Şimdi Ara

Windows 10 varken neden hala Windows 7 Kullanıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Ada bak edge, başka isimi yok muydu hiç değilse 3g falan olsaydı.

Internet Explorer; 1G, Micrısoft Edge; 2G, Windows HSPA; 3G olabilir aslında. Biraz yaratıcı olmak gerekiyor.

Microsoft'suz yapamıyoruz, bu bir gerçek. Microsoft düşmanlığının anlamı yok. Adamlar her ne kadar olanca casus yazılımı bilgisayara yüklese de herkes kullanıyor. Çünkü herkes Microsoft'a mahkûm. Hatta korsan kullananlar bile var. Herkes rahatlığa alışmış -ben de dahil- çünkü. "Next-Next-Next" deyip, program kuruyoruz. Linux'ta ise biraz farklı durum. Microsoft biraz da acemi kullanıcılara göre işletim sistemi yaptığından dolayı hemen hemen her kesime hitap ediyor.

Adamlar, o GRUB sorunu yüzünden demediklerini bırakmadılar, hâlen de bırakmıyorlar. Geçen Google Chrome haberindeydim, hâlen adam "Winzort kölesi", "yalancı troll" falan diyor. İşletim sisteminiz iyi değil, biz ne yapalım, kullanalım mı? Biraz deneyimli kullanıcı olsam ve Linux'un bazı sorunları olmasa ben de Linux kullanmak isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows 7 deki kişiselleştirebilirlik windows 10 da yok malesef.. Ancak ( Windwos 10 tema renk ayarları )bu kadarını yapabiliyoruz Microsoft un gizlemiş ve kısıtlamış olduğu ayarlarla tek düze bir tema çok bayıyor adamı..
  • Guest-71C700AC1 G kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 26 Ekim 2020; 21:39:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Microsoft'suz yapamıyoruz, evet. Dediğin gibi kullanımı çok kolay. Linux güvenli olabilir, ancak alışması biraz zor. Bi kere gönüllü olucan. Araştırma ve geliştirmeye açık olucan. Ya zevk alacaksın ya da direnip teslim olmayacaksın

Ancak ben her zaman söylüyorum ; ets 2 hevesim bi geçsin, direk Linux'a geçicem. Yalnız Windows'taki şu setup>next>next olayını çok özliycem

• quote:

Orijinalden alıntı: MaRQuE

Windows 7nin başlat tuşunun güzelliği bile ayrı :)

Aynen

• Retro olacağım diye geçmişte kalmış çoğu kişi
  • Sadece meraktan soruyorum yanlış anlamayın güncelleme almayan sistemin virüs tehlikesi nasıl kalkacak?
  • Microsoft takmış herkesi w10 kullandırmaya zorluyor bu yüzden her zaman tehlikeli olacak win7 kullanmak tahminimce. Windows 7 sadece özellik güncelleştirmelerini almıyor. Güvenlik güncelleştirmelerini 2020 yılına kadar sunacak microsoft. Her ay 2 kez toplu güncelleştirme paketi yayınlanıyor w7 için. Güncellemeler her ay yayınlanıyor ancak sistemin update yerinde gözükmüyor. Sürekli denetleme yaparak önceki yapmış olduğunuz güncellemeler bile karşınıza tekrar çıkabiliyor w7 de.

Bütün güncelleştirmeleri toplayıp entegreli windows 7 kalıbı oluşturması gerekli win7 kullanmak isteyen kişiler Windows update ile uğraşmak gerekmeyecek böylece.. Bir antivirus programı yükledikten sonra gerekli portlarıda kapayınca tehlike geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71C700AC1 -- 14 Haziran 2017; 6:41:9 >
  • quote:

Microsoft'suz yapamıyoruz, evet. Dediğin gibi kullanımı çok kolay. Linux güvenli olabilir, ancak alışması biraz zor. Bi kere gönüllü olucan. Araştırma ve geliştirmeye açık olucan. Ya zevk alacaksın ya da direnip teslim olmayacaksın

Ancak ben her zaman söylüyorum ; ets 2 hevesim bi geçsin, direk Linux'a geçicem. Yalnız Windows'taki şu setup>next>next olayını çok özliycem

Ben mi yanlış bakıyorum, bir türlü 15 eklentiden fazla bir eklenti bulamadım Microsoft Edge'de.

Bu arada eklentiler mağazadan yükleniyor.

Bu arada linkin başında sitenin HTTP ya da HTTPS olduğunu yazmasını istiyorum. Tarayıcı yaptınız, tam yapın, uğraşmayalım.

Bir de bunlar nasıl 40. sürüme geldiler? Ben mi yanlış bakıyorum ya? Doğruymuş:

http://www.milliyet.com.tr/pil-kullanim-testinde-microsoft-teknoloji-haber-2431704/

Adamlar 40. sürüme çabucak gelmişler.

Bir Google Chrome ya da Mozilla Firefox çıkmaz bence bundan. Bir türlü alışamadım kullanımına.

Bu arada Kaspersky, Opera'daki VPN'nin iyi olmadığını söylemiş anlaşılan:

https://blog.kaspersky.com.tr/choose-your-vpn/3169/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 14 Haziran 2017; 13:12:56 >

• Hocam hiç bunlarla uğraşma. Gel Windows 7ci yapalım seni de. 2020 den sonra düşünürsün. Zaten 2020 ye kadar da 298.sürüm çıkmış olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Hocam hiç bunlarla uğraşma. Gel Windows 7ci yapalım seni de. 2020 den sonra düşünürsün. Zaten 2020 ye kadar da 298.sürüm çıkmış olur

Lisans işi ne olacak?

Adamlar mağaza yapmışlar, bir işe yaramıyor. Gereksiz bir ton program var.

298. değil, 2500. sürüm çıksa bu Microsoft Edge düzelmez bence.

Bir de sürücüleri otomatik güncellemiyor muydu Windows 10?

• Lisans işi sakat evet, ancak netten ucuza w7 keyi bulabilirsin. Windows 10un en iyi yönü sürücüleri otomatik güncellemesi. Ancak kalsın ben almıyım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Opera'nınki proxy.
  • Hiç bilmeyen adama windows 7 ve windows 10 un temalarını gösterip hangisi daha yeni diye sorsan kesin windows 7 der. Windows 10 a göre daha hafif ve sade bir işletim sistemi windows 7. tek sorunu sürücüleri manuel olarak bulmak. birde açılış hızı windows 10 da 5-10 sn iken windows 7 de 20-30 sn.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ejihov

Opera'nınki proxy.

Buradaki mesajı okuyunca şaşırdım:

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=51163204

Yazan kişi ücretsiz proxy'leri kötülemiş bayağı. Bu kadar mı tehlikeli?

• Proxy kullanırken veri şifrelenmez diye biliyorum. Hatta ISP dahil herkes sizin ne yaptığınızı bilir.
  • quote:

Lisans işi sakat evet, ancak netten ucuza w7 keyi bulabilirsin. Windows 10un en iyi yönü sürücüleri otomatik güncellemesi. Ancak kalsın ben almıyım.

https://www.tamindir.com/microsoft-edgeden-bir-garip-yazicisi-hatasi_h-21312/
    http://www.hurriyet.com.tr/microsoft-edge-hayal-kirikligi-yaratti-40404086
    http://www.cnnturk.com/teknoloji/microsoft-edgein-en-buyuk-sorunu-google-chrome
    Sonra da insanlar neden Microsoft Edge kullanmıyor?

• 2020'de bitecek sonuçta güvenlik güncelleştirmeleri + olarak bu şirketin agresif politikaları yüzünden nasıl şeyler yapabileceğini kestirmek mümkün bile değil
  • Doğru düzgün bir W10 yapsalar kimse karşı çıkmaz. Ücretsiz geçişler açık zaten herkes geçer. Sürekli buildi yenilenen bir sistem var ortada ucu açık ne zaman stabil olacağı belli değil. Oyun performansı rezalet derecede. Kesinlikle oyun için değil bu sistem oyun mode vs getirdiler hikayeden ibaret. Bütün oyunları Windows 8 uyumluluk modunda kullanıyorum. W10 modunda anlık fps düşüşü sorunu var.
  • Windows 10 Enterprise LTSB
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.