Şimdi Ara

Windows 7 açılırken sürekli reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün gece film izledikten sonra normal bir şekilde sistemi kapattım. Sabah açtığımda sistem Starting Windows yazısını geçtiğinde masaüstü gelmeden sürekli reset atıyordu. Ben de Windows 7 Usb kullanarak fixmbr yaptım, ancak düzelmedi. Şu an disk ekranına geldiğimde C sürücüsü sanki bomboş gibi gösteriyor, diğer partisyondaki datalar duruyor. Sebebi ne olabilir? Sıfırdan kurulum yapmak zorunda kalıcam şimdi.
     Windows 7 açılırken sürekli reset atıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bios sıfırlamayı denedin mi?
  • Ben her gün (otomatik) sistem yedeği alıyorum. Bir sorun olduğunda geri yüklüyorum. Bence bundan sonra sende bu tip bir program kullanıp yedek alsan iyi edersin.
  • Hayır BIOS sıfırlamadım ancak Optimized Defaults yapmıstım bir ara. Anlamadıgım sey neden partisyon durup dururken bozuldu? Tüm datalarımı D: sürücüsünde Data klasötü altında yol göstererek yedekliyorum, Masaüstü Belgeler vs hepsinin konumu D:\Data\ içine yönlendirilmis vaziyette, yani veri kaybım yok.
  • işletim sisteminde bir dosya silinmiş olabilir o yüzden resetliyordur kendini
  • Başlıca Nedenleri;

1-Bilgisayarınızın cpu (işlemci), Bios çipi veya ekran kartındaki termal macunun işlemini yitirmesi ile oluşan ısınmalar.

2-Ramlerde ki arızalar veya Ram slotlarında ki arızalar slotta takılı bulunan kısımları değiştirmeniz gerekebilir.

3-Bios pilinizin bitmesine bağlı olarak Harddisk okuma yöntemindeki değişiklik (ide veya ahci) ayarlarındaki değişme meydana gelmesi. Daha çok Windows başlatılıyor ekranında yeniden başlama sorununa sebep olmaktadır. Bilgisayarınıza işletim sistemi kurarken de mavi ekran hatası almanıza sebebiyet verebilmektedir.

4-İşletim sistemi hataları sonucunda, virüs, veya bazı programların açılışta sisteminize hata verdirtmesinden dolayı bilgisayarınız açılır açılmaz reset atması gibi sorunlar meydana gelmektedir.

5-Ana kartınızda meydana gelmiş elektronik yani donanımında ki sorunlar da daha çok işletim sisteminin açılma ekranına kadar bile ulaşamazsınız sürekli yeniden başlar.

Çözüm;

Yukarıdaki maddelerden bir veya daha çok soruna sahip olduğunuzu düşünüyor iseniz. Sisteminizi Formatlamadan önce onarma yapmayı deneyebilirsiniz.

Ancak bilgisayarınız belirli bir yerde tekrarlayan bir biçimde reset atıyor ise büyük ihtimalle biostan Harddisk modunuzu ahci veya ide olarak denemeyi unutmayın.

Eğer bilgisayarınız aynı anlarda değil de gelişi güzel resetliyor ise ısınma veya ram problemlerini göz önünde bulundurarak termal macunları ve ram slotlarında ramlerin takılı olduğu bölümleri değiştirerek kontrol ediniz.

Ekran kartınızın fanının veya Cpu'nun Fan sistemleri çalışmakta mı diye kontrol edin. Biosunuzda da ısı yani temp ile ilgili bölümleri kontrol ederek 40 ila 65 derece sıcaklıklar arasında mı diye kontrol etmenizde de fayda var.
    Bazen de Güç kaynağınızdan dolayı kaynaklanan elektriksel problemler nedeni ile bu ve benzeri sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.

Eğer tüm bunlar ile herhangi bir probleminiz yok ise ve servise göndermemekte kararlı iseniz format atma girişimlerine başlayıp sistemi komple yenilemeniz de fayda var. Bazen virüslerde bu gibi sorunlara neden olmakta ancak unutmayın bilgisayarınız açıldıktan sonra virüs devreye gireceği için bilgisayarınızın daha masaüstü gelmeden reset atıyorsa başka bir problem vardır.

Güvenli Mod adımlarını gözden geçirmeyi unutmayın. Hard diskinizi başka bilgisayarlarda deneyerek işletim sisteminde sorun var mı yok mu tam olarak öğrenebilirsiniz.

• mekse M kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim, işlemcinin termal macununu yeniledim, ancak onarım ne yazık ki mümkün olmadı. Partisyon gitmiş. Ben de sıfırdan Windows 10 Home kurdum, şu an performansı iyi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.