Şimdi Ara

Windows 7 64 bit / Vista 64 bit 100 hz sorunu (Görüntü yenileme) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu siteye yardımlarından dolayı lasvegas arkadasa tesekkur etmek ıcın kaydoldum yardımların ıcın saoll cok ısıme yaradı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagocu2011

bu siteye yardımlarından dolayı lasvegas arkadasa tesekkur etmek ıcın kaydoldum yardımların ıcın saoll cok ısıme yaradı :)

İnanın ben bu sorunu bir türlü çözemedim siz nasıl yaptınızda çözdünüz.Arada bir nete sorunu yazıp bakıyorum birşey bulamıyorum şimdi gene yazayım dedim kendi konuma denk geldim :)

Halen 60hz win7 64bit kullanmaktayım HDMİ kablosu ile bağlantı yapıyorum.

Xp işletim sistemine girdiğimde 100 hz sorunsuz çalışıyor görüntü ise hissedilir derecede farkediyor.

Umarım yardım eden biri çıkar.

Az önce bir forumda buldum.Denemişler sorun halolmuş.

Hey guys,

I've discovered a workaround for this problem. Basically you can use a registry key to override the monitor advertising itself as an HDTV (by setting the number of EDID extensions to 0). Using the following steps, I am now getting proper 1920x1200 resolution on my LG monitor:

1. Start the installation of the latest Nvidia drivers and cancel out once the files are extracted
    2. Open nv_disp.inf. By default for the current drivers this is in C:\NVIDIA\WinVista\169.25
    3. In the [nv_SoftwareDeviceSettings] section add the following:
    HKR,, OverrideEdidFlags0, %REG_BINARY%, 1E,6D,3F,56,00,00,FF,FF,04,00,00,00,7E,01,00

NOTE
    The first 4 bytes (1E,6D,3F,56) in my OverrideEdidFlags0 are specific to the LG monitor I'm using. For other monitors, you will need to replace them. Using Phoenix EDID Designer, extract the current EDID and open up the byte viewer. The bytes are in byte 8 through 11.

4. Uninstall your current drivers and reboot
    5. Install the modified drivers by running the previously extracted setup.exe. By default for the current drivers this is in C:\NVIDIA\WinVista\169.25. You'll get a warning about the driver not being signed because of the modified inf. Just press OK.

2. Open nv_disp.inf. By default for the current drivers this is in C:\NVIDIA\WinVista\169.25
    3. In the [nv_SoftwareDeviceSettings] section add the following:
    HKR,, OverrideEdidFlags0, %REG_BINARY%, 1E,6D,3F,56,00,00,FF,FF,04,00,00,00,7E,01,00

2.İşlemde nv_disp.inf. yi açın diyor , bende aynı şekilde buldum ve açtım;
    Fakat 3.işlem için [nv_SoftwareDeviceSettings] yazısını bulun diyor Ctrl+F den arıyorum fakat bulamıyor bir türlü sadece nv_Software olarak aratmaya çalıştım bunuda bulamadı burada takıldım kal
    dım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LasVegas::: -- 10 Eylül 2011; 20:45:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Sailor

evet. full hd monitörde hdmı bağlantıda 60hert üzeri olmuyor

60 hz üzeri oluyor.Mesela bende samsung 40" tv var;
    COD Black OPS:72 hz.
    Dead İsland: 100 Hz. oynuyorum.Yanlış bilgi vermeyelim.Çözüm olayına gelince sony ve apple firmaları yan ürün bağımlısı firmalardan.Öyle herşeye izin vermezler.Keşke samsung alsaydın dostum.Rahat ederdin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KnoXviLLe87

quote:

Dead İsland: 100 Hz. oynuyorum.Yanlış bilgi vermeyelim.Çözüm olayına gelince sony ve apple firmaları yan ürün bağımlısı firmalardan.Öyle herşeye izin vermezler.Keşke samsung alsaydın dostum.Rahat ederdin...

72 hz dediniz sizin bahsettiğiniz hz 72 fps olmasın?

• quote:

Orijinalden alıntı: :::LasVegas:::

quote:

quote:

HZ: Monitorun goruntuleri saniyedeki yenileme kapasitesinin birimidir.
    fps(frame per second) ise ekran kartinda islenen gorunulerin monitore yansitilma hizidir
    yani biri ekran karti icin digeri ise monitore ait bir parametredir.

Black ops dan 72 hz alıyorum.Bunu test ile de gördüm.Ama dediğiniz gibi bir bakıma da aynı düşünülebilinir.Ama Farklı parametlerde bir araya gelmektedirler.Bunu araştırdım..

• quote:

quote:

quote:

quote:

fps(frame per second) ise ekran kartinda islenen gorunulerin monitore yansitilma hizidir

Black ops dan 72 hz alıyorum.Bunu test ile de gördüm.Ama dediğiniz gibi bir bakıma da aynı düşünülebilinir.Ama Farklı parametlerde bir araya gelmektedirler.Bunu araştırdım..

Evet Hz ve FPS yi biliyorum belki siz fps programından görüpte HZ sandınız diye düşündümde öyle yazdım.
    HZ yi nasıl ölçüyorsunuz hangi programla 72hz olarak gördünüz ayrıca evimde samsung 32''HDTV de var ondada aynı sorun var malesef,Sadece Xp de 100hz ye ayarlanıyorlar win vista ve win 7 de 60 üzerine çıkamıyorum.Sanırım HDTV de Driver cd si olmadığından ayarlanamıyor öbürtürlü LCD monitörlerin cd leri oluyor onları pc ye tanıtıldığında 100hz aktif oluyor.

Yanlız şunuda söyleyeyim tv ayarlarından HZ kısmında Yüksek olarak seçiyorum ama yinede bir fark yok sanırım,çünkü xp de 100 hz de görüntü daha net oluyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet Hz ve FPS yi biliyorum belki siz fps programından görüpte HZ sandınız diye düşündümde öyle yazdım.
    HZ yi nasıl ölçüyorsunuz hangi programla 72hz olarak gördünüz ayrıca evimde samsung 32''HDTV de var ondada aynı sorun var malesef,Sadece Xp de 100hz ye ayarlanıyorlar win vista ve win 7 de 60 üzerine çıkamıyorum.Sanırım HDTV de Driver cd si olmadığından ayarlanamıyor öbürtürlü LCD monitörlerin cd leri oluyor onları pc ye tanıtıldığında 100hz aktif oluyor.

Yanlız şunuda söyleyeyim tv ayarlarından HZ kısmında Yüksek olarak seçiyorum ama yinede bir fark yok sanırım,çünkü xp de 100 hz de görüntü daha net oluyor.

Ekran açıldığı zaman sol tarafında çözünürlük ve Hz. görünüyor yaklaşık 2 sn.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.