Şimdi Ara

windows 10'da müzik dinlerken anlık ses bozulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    son zamanlarda bilgisayarımda can sıkan bir sorun ortaya çıktı. winamp veya herhangi bir müzikçalardan müzik dinlerken, sanki bilgisayar kasılınca oluşan durum gibi anlık ses titremesi oluyor. saliselik bi olay. bu arada sadece müzik dinlerken oluyor. genelde bilgisayar üzerinden iş yaparken veya firefox'ta gezinirken başıma geldiği için sistem yetersizliğinden sanıyordum. internette buna benzer sorulara verilmiş cevaplardaki her şeyi denedim, çözemedim. bugün fark ettim ki bilgisayarda hiçbir şey yapmıyorken de ses titremeleri oluyormuş. galiba yazılımsal bir durum. ses kartı yazılımını defalarca silip yükledim. değişen bir şey yok. görev yöneticisine baktığımda cpu %2 - %5 arası bellek ise firefox açıkken %15 kullanımda. sizce sorun nedir?

sistem şöyle:
    amd ryzen 3 1200
    16 gb bellek
    250 gb ssd

• Hard Disk Sentinel programını indirip bilgisayarınıza yükleyin. Gelen ilk ekranda disk'inizin performans, sağlık durumları ve diğer sıkıntılar yazar. Eğer diskinizden kaynaklı bir sıkıntı var ise anlamış oluruz.

Şimdilik kolay gelsin.
  • Hocam hoperlör jackının tam oturduğuna emin misin? Benim bi ara ses acayipleşmişti, jack gevşemiş, çıkarıp taktım düzeldi.
  • jackları kontrol ettim ancak sorun bundan kaynaklanmıyor sanki.
    hard disk sentinel ile 2 diski de tarattım. herhangi bir sorun çıkmadı.
  • kingdomcome K kullanıcısına yanıt
    Sağlık ve performans bilgilerinin olduğu sayfada disklerin sağlık ve performans değerleri kaça kaç idi? Yine aynı sayfada disklerde varsa sorunları yazan bölüm var. Orada hiçbir şey yazmıyor muydu?

O sayfaların görüntülerini çekip buraya yüklerseniz sevinirim.

Kolay gelsin.
  • harddiskle falan alakalı olduğunu düşünmüyorum. etraftaki manyetik alanlardan bile olabilir bu sorun.

başka hoparlör/kulaklık ile deneme yapın.

bir de topraklama durumu nasıl? eğer yoksa topraklı prizde düzgün bir uzatma kablosu kullanarak deneme yapın.

bunların hiçbiri çözüm vermezse anakartınızdaki ses kartında sorun var demektir.
  • cevaplarınız için teşekkürler. öncelikle benim hatam olmuş. açıklamada sadece ssd yazmışım. bir de hdd mevcut. müziklerim hdd içinde bulunuyor. bir de ssd'ye müzik kopyalayıp dinledim. yine aynı sorun devam etti. yani bu durumda ya iki aygıtta da sorun var ya da ikisinde de sorun yok. şahsi görüşüm ikisi de sorunsuz. arkadaşın bahsetmiş olduğu programda tarattığımda tüm sağlık performans bilgileri sorunsuzdu. sonuç ekranında çıkan sayıyı hatırlamıyorum ancak ingilizce olarak durumun mükemmel olduğu yazıyordu. bence de bu sorun harddiskle alakalı değil.

kulaklıkla denedim yine aynı sorun var. uzatma kablosu bulamadığım için topraklı prizde deneyemedim.

kullandığım hoparlör şu: logitech Z337
    anakartım: asus prime b350m-k

bir yerde okuduğum kadarıyla işlemci frekansının ani değişimleri bu tür sorunlara sebep oluyormuş. bunu sabitleyemez miyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingdomcome

cevaplarınız için teşekkürler. öncelikle benim hatam olmuş. açıklamada sadece ssd yazmışım. bir de hdd mevcut. müziklerim hdd içinde bulunuyor. bir de ssd'ye müzik kopyalayıp dinledim. yine aynı sorun devam etti. yani bu durumda ya iki aygıtta da sorun var ya da ikisinde de sorun yok. şahsi görüşüm ikisi de sorunsuz. arkadaşın bahsetmiş olduğu programda tarattığımda tüm sağlık performans bilgileri sorunsuzdu. sonuç ekranında çıkan sayıyı hatırlamıyorum ancak ingilizce olarak durumun mükemmel olduğu yazıyordu. bence de bu sorun harddiskle alakalı değil.

kulaklıkla denedim yine aynı sorun var. uzatma kablosu bulamadığım için topraklı prizde deneyemedim.

kullandığım hoparlör şu: logitech Z337
    anakartım: asus prime b350m-k

bir yerde okuduğum kadarıyla işlemci frekansının ani değişimleri bu tür sorunlara sebep oluyormuş. bunu sabitleyemez miyim?
    evet bazen frekanslardan olabiliyor. biosu karıştırın cool'n quiet özelliğini kapatırsanız işlemci sürekli en yüksek frekansta çalışır.

eğer hala underclock oluyorsa işlemci çarpanıni sabitlemeyi deneyebilirsiniz

• bios'ta her ayara baktım ama "cool'n quiet" ile ilgili bir detay göremedim.
    çarpanı nasıl sabitleyeceğim konusunda yardımcı olur musun?
    ai tweaker başlığı altındaki cpu ayarlarını değiştirmem gerekiyor sanırım ama yanlış bir şey yapmak da istemiyorum.
  • bios ayarlarında, "performance bias" "auto" idi "cb15" olarak değiştirdim. açıkçası tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum :) google'da sorunumla ilgili yazılmış konularda görüp denedim.
    bir de "amd cbs" başlığı altında "core performance boost" seçeneğini "disable" olarak değiştirdim.

şimdilik sorun yok.

edit: yok... bu da çözüm değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingdomcome -- 28 Ocak 2019; 21:16:49 >
  • Sonunda sorun çözüldü arkadaşlar. Sorun donanımsal değil. Belki bu sorunu yaşayanlara yardımcı olur.
    Windows Update ile 1809 güncellemesini yaptım ve düzeldi. Onun öncesinde bios'tan overclock vs. denemediğim şey kalmadı. ayrıca güç ayarlarından yüksek performansı seçmiştim.
    şimdi bu ayarların tümünü eski haline getirdim. sistemim ilk aldığım günkü haliyle ve hiçbir sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingdomcome -- 2 Şubat 2019; 17:4:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.