Şimdi Ara

Windows 10 açılış süremizi paylaşalım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • araştırdım araştırdım sonunda sebebini buldum corsair vengeance ramler dual ise timing ler 9-9-9-24 quad ise 9-9-9-27 olmalıymış.

bende quad olduğu halde 9-9-9-24 ayarlamış xmp bende elle düzelttim anında açılıyor. böyle birşey var mı yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

araştırdım araştırdım sonunda sebebini buldum corsair vengeance ramler dual ise timing ler 9-9-9-24 quad ise 9-9-9-27 olmalıymış.

bende quad olduğu halde 9-9-9-24 ayarlamış xmp bende elle düzelttim anında açılıyor. böyle birşey var mı yahu

Kardeş sağol valla. Ben de xmp var. 11 11 11 28 ayarlamış. 9 9 9 24 yaptım. Açılış sürem yarıdan fazla düzeldi. Yalnız bir de bank cycle time var. 39 gösteriyor. Onu ne yapıcaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: freqX

quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

araştırdım araştırdım sonunda sebebini buldum corsair vengeance ramler dual ise timing ler 9-9-9-24 quad ise 9-9-9-27 olmalıymış.

Kardeş sağol valla. Ben de xmp var. 11 11 11 28 ayarlamış. 9 9 9 24 yaptım. Açılış sürem yarıdan fazla düzeldi. Yalnız bir de bank cycle time var. 39 gösteriyor. Onu ne yapıcaz?

Ben de aşağıdaki ramler var.

Kingston HyperX XMP 8GB (2x4)1600 MHz DDR3

Bellek CAS Gecikme Süresi
    JEDEC: DDR3-1600 CL11-11-11 @1.5V
    XMP Profile #1: DDR3-1600 CL9-9-9 @1.5V

Şuan CPU-Z programında 11 - 11 - 11 - 28 - 208 olarak çalıştığını görüyorum. Bunu nasıl 9-9-9 yapacağım? Bios da manual olarak ayarlayabiliyorum galiba. XMP profil dedikleri ne oluyor?

• aynen benim biosun acilma süresi:

Windows 10 açılış süremizi paylaşalım!

- masaüstüne ulaşma sürem 13 - 14 saniye civarı...
    ( kendi tuttuğum saniyeye göre
    ilk chrome açılışım da dahil süreye )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderak -- 19 Ağustos 2015; 11:17:57 >
  • metallurgy kullanıcısına yanıt
    valla her anakartta ayarlar farklıdır. bende ilk açılan sayfadan standart ve xmp olarak seçiliyor.
  • mauseler kullanıcısına yanıt
    bende ssd var bios süres, böyle.. ancak 30sn üzeri masa üstüne geliyor 8.1 de daha hızlı idi.
    guı önyüklemesini iptal etmeme rağmen parola girme ekranında çok oyalanıyor nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgürluk allaha kulluktur

bende ssd var bios süres, böyle.. ancak 30sn üzeri masa üstüne geliyor 8.1 de daha hızlı idi.
    guı önyüklemesini iptal etmeme rağmen parola girme ekranında çok oyalanıyor nedense.

walla banada öyle geliyor... 8.1 daha hızlıydı sanki :)

• 3.8 Saniye hiçbir ayar falan yapılmadı.

i3 işlemci bilgisayar :)
  • quote:

bios süreniz çok kısa? anakartınız veya hdd-ssd'nizi yazabilir misiniz?

Ben de bios süresi 6.5 sn fakat masaüstü 8-9 saniyede geliyor. Bios'dan sonra direk masaüstü geliyor hiç beklemiyor. sandisk ultra plus ssd var.

• 6 saniyede açılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

bios süreniz çok kısa? anakartınız veya hdd-ssd'nizi yazabilir misiniz?

Ben de bios süresi 6.5 sn fakat masaüstü 8-9 saniyede geliyor. Bios'dan sonra direk masaüstü geliyor hiç beklemiyor. sandisk ultra plus ssd var.

k46cm anakart, 128GB Samsung pro ssd var. i5 4gb ram.

• 3,9 diyor ama bana 39 saniye gibi geliyor.
  • Görev yöneticisi 2.9 sn
    Benim ölçtüğüm 4 sn

Biostan fastboot açık
    Intel Rapid Technology bilmemnesi açık (acıklamasında ssd varsa acilisi hizlandirir diyordu actim)

Sistem özelliklerim imzamda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myth61 -- 22 Ağustos 2015; 9:06:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açılışı toplanması vs. 5 dk. (Yükseltme)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Windows 10 açılış süremizi paylaşalım!

Böyle bir sorun yaşayan var mı? Windows 8.1 de açılma sürem 7 saniye falandı, Windows 10 a yükseltince ilk başta 6 saniye falan oldu. Sonra 100 saniye ye çıktı. Baktım olacak gibi değil kurtarma yaptım, herşey temizlendi. Açılma sürem yine aynı, problemi bilen var mı?

Edit: Galiba bios güncellemem lazım

İkinci Edit: Bios güncelleme için notebookuma program indirdim. Bios güncelmiş. Biraz biosu kurcaladım sonra, Boot Speed: Normaldeydi fast e aldım. SSD ye kurmuştum zaten.
    Sonuç Düzeldi, maşallah diyelim . Normalde 3-4 saniye arası çıkıyor. Bana jest yaptı şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metz -- 28 Ağustos 2015; 17:23:51 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.