|
Windows 11 güncellemesi işlemcinin %100 kullanımına neden oluyor (2. sayfa)
-
-
6 yıldır Linux kullanıyorum Ubuntu ile başladım daha sonra yine kendimi kısıtlanmış ve istediğim yazılımlara tam anlamı ile erişemiyor gibi hissetmeye başladım, her ne kadar o zamanki bilgim ile gergin ve kormuş olsamda Arch linux kurmaya karar verdim ve hayatımda aldığım en iyi karar olduğunu düşünüyorum şuan, Oyun oynamak dışında windows a hiç ihtiyaç duymadım steamdeck çıkış yaptıktan sonra artık oyun oynamak içinde windows kullanmaya gerek duymamaya başladım.
satın alınan bilgisayarların içinde windows yüklü gelmese kimse windows kullanmazdı. sudo pacman -Syu yazdığım anda artık en güncel sürümde oluyorum bana sormadan benim verim hiç bir yere gitmiyor kendi kafasına göre olmayacak zamanlarda güncelleme indirip beni delirtmiyor.
windows u geride bırakıp gündelik kullanım için linux a geçmek hayatımda aldığım en iyi kararlardan biriydi hem cihazımın ömrüde uzadı
-
Doğrudur hocam. Linux kendi içerisinde gerçekten güvenli ve hızlı. Ancak terminal kullanmak herkese göre olmadığı gibi alışkanlıkları değiştirmek de çok zor. Alışkanlıktan kastım sadece Windows değil aynı zamanda Windows için yazılmış ve Linux versiyonu bulunmayan uygulamalar. Ayrıca Windows'un sunduğu konfor alanı, teknik bilgi de gerektirmiyor.
Bu neye benziyor biliyor musunuz, Telegram Whatsapp'tan daha iyi olmasına rağmen Whatsapp çok daha popüler olduğu için isteseniz de Whatsapp'tan tamamen kurtulamıyorsunuz çünkü diğerleri kullanmıyor. Windows'u bu bakımdan Whatsapp'a benzetiyorum. Mutlaka Windows'ta olan ve Linux'te tam karşılığını bulamadığınız şeyler oluyor. Bir de Windows'da hazırlanmış doküman, uygulama vb. şeylerle uyum problemleri de cabası. Mutlaka bir noktada yaşanıyor. Bazen de driverlarla ilgili de sıkıntılı durumlar oluşuyor, terminalde cebelleşiyorsunuz. Çünkü üretici -yine popüleriteden kaynaklı- Linux driverı yayınlamıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 19 Ağustos 2024; 0:25:24 >
-
Her yeni işletim sistemi bir öncekinden daha kötü olmak zorunda mı...
-
Yahu ben yükledim, bilgisayarın işlemci durumuna bakmak istedim baktım, %100 oluyor, %99 a düşmek bile istemiyor, Yardım et Microsoft!
-
Win7 den sonra hepsi rezil gül gibi os bbg evine çevirdiler
win7 ye bi market dx12 güncellemesi olsa ortalığı toza dumana katar.
-
Millet. Linux'a geçin. Ben geçtim çok memnunum herkese tavsiye ediyorum artık Windows devri kapanıyor
-
Büyük ölçüde dediklerine katılıyorum. Popülerite bu tür şeylerde büyük önem arz ediyor ama büyük firmalar Microsoft ve Adobe gibi açgözlülükleri ile insanların mahremiyetine ve yaratıcı işlerine gözdikmeye devam ederse bu büyük ölçüde değişecek gibi duruyor.
Steam in steamdeck te linux dağıtımı seçmesi gibi eğer windows kullansalardı oyun uyumluluğu vb gibi sorunlar yaşamayacak olmalarına karşı daha düşük çalışma süreleri gereksiz kaynak tüketimi gibi sorunlar nedeni ile istedikleri performansı alamayacaklardı.
2024 yılı işletimsistemleri için bir kırılma noktası oldu ilkez bir windows sürümünün önceki sürümünü geçmesi çok uzun yıllar aldı çünkü donanım kısıtlamaları çok fazla arttı çünkü düşük donanım ile senin verilerini kendi sunucularımaza performans farkını hissettirmeden çekemiyoruz dediler bariz şekilde. steamdeck ile ya linux ta oyunda oynanıyor diyip insanlar gündelik cihazlarına linux kurmaya başladılar.
-
Ben şahsen tam 5 senedir idare ediyorum. Linuxa geçince yapamam diyenler asıl kendilerini kandırıyor. Bir süre sonra öyle alışıyorsunuz ki windowsa dönünce şu özellik nerde bu özellik yok mu gibi bin tane soru geliyor insanın aklına.
Üstelik de denemesi bedava.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ubuntu candır ama kimseye anlatamazsın. Herkes Linux’u kullanmanın zor olduğuna kendini inandırmış. Windows ise tek ve kolay seçenek olarak standart kullanıcının aklında yer etmiş. Durum bundan ibaret.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X