Şimdi Ara

windows 7-64 bit ram sorunu ve OC YARDIM PLSSS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HP dx6120 MT kullanıyorum, windows 7 -64 bit yükledim işlemci destekliyor fakat , ramler 3 gb gösteriyo normalde 4 ,sanırsam biostan bi ayarı varmış hp olduğu için pc bios çok kısıtlı overclockta yapamıyorum işlemciye haftaya soğutucu alcam çıldırmak üzereyim şu biosu düzeltmenin bi yolu yok mu ? son firmwaresinide yükledim ama nanik hp biosu bilen varsa overclock ve ram ayarında yardım edin lütfen... :(

• yanlış bilebiliyor olabilirim ama sanırım ultimate sürümünde 4gb olarak görmesi lazım. birde sen görev yöneticisinden performans kısmına girip kaç gb ram olarak gördüğüne bak derim. ama bu dediklerimde yanılıyor olabilirim.

son olarak o.c yapamadığın bir pc'ye ekstra soğutucu almanın ne mantığı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hougras

yanlış bilebiliyor olabilirim ama sanırım ultimate sürümünde 4gb olarak görmesi lazım. birde sen görev yöneticisinden performans kısmına girip kaç gb ram olarak gördüğüne bak derim. ama bu dediklerimde yanılıyor olabilirim.

son olarak o.c yapamadığın bir pc'ye ekstra soğutucu almanın ne mantığı var?

Görev yöneticisindede 3.2 olarak gösteriyor...,Netten araştırdım 64 bit kullananlarda bu sorun oluyormuş bunun biostan ayarı varmış ama hp compaqlarda nerde bilmiyorum biosu kurcalamakta istemiyorum yardımcı olun lütfen bilen biri varsa +++ o.c yapamadığım bir pcye ekstra soğutucu alırsam stabil çalışmasını sağlayabilirim :) çünkü çok ısınıyor...
  • kullandığınız windows sürümü tam olarak nedir? ultimate ise bu problemin olmaması lazım. değilse ona yükseltin;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: abbozkurt

kullandığınız windows sürümü tam olarak nedir? ultimate ise bu problemin olmaması lazım. değilse ona yükseltin;)

windows 7 ultimate 64 bit zaten :(( off kimse yokmu yardımcı olabilicek asus anakartlarda memory remap diye bi özellik varmış ama benimki hp üretimi anakart kimliği DMI yazıyor ve hpnin sitesinden biosu en son sürüme güncelledim çıldırmak üzereyim hp böyle dandik biosu olur mu yaaa

UP!

UP!
    UP!
  • manuel download adresini buraya verirsen bi bakarim bios ayarlarina...
    pardon yanlis okumusum..
    asiri isi nedeni hava kanallarinin tikanmis olabilecegidir. temizlemen faydali olabilir. sogutucu alsan tabi etkisi olur ama hava kanallarini acman daha iyi olabilir. birde hp nin ayar programlari vardir oyun icin kullanmiyorsan internet konumuna getirirsin islemci hizini azda olsa dusurur buda sicakliga etkisi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 25 Nisan 2010; 12:33:27 >
  • Ram Ve overclock yapmak istiyorum senin dediğinle ne alakası var şimdi bunun
  • ben manuel istedim ama sen sadece istiyorsun. manuel in download adresi nerede..
  • Malesef bu dediginiz ayarlar bu anakartta bulunmuyor.
    hp bu anakarti kendi uretmis. bazi zaman msi yada asustan anakart alabiliyordu bu tip anakartlarda ekstra menuler olabiliyor fakat sizinkinde bu secenekler mevcut degil
    oc konusuna gelince hic denemeyin bile zaten o menusu kendisi icinde bulunmamakta.
  • offf:( o zaman ramde bundan kaynaklanıyor adamlar resmen bilgisayarı kiralamışlar yaw böle saçmalık mı olur ... yorumsuz......................................
  • ram sundan kaynaklaniyor. anakartiniz ramleri fazla buluyor. hp makineler genellikle ya kingson yada kendi ramlerini kullanir. baska ramlerde boyutlama sorunlari cikabiliyor. hatta benim cok akilli bir anakartim var (mercury pv800 diye sacma bir model) 2gb ram takiyorum 1.5 cani isterse 1.3 falan goruyor. normalde 2gb tam destekli. bunun nedeni istedigi ramleri takmamam. ama msi-661fx direk 2gb ram olarak goruyor sorunsuzca calistiriyor.
  • rami öyle görmesinin sebebi ? ramlerin farklı olmasımıdır ? 4 yatak var hepsinde 1 gb var 2 si kingston 2si bigboy bigboylar 800 mhz kingstonların 1 i 533 diğeri 667 mhz :D bunların hepsini bigboy 800 mhz yaparsam düzelir mi ?
  • bilmiyorum hocam. denemek lazim . ne soylersem yalan soylerim. bende 4 tane pqi vardi sorunsuz 4gb goruyordu makine ama anakart biostardi. sizinkinin ne yapacagini inanin bilemem
  • şöyle bişey var zaten kardeşim başlarken siyah ekranda 3.200mb bulundu yazıyor değişiklikleri kaydetmek için F1 e basın diyor , ama biosta ve windows 7 sistemde yüklü ram 4 gb diyor yalnız windows7de 3.12 kullanılabilir diyor :( neyse artık ramlerin hepsini aynı aliyim o zaman napıcaz ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.