Büyük ölçüde yazdığın gibi duruyor olay. Bu olay daha çok su kaldırır diyeyim ben. Sular biraz durulsun yazarız 3-5 şey. Ama bir ön bilgi vereyim. Cache zaten X3D belleklerde bu 23H2 versiyonundaki olayı kapatıyordu. O yüzden X3D'ler bundan ahım şahım faydalanmadı. Bu olay sadece mesela Zen4 ile Zen43D arasındaki farkı kapattı. Bu da Zen53D için pek iç açıcı bir haber değil. Ki hocam bak bu kanal ağır AMDci bir kanal. Yıllardır tek videolarına tıklamadım. Onlar bile dayanamamış. Özellikle min fps değerleri içimi çok acıtıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 30 Ağustos 2024; 14:17:2 > |
Windows 11 güncellemesi ile Ryzen 9000 işlemcileri hızlanacak (3. sayfa)
-
-
Ben hep Amd kullandım. Şuan Ryzen 5 5000 serisi işlemcim var. Gayet yeterli geliyor bana yaptığım İşler de hic yarı yolda koymadı beni. Bu güc tüketimi veya verimlilik hic bir zaman birinci öncelik olmadı firmalar için. Ama bunu iyi kullandılar yok verimli yok az güç tüketimi var.
Al birini vur ötekine
Biri boşta iken saçma sapan güç tüketir diğeri yük altında saçma sapan güc tüketir.
Önemli olan bir konu var sadece bir tane. Oda işlemci konusunda tekel olan firmanın tehlikeli olduğudur. intel e bişey olmaz da hadi diyelim oldu Amd tekel oldu o zaman Amd bu duyguyu ilk kez tadacaktır ve intel gibi de olmaz daha beter olur.
Nasıl yaptırımlar uygular bilmiyorum ama tekel olmadıkları halde 9000 serisi çıktı ama 7000 serisi ile aynı gibi. Uzman değilim ama görünen köy de klavuz istemez
İntelin ne yapip ne edip Amd ye bi tokat atması şart. Fanboyların beyni bu konuya basmaz. Sözüm meclisten dışarı.
saygılar iyi forumlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2014 yılından beridir Amd sistem kullanıyorum. Hiç bir zaman driver beklemedim. Kullandığım bir hiç yazılım, uygulama ve program islemcim ekran kartım Amd olduğu için sorun yaşatmadı. Ne işlemci ne de ekran kartı driverları ile ilgili bir sorun da yaşamadım. saygılar iyi forumlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu anda 23H2 yüklü bende, artış gerçekten böyleyse çok iyi, insider'dan 24H2'li temiz kurulum yapmak lazım. Üç beş % ne olursa olsun kazanç güzel birşey, ki Cyberpunk 2077'de fazlası olmuş. Başka oyunlarda da 24H2 ile 14900K artış sergilemiş, yani artış sadece Ryzen işlemcilere yönelik değil.
Intel düşük nm ile işlemci üretemezin ardından, 24H2 ile artış sergileyemez inancı oluştu AMD fanlarında. Keşke videoyu da paylaşsaymışsın hocam, fake bir yerden alıntı yaptığını sanacaklar, ben paylaşıyorum senin yerine. Sonuçlar böyleyse bu durum AMD fanları için gerçekten üzücü hocam.
14900K'nın min FPS değerlerine bakarmısın hocam. Starfield'da 24H2'ye gerek bile kalmamış neredeyse.
Hardware CanucksyoutubeThe Ryzen 9000 series benchmarks weren't the greatest but now there's a promised Windows Update (24H2) along with a new Optional Update for 23H2 that is supposed to change everything...again. We tested this and realized there were some serious problems with a clean install of 24H2 if we compared it to an identical 23H2 setup. And that caused us to have some very unrealistic expectations about these CPUs and what the update can achieve. TIMESTAMPS: 0:00 - The Ryzen 9000 Story So Far 0:50 - Windows 11 24H2 & Branch Prediction 1:16 - 23H2 vs 24H2 INSANE Results 1:41 - Wait...Intel ALSO Benefits!?!? 2:22 - A HUGE Mistake - VBS & 24H2 3:41 - A REAL Apples to Apples Comparison 5:08 - Testing 23H2 w/ Branch Prediction (KB5041587) 7:27 - Assumptions about 24H2 8:05 - Are these Updates a Silver Bullet? 8:38 - AMD has Some Serious Problems... GET MERCH ►https://hwcstore.com SUBSCRIBE ►https://bit.ly/SubHWC Review unit provided free of charge by AMD & Intel. This video is not sponsored. As per Hardware Canucks guidelines, no review direction was received from manufacturer. As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases. Follow us for more updates! Twitter https://bit.ly/HWC_Twitter FaceBook https://bit.ly/HWC_Facebook Instagram https://bit.ly/HWC_Instagram ---------------------------------------------------------------- #hardwarecanuckshttps://www.youtube.com/watch?v=lyME2IM8jjY
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 31 Ağustos 2024; 15:8:26 >
-
"Denemesi bedava değil 3 te olsa 5 de olsa harcıyoruz :)"
"HWINFO64'te CPU Package Power baktım (en yüksek o görünüyor). Umarım doğru değerdir."
Doğru yerden ve doğru değerlere bakmışsın. İşlemcinin değerleri de normal. Ayar kasayım falan deme. Hatta RAM hızı kumaş hızını falan arttırmaya kalkarsan daha da yükselebilir.
@Cpt. Miller hoca yorumu yapmış zaten. Üstüne eklenecek bir şey yok. Yani sürekli oyun oynayan biri için 10 numara işlemci. Onun dışında 1-2 saat oyunda takılıp sonrasında saatlerce webde gezinme video izleme vs yapan için vaziyet ortada.
Yani biz bunları neden yazıyoruz biliyor musun? Ortada bu olaylardan nokta kadar haberi olmadığı halde kimisi de kasıtlı olarak:
"inteller 500 watt çekeyoooooooo, 300 watt çekeyoooo"
yazan bir grup var. Bu adamlar hiç bir şey bilmedikleri için sayfaları
"AMD 7nm ,5nm yeğenim. intel 14+++++++++++nm, 10+++++++++++nm. İntel çok tüketiyooooo, güç tuşuna basar basmaz 500 watt kankaaaaaaa"
yazılarıyla doldurup AMD pazarlamaya kalkan, bir sebeple tüm hayatlarını intel'den nefret etmeye adamış tipler. Sonra bu adamlardan etkilenen kardeşlerimiz gidip ofise günün 10 saati boşta takılan PC'ye tasarruflu diye ryzen falan kuruyorlar
Kimileri ne kadar ah aldı, alıyor farkında bile değil.
Bu adamlar intel zirve işlemcileri stres testinde 250-300 watt çekiyor ama boşta ve boşa yakın durumda da olay şuna dönüyor asla diyemez bizim gibi. Deseler Boşnak Ağa olmayacak zaten buralarda. Ben yazınca ağlamaları falan da hep bundan.
Çok güzel bir işlemcin var. Uzun yıllar sağlıkla ve keyifle kullanmanı dilerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 15 Eylül 2024; 18:27:32 >
-
Müthiş bir mesaj. Çok samimi söylüyorum: Keşke buraları senin gibi doğruya doğru diyebilen marka bazlı lafı eğip bükme ihtiyacı duymayan üyelerle dolu olsaydı.
"Bu güc tüketimi veya verimlilik hic bir zaman birinci öncelik olmadı firmalar için. Ama bunu iyi kullandılar yok verimli yok az güç tüketimi var.
Al birini vur ötekine
Biri boşta iken saçma sapan güç tüketir diğeri yük altında saçma sapan güc tüketir.
Önemli olan bir konu var sadece bir tane. Oda işlemci konusunda tekel olan firmanın tehlikeli olduğudur. intel e bişey olmaz da hadi diyelim oldu Amd tekel oldu o zaman Amd bu duyguyu ilk kez tadacaktır ve intel gibi de olmaz daha beter olur. "
Altına imza atarım.
Kalemine sağlık, saygılar, iyi forumlar
-
Unutma hocam en efsane zırvalardan biri de şuydu:
"intel 10nm üretemez. 14nm altına inemez, inse bile 10nm işlemciler 4ghz'den daha hızlı olamaz"
"Sonuçlar böyleyse bu durum AMD fanları için gerçekten üzücü hocam. "
Senin benim samimi AMD kullanıcılarıyla derdimiz yok zaten hocam. Onlara saygımız var. Ama intel'den nefreti hayat gayesi haline getirmiş, durmadan komplo teorisi yazıp büyük resim gören bilgisiz kimi tipler harap oldu be:
SMT'yi kapatırsak Zen5 uçacak
SVM'yi kapat çok hızlanacak
Gizli admin hesabını unutma sakın kanka
Windows 24H2 olmazsa olmaz
Kötü CCD gecikmeleri için agesa güncellemesi gelebilir takipte kal 11!!!!11!!
Perişan oldular resmen. Tırmaladıkça tırmalıyorlar. Bu sırada intelciler:
-
Gün gelecek 2700X - 3700X'deki sekiz çekirdek gücünü gösterecek gibi.
Çok çekirdek yapınca kabahatli yine Intel oldu, 13600K gibi harika bir işlemci varken 7600X önerenler.
Oyunlarda fazla güç tüketiyor diye, CB çalışırkenki peak Watt tüketim tablolarını göstermeler.
Alder Lake zamanında E-Core oyunlarda görev yapmıyor diyenler. SS paylaştık kaç kere, P-Core E-Core ayrımı olsa bile, ringbus monolitik yapıda mimari dedik.
En çok da Intel 2 nm işlemci üretemez lafına gülüyorum, neredeyse High-NA EUV makinelerinden 2 nm çip çıkamaz diyecekler. Forumum bilgisine hayranım hocam.
Yeni seri CPU lansmanına yakın gerçek dışı haber çok oluyor, anakart üreticileri Z890 çipdetli modeller için hazırlıklara başlamış bile.
videocardz.comJust a moment...https://videocardz.com/newz/asus-and-gigabyte-preparing-over-47-motherboards-with-z890-chipset
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 15 Eylül 2024; 18:37:11 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X