Şimdi Ara

Windows 10 ile Gelen Laptopa Windows 7 Kuramama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 10 ile gelen bir laptop kullanıyorum.

bkz: Aspire One 11 Acer AO1-132-C0QLhttps://www.acer.com/ac/tr/TR/content/model/NX.SHPEY.001

Windows 10'dan 7'ye dönemedim. Bootable format atarken "Security Boot Fail" hatası alıyorum. Secure boot kapatıp kurmaya çalışırken de starting Windows yazısı gelince ekranın üst kısmın çizgi oluşuyor ve kalıyor. Nasıl Windows 7 kurabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayRealist -- 8 Temmuz 2017; 20:0:23 >

• Bios ayarlari gozlerinden öper

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acer pclerin diskleri dışarıdan müdahale olmaması için bios tarafından korumalıdır. Bios ayarlarından bu korumayı kaldırmalısın. Acer destek birimine başvur yardımcı olacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoltreX

Acer pclerin diskleri dışarıdan müdahale olmaması için bios tarafından korumalıdır. Bios ayarlarından bu korumayı kaldırmalısın. Acer destek birimine başvur yardımcı olacaklardır.

asus'ta bunları yapıyor mu? şimdi ben acer laptop alacak olsam win7 kurmamam için adamlar bu korumayı mı yapacak? eğer böyleyse etiket yapıştırayım sonra canım sıkılmasın.
  • quote:

Acer pclerin diskleri dışarıdan müdahale olmaması için bios tarafından korumalıdır. Bios ayarlarından bu korumayı kaldırmalısın. Acer destek birimine başvur yardımcı olacaklardır.

hocam ayrıca disk E-MMC
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayRealist

quote:

hocam ayrıca disk E-MMC

hocam benimde emmc çipli cihazıma win 10 32 bit dahi kuramıyorum linux dahil yaklaşık 20 işletim sisteminde denedim. hiçbir şekilde 32 bit kuruluma izin vermiyor. ancak şu aklıma geldi. 64 gb bir class 10 hafıza kartını ntfs birimine çevirip hafıza kartına windows kurmak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10ff

quote:

quote:

hocam ayrıca disk E-MMC

hocam benimde emmc çipli cihazıma win 10 32 bit dahi kuramıyorum linux dahil yaklaşık 20 işletim sisteminde denedim. hiçbir şekilde 32 bit kuruluma izin vermiyor. ancak şu aklıma geldi. 64 gb bir class 10 hafıza kartını ntfs birimine çevirip hafıza kartına windows kurmak...

bu e-mmc tam olarak nedir vazifesi nedir bilgin var mı hocam?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 10ff

quote:

quote:

hocam ayrıca disk E-MMC

bu e-mmc tam olarak nedir vazifesi nedir bilgin var mı hocam?

tam olarak nedir bilmiyorum ama hafiza birimlerinin yüz karasi oldugunu biliyorum artik. bundan sonra ismini duyunca kosarak uzaklasacagim. 64 bit kullandigim icin rezil otesi bir performans aliyorum. bu makine yuzunden macbook air alacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60C9D430E -- 9 Temmuz 2017; 18:20:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• BayRealist B kullanıcısına yanıt
    Hmm şimdi farkettim emmc deyince O bilgisayar thinpc olarak geçer. İşletim sistemi sıradan bir windows 10 değil değiştirilemez. Cep telefonları gibi düşün işletim sistemlerini değiştiremezsin.

Emmc bir sdcard gibi depolama birimi cinsidir. Hızları standart sdcardlara göre yüksektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hmm şimdi farkettim emmc deyince O bilgisayar thinpc olarak geçer. İşletim sistemi sıradan bir windows 10 değil değiştirilemez. Cep telefonları gibi düşün işletim sistemlerini değiştiremezsin.

Emmc bir sdcard gibi depolama birimi cinsidir. Hızları standart sdcardlara göre yüksektir.

İyi de şu an windows 8.1 kurdum kullanıyorum. hd videolarda kasıyor ama sistem daha hızlı w10'dan. microsoft edge 4k videoları donmadan izletiyor. tek gereken yüksek hız. ama chrome, opera ve internet explorerda 720p video takılıyor. sistem yeterli gelmediği için. microsoft edge bu açıdan çok iyi optimize edilmiş.

bu konuda ne yapmamı önerirsin? ve diğer arkadaşlara da sorumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayRealist -- 10 Temmuz 2017; 0:28:48 >
  • BayRealist B kullanıcısına yanıt
    Ne dediysem yanlış çıktı Bir bilen baksın ben pes ettim..
  • quote:

Ne dediysem yanlış çıktı Bir bilen baksın ben pes ettim..

hocam yanlış değil. hdd olan bir pcye çok rahat w7 kurabiliyorum. ancak emmc sisteme kurulmuyor veya kurulması zormuş, bilgisayarcı söyledi. bu arada win10 da mouse hareketleri ve klasör tarayıcı hareketleri açma kapama falan yavaş. win8.1 de daha hızlı. win10da sanki 50 hertz, win8.1 de 60 hertz gibi. chrome win8.1 de çok hızlı. benim bilgisayarımı minimum seviyede olduğu için bunu söyleyebiliyorum. harici ekran kartım yok dahili intel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayRealist -- 10 Temmuz 2017; 0:35:9 >
  • quote:

müşteri desteğiyle konuştum. işletim sistemi yüklenip yüklenmemesi konusunda herhangi bir koruma yapılmadığını söyledi. normal laptop mu dedim evet dedi. ayrıca laptopun sadece win10 desteği olduğunu belirtti. ben win8.1 kurdum ama dedim. yine de destek yok dedi yani win10 ile anlaşmalılar. Windows 10 da Windows 10 diyorlar habibim. sanırım mantıklı olan işin peşini bırakmak. win10 da güzel hem.
  • Yeni donanımlarda bu durumlar normal. Çünkü eski sistemleri kullanmanızı istemiyorlar. Bir yandan da haklılar, güncel olanı tercih etmek önemli. Windows 7 her ne kadar güncelleme alsa da yaklaşık 9 yıllık bir sistem. Muhtemelen güncel donanımlar yeterince verimli çalışmayacak. Windows 10 da çoktan yerine oturmuş durumda ve eskileri gibi sırf yama yapılan bir sistem değil, sürekli geliştiriliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.