GPS cihazımın sistem dosyalarında kalıcı hasar meydana getirdim. Göz göre göre sildim bir şeyler. Şimdi cihaz açılmıyor. Ne reset, ne açma tuşuna basılı tutup bekleme hiçbir şey olmuyor. Sadece güç ışığı yanıyor cihazın.
Şimdi bilgisayara format atar gibi, bunuda sıfırlayıp silbaştan yeniden WinCE 6.0'ı nasıl nereden yükleyebilirim?
cihazına rom yüklemen ya da yükletmen gerekir. orjinal romlar sadece servislerde olur. bu romların internete düşmesini bende 4 gözle beklemekteyim..
quote:
Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu
GPS cihazımın sistem dosyalarında kalıcı hasar meydana getirdim. Göz göre göre sildim bir şeyler. Şimdi cihaz açılmıyor. Ne reset, ne açma tuşuna basılı tutup bekleme hiçbir şey olmuyor. Sadece güç ışığı yanıyor cihazın.
Şimdi bilgisayara format atar gibi, bunuda sıfırlayıp silbaştan yeniden WinCE 6.0'ı nasıl nereden yükleyebilirim?
Markası ne yazmamışsınız,ama desteği iyi olan bir firma ise açıklayarak yollayın eminim halledeceklerdir.Ama vampir balık türü bir firma ise bilemem sonucu,malum bazıları kargoları bile ödemiyor geri yolluyorlar
mako3e teşekkürler.
gps.navigation, firma servislerinden bahsetmiyorum, format atar gibi winCE 6.0 yüklenilebilir mi?
1- Yani winCE bizim bilgisayarlarımızdaki windows 7 gibi birşey mi? 2- Birde bu ROM yüklemek demek, winCE + GPS menüsü anlamına mı geliyor? Yani ROM yükleyince winCE de mi yüklenmiş oluyor?
Çünkü ben winCE de birkaç dosya sildim...
Beysel sakin olalım boşverin şu ölümlü dünyada..
winCE 6.0 kuramam gibi görünüyor öyle değil mi? (Tartışmayı başlamadan bitireyim : ))
quote:
Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu
Beysel sakin olalım boşverin şu ölümlü dünyada..
winCE 6.0 kuramam gibi görünüyor öyle değil mi? (Tartışmayı başlamadan bitireyim : ))
Bakın size mantıklı olarak açıklama yapayım.
WinCE kaynakları zaten net'te vardır,sadece derleyiciniz varsa (bu SDK olarak firmalara satılır) alırsınız.Buraya kadar herşey normal,ama bundan sonrası için sizin donanımların neleri nasıl kullanacağını,yani tüm donanım adresleri ve yapısını bilmeniz lazım.Yoksa düşünsenize bir cihaz alıp herkes bunu yapar.
WinCE yüklenmesi diye bir şey yok,yapılır diyenler o cihaza ait rom'ları vs. leri buluyorlar ve onları yüklüyorlar ve bunada wince yüklenmesi diyorlar.Zaten servislerde bunu yapar,servis ne olursa olsun o yazılımda noktasına dokunamaz.Dokunurum diyen varsa gelsin buraya yazsın
Size bir soru sizin elinizde para var,dediler ki size ev aldık size 100m2 gidin eşya alın ama evi görmek yok.Siz o eve uygun eşyayı nereden seçeceksiniz odaların boyutlarını vs. bilmeden ? Ya salon 12m2 mutfak 40m2 ise ? Ya alaturka tuvalet yerine alafranga ise ? Sonuçta donanımda kullanılan şeylerin adreslerini bilmelisiniz,yoksa elinizde SDK bile olsa bir şey yapamazsınız.
Evet anlaşıldı. Yani bizim makine iptal o zaman. Açılmıyor zaten. Tekrardan teşekkürler, sağolun..