkileyecek şekilde olmuyorduysa, daha sonradan böyle yapmaya başladıysa mutlaka başka bir problem vardır. Virüs veya başka bir problem.. Formattan sonrada aynı işlemi yapıyor dediğine göre problem virüsten olmayabilir. Tabiki içinde virüs olan bir programı sisteme tekrar yüklemiyorsan..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.