Şimdi Ara

windows 10 güncelleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, evde windows 10 yüklü lenovo laptop mevcut,
    laptopun pili bitik sanırım, yüzde sıfır gösteriyor ve sürekli fişe takılı kullanılıyor.

windows güncellemesi hazır ve yeniden başlatarak güncellemeyi kur uyarısı geliyor ve biz de yeniden başlatıyoruz, mavi ekranda güncelleme ilerliyor ve her seferinde yüzde 27 de güncelleme yüklenemedi diyerek güncelleme ie yapılan değişiklikleri geri alıp güncelleme yapamadan eski halde açılıyor.

sanırım pil veya batarya ile ilgili bir uyarı görmüştüm bir defasında.

güncellemenin yüklenememesinin pil ile ilgisi olabilir mi ?

veya neden olabilir bu gibi bir şey ?

( harddiskte yeterince boş alan var )

• Siz ilk önce windowsun indirmiş olduğu güncelleme dosyalarını silip yeniden indirmesini sağlayın. Bunu da gerçekleştirmek için Bilgisayarıma girin Windowsun yüklü olduğu( C ) diske sağ tıklayın. Özelliklere basın. Açılan pencerede diski temizle tuşu var. Ona basın. Gelen pencerede Sistem dosyalarını temizle tuşu var ona da basın. Ona bastıktan belli bir süre sonra tarama sonucunda temizlenecek dosyalar arasına "windows update temizleme" seçeneği de çıkar. Onu işaretleyin. Daha sonra temizleme işlemine geçin. Yalnız İndirilenler klasörünü seçmeyin sakın. Daha önce kendinizin özel olarak indirdiği dosyaları da silersiniz yoksa. Bu işlem biraz uzun sürebilir. Nedenini bilmiyorum ama windows update dosyalarını uzun sürede temizliyor. Çoğu bilgisayarda bu duruma şahit oldum. Boyutu az da olsa çok da olsa uzun sürüyor nedense -_-

Velhasıl windows update dosyalarını temizledikten sonra tekrar windows update'e girip güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Yeniden dosyaların inmesini bekleyip daha sonra güncelleme yapmayı deneyin.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Siz ilk önce windowsun indirmiş olduğu güncelleme dosyalarını silip yeniden indirmesini sağlayın. Bunu da gerçekleştirmek için Bilgisayarıma girin Windowsun yüklü olduğu( C ) diske sağ tıklayın. Özelliklere basın. Açılan pencerede diski temizle tuşu var. Ona basın. Gelen pencerede Sistem dosyalarını temizle tuşu var ona da basın. Ona bastıktan belli bir süre sonra tarama sonucunda temizlenecek dosyalar arasına "windows update temizleme" seçeneği de çıkar. Onu işaretleyin. Daha sonra temizleme işlemine geçin. Yalnız İndirilenler klasörünü seçmeyin sakın. Daha önce kendinizin özel olarak indirdiği dosyaları da silersiniz yoksa. Bu işlem biraz uzun sürebilir. Nedenini bilmiyorum ama windows update dosyalarını uzun sürede temizliyor. Çoğu bilgisayarda bu duruma şahit oldum. Boyutu az da olsa çok da olsa uzun sürüyor nedense -_-

Velhasıl windows update dosyalarını temizledikten sonra tekrar windows update'e girip güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Yeniden dosyaların inmesini bekleyip daha sonra güncelleme yapmayı deneyin.

Kolay gelsin.
    söylediklerinizi denedim ama kar etmedi hocam malesef

• tbn57 kullanıcısına yanıt
    Bazen nedeni belli olmasa da windows güncelleme işlevinde sıkıntılar olabiliyor. Yeni güncellemeleri kontrol etsenizde almıyor. İndirseniz de kurmuyor yada sizin durumunuzdaki sıkıntı meydana gelebiliyor. Tahminen var olan windows dosyalarınızda bir sıkıntı var. Özellikle güncelleme ile ilgili olan dosyalar. Hop diye donanımınızda bir sıkıntı var demek istemiyorum var olan bütün imkanları denedikten sonra donanımsal bir sıkıntı olup olmadığına bakarız. O yüzden eğer yapabiliyorsanız bilgisayarınıza internetten yeni indirmiş olduğunuz windows kurulum dosyasını bir dvd yada usb'ya yazdırıp onunla temiz bir kurulum yapın ve güncelleme kısmını yeniden deneyin. Gerçi en sonra indirdiğiniz windows kurulum dosyalarında son güncellemeler de olacaktır. Daha yeni güncelleme olsa da çok fazla olacağını sanmıyorum. Tabi indirdiğiniz sürümün en güncel versiyonu olduğunu varsayarsak.

Temiz bir kurulum yaptıktan sonra da devam ediyorsa sıkıntınız o zaman ilk önce diskinizden başlayarak donanımınızı kontrol ederiz. Hatta isterseniz Hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun. Program açıldığında ilk gelen ekranda disk sağlık, performans bilgileri ve varsa diğer sıkıntıları gösterir. Bu ekranın görüntüsünü çekip buraya yüklerseniz diskinizde bir sıkıntı varsa onu da görmüş oluruz.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Bazen nedeni belli olmasa da windows güncelleme işlevinde sıkıntılar olabiliyor. Yeni güncellemeleri kontrol etsenizde almıyor. İndirseniz de kurmuyor yada sizin durumunuzdaki sıkıntı meydana gelebiliyor. Tahminen var olan windows dosyalarınızda bir sıkıntı var. Özellikle güncelleme ile ilgili olan dosyalar. Hop diye donanımınızda bir sıkıntı var demek istemiyorum var olan bütün imkanları denedikten sonra donanımsal bir sıkıntı olup olmadığına bakarız. O yüzden eğer yapabiliyorsanız bilgisayarınıza internetten yeni indirmiş olduğunuz windows kurulum dosyasını bir dvd yada usb'ya yazdırıp onunla temiz bir kurulum yapın ve güncelleme kısmını yeniden deneyin. Gerçi en sonra indirdiğiniz windows kurulum dosyalarında son güncellemeler de olacaktır. Daha yeni güncelleme olsa da çok fazla olacağını sanmıyorum. Tabi indirdiğiniz sürümün en güncel versiyonu olduğunu varsayarsak.

Temiz bir kurulum yaptıktan sonra da devam ediyorsa sıkıntınız o zaman ilk önce diskinizden başlayarak donanımınızı kontrol ederiz. Hatta isterseniz Hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun. Program açıldığında ilk gelen ekranda disk sağlık, performans bilgileri ve varsa diğer sıkıntıları gösterir. Bu ekranın görüntüsünü çekip buraya yüklerseniz diskinizde bir sıkıntı varsa onu da görmüş oluruz.

Kolay gelsin.
    bugün bir daha denedim, gücelleme yüzde 48 e geldiği anda "windows kur, windowsu bu bilgisayarın donanımı üzerinde çalışacak şekilde yapılandıramadı" şeklinde bir hata penceresi açıp güncellemeyi durdurdu ve bilgisayarı kapattı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Windows 11 yükleme sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.