Şimdi Ara

Windows 10 Uyku Kısayolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuda biraz araştırma yaptım fakat tam bir çözüm bulamadım. Uyku için bulduğum kısayol "C:\Windows\System32\rundll32.exe Powrprof.dll,SetSuspendState Sleep" Hazırda bekleme moduna alıyor o modu kapatılmasını söylüyorlar.Fakat eski kullandığım A4 tech klavyede uyku tuşu bulunuyordu ve sorunsuz çalışıyordu.O klavyede çalıştığına göre kısayolda atanabilir diye düşünüyorum.Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapaP -- 17 Kasım 2016; 1:1:20 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10 Uyku Modu Kısayolu

Windows 10 işletim sistemlerinde bilgisayarını uyku moduna almak için kullanabileceğin birkaç kısayol bulunur. Uyku modu, bilgisayarını enerji tasarrufu yaparken açık tutmana olanak tanıyan bir güç yönetimi durumudur.

Windows Uyku Modu Kısayol Tuşu:

• Ctrl + Z tuşlarına aynı anda basmak, bilgisayarını uyku moduna alır.

Bilgisayarı Uyku Moduna Alma Kısayolları:

• Başlat Menüsü: Başlat Menüsü'nden "Güç" seçeneğine tıkla ve "Uyku"yu seç.
    • Kilit Ekranı: Kilit ekranında "Güç" simgesine tıkla ve "Uyku"yu seç.
    • Klavye Kısayolu: Windows Tuşu + X tuşlarına bas ve ardından "Uyku"yu seç.

PC Uyku Modu Kısayol Komutları:

• Komut İstemi: Komut İstemi'ne "powercfg /hibernate on" komutunu gir ve Enter'a bas.
    • PowerShell: PowerShell'e "Add-Type -AssemblyName Microsoft.PowerShell.Management; $session = New-Object Microsoft.PowerShell.Commands.Management.PSSession -ArgumentList @($host); $session.Runspace.InvokeScript($command)" komutunu gir ve Enter'a bas. Komut olarak "Start-Sleep -Seconds 20; Start-Sleep -Hibernate" kullan.

Uyku moduna alma kısayollarını hatırlamakta güçlük çekiyorsan, bunları not edebilir veya kolayca erişilebilecek bir yere kaydedebilirsin. Bu kısayolları kullanarak Windows 10 bilgisayarını hızlı ve kolay bir şekilde uyku moduna alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu konuyu ben de çok araştırdım.
    çok saçma ama windows klavye kısayolu olarak oturum kapatma/kilitleme özelliği veriyor ama uyku yok.
    herhangi bir windows kodu da yok. verdiğiniz kod var ama uyku için bir de hazırda bekleti kapatma istiyor.
    hadi onu da yapayım dedim bu sefer ilginç bir sorun çıktı: windows açılış sürem uzadı. hazırda beklemeden değil normal windows açılışı...
    şöyle ki: SSD var. normalde açılış 6-7 saniye. hazırda bekleti kapatınca 15-20 sn. ye çıkıyor.
    Ne ilginç bir durum?

şöyle bir alternatif uyguladım:
    jitbit macro recorder ile "WINDOWS+D sonra ALT+F4 ve (UYKU seçili iken) ENTER" şeklinde macro yaptım. bunu .exe yapınca kısayol veya microsoft klavye kısayolu ile kullandım.
    ancak bazen tepki vermediği oluyor.
  • Masaüstünüzde sağ tıklayın ve Yeni seçenekleri üzerinden Kısayol oluşturun.

‘Öğenin konumunu yazın’ kısmına aşağıdaki komutu yapıştırıp İleri düğmesine tıklayın.

·      Kapat: Shutdown.exe /s /t 00

·      Yeniden başlat: Shutdown.exe /r /t 00

·      Uyku: rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0

·      Hazırda beklet: rundll32.exe PowrProf.dll,SetSuspendState

·      Bilgisayarı kilitle: Rundll32.exe User32.dll,LockWorkStation

Bir sonraki adımda oluşturdunuz kısayol için bir isim belirleyin ve işlemi tamamlayın.

Kaynak: https://www.technopat.net/2020/02/20/windows-10-kapatma-kisayolu-nasil-olusturulur//

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.