Şimdi Ara

Windows 7 64-bit yüklerken mavi ekran hatası alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    i5 2500k işlemci,
    gigabyte z68ap-d3
    2x4gb kingstom 1600mhz ram,
    amd hd6850 ekran kartı,
    550 watt gigabyte kasa,
    1tb 7200 segate hdd,
    lg dwd-rw,
    kart okuyucu ve tp link wireles adaptör var.

32-bit işletim sistemini sorunsuz yüklüyor ama 64 bit yüklemeye izin vermiyor %75 de mavi ekran hatası veriyor hata kodu:0x00000050 ve hemen yeniden başlatıyor hata oluştu ve tekrar kurulum yapılması gerek diye uyarı veriyor.

Kurduğum windows cd orjinal değil ama 3 farklı cd ile denedim sorun aynı başka bilgisayar ile denedim cdleri problem yok cdler çalışıyor.

ramleri tek tek ve ekran kartını onbord ile denedim ve anakartı değiştirdim önceki msi ondada aynı problem vardı sorun neden olabilir?

• bildiğim kadarıyla 050 mavi ekran hatası hdd ile ilgili.hdd yi tamamen biçimlendirirsen sorun düzelecektir diye düşünüyorum.
  • İşlemci ve anakartlarımız aynı. Sorunun kaynağı ise RAM olarak görünüyor. Önce şunu bir deneyin; Denemiş olduğunuz 3 farklı CD birbirinin kopyası mı? Eğer öyleyse kurulumu Crack'siz ve güncellemesiz bir Windows 7 DVD'si ile deneyin.. Bende bazı CD'ler ile yükleyemiyordum ama mavi ekran vermiyordu.. Eğer sorun devam ederse RAM'lerin üzerindeki voltaj değerlerine bakarak BIOS'tan voltaj değerini manuel olarak ayarlayın..

Birde sistemde overclock var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 18 Aralık 2012; 0:37:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafer551

bildiğim kadarıyla 050 mavi ekran hatası hdd ile ilgili.hdd yi tamamen biçimlendirirsen sorun düzelecektir diye düşünüyorum.

bunu denedim sonuç aynı;

quote:

İşlemci ve anakartlarımız aynı. Sorunun kaynağı ise RAM olarak görünüyor. Önce şunu bir deneyin; Denemiş olduğunuz 3 farklı CD birbirinin kopyası mı? Eğer öyleyse kurulumu Crack'siz ve güncellemesiz bir Windows 7 DVD'si ile deneyin.. Bende bazı CD'ler ile yükleyemiyordum ama mavi ekran vermiyordu.. Eğer sorun devam ederse RAM'lerin üzerindeki voltaj değerlerine bakarak BIOS'tan voltaj değerini manuel olarak ayarlayın..

Birde sistemde overclock var mı?

Cdler farklı windows sürümleri 1 si crackli diğer 2 side sonradan aktivasyonlu cd
    overclock yok sistemde ramlerin uygun voltaj değerleri ne olmalı peki pek anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melantis_x -- 18 Aralık 2012; 1:08:27 >

• RAM'in üzerindeki etikette voltaj değeri yazar. Belki düşük voltaj ile(1.35v gibi) çalışıyorlardır..
  • zafer551 beyin dediği gibi bu hata kodu hdd deki virüs ile ilgilidri.Mutlaka tamamını biçimlendirin.yada elinizde başka hdd varsa onunla deneyin en son çare olarak ram(bellek)lerde olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.