Şimdi Ara

Windows 10 ‘un pazar payı düşüşte (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir güncelleme yaptılar bizim bilgisayar çöktü. Yetmedi onlar da çöktü
  • osmanuss kullanıcısına yanıt
    valla öyle hocam okuyanda battı sanacak :D
  • Akicilik birsey detaya baglidir.

Temiz kurulum ve en guncel surumlusunde olmak.

Surekli guncellemelerle cihaz yavaslar... En gunceli temiz kuracaksin.

Surucu/driver orjinal Windows 10 icin var midir ?

Linux aslinda daha akicidir ama Linux dagitimlaria ozel bilgisayarlar anca idealdir...

Akici denidinde bataryasi nasil ? Ekran kalitesi nasildir ? Isinma problemi guc yonetimi nasildir ?

Ms Office in ikameleri boldur ... ASIL sorun donanim bilesenleri tam manasiyla uyumlu mudur ?

Dokunmatik cihazlar. LED lerle uyumsuzlugu ... Benim icin problemler bunlar...

Temel yaygin bir problem ise :

NVME suruculeri SSD lerin problemleri halen cozulememis olmasi :
    wiki.archlinux.org
    Solid state drive/NVMe - ArchWiki
    https://wiki.archlinux.org/index.php/Solid_state_drive/NVMe

Yani direk Nvme ye sorunsuz tanitilip kurulumu yoktur ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Linux'u geliştiren kitle özgür bir şekilde yazılım geliştirmek isteyen insanlar. Bu hedef ise Linux dağıtımları arasında farklılıklar gösteriyor. Örneğin; Linux kullanan birisi her şeyin hazır gelmesini veya kalıplara oturtulmasını istemez. Bu yüzden kullanıcı ne istiyor, amacı ne gibi kriterleri göz önüne alıp dağıtım seçimi yapıyor. LED uyumsuzluğundan bahsetmişsiniz ama LED mevzusuna gelecek olursak ufak bir araştırmayla bile bunu çözebilirsiniz buyurun link:
    lang=en (Dell bilgisayarlar için)

Şunu da unutmamak lazım Linux dağıtımlarının birçoğu ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulduğu için yeterince maddi imkan da olmadığından bu tarz problemlerle karşılaşılabiliyor. Microsoft bile tonlarca sermayesi, çalışanı olmasına rağmen sistemlerinde hata olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 13 Mayıs 2020; 2:51:56 >

• eski_nesil kullanıcısına yanıt
    Ah cehale seni ne hale getirmis...

En kritik bilesenler surucu/driver lardir. En cok pratiksel rahatsizliklar da elbette ekran karti destedigidir...

Linux Kernel kodunu gelistirin Linus Torvalds. Isyan ve yakarislarla dolu ekran karti desteginin neden verilmedigi yani donanim bilesen gelistiricilerin sorumlulugu oldugu bunu oyle bir draatik kufur vari isyan sikayet talep misali yazmis ki ekran karti uretici firmalar acikca hak vererek hata yaptik destegimiz olacaktir daha da gelistiricegiz ifadelerini de hatirlatirim...

Yani Linux tutulabilmesi piyasadaki her donanim bilesenin tam uyumlu veya hic olmazsa cat pat uyumlu suruculere/ driver lara sahip olmasi gerekir! Keza bunu defalarca oncesinde burada ifade etmistim ...

www.phoronix.com
    Linus Torvalds Calls NVIDIA The Worst Company Ever - Phoronix
    https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTEyMTc

Sorun sadece ekran kartinda degil!

Sorun donanim bilesenlerinde ...

Bir baska sorun ise uygulama gelistirilmesi... Her Windows uygulamasi Linux ta bulmak zordur. Hatta denk olani dahi bulmak zordur ...

Linux akicidir hizlidir az sistem kaynaklari ister ama o akicilik ne icin bir hiclik veya az birkac uygulama icin midir ?

Bu duzen yillardir devam ediyor ve haliyle Linux tonlarca dagitimi da varken neden Microsoft Windowsa karsi Linux dagitimlari hic olmazsa egale edemiyor ?

Aslinda cevabi ortada belli .

Hayaller ve gercekler ...

Gercekleri ifade etmek taraflilik gerektirmez ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ben bir konu hakkında bildiklerimi yazıyorum, belki yardımım dokunur diye ufak da olsa araştırma yapıyorum ve karşılık olarak "cehalet" kelimesiyle nitelendiriliyorum. İşletim sistemlerini boşverin, siz insanlarla nasıl konuşulması gerektiğini öğrenin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.