Şimdi Ara

Wİndows 7 Kullanıla Bilir RAM Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar pc de 2x2 2gb ram takılı Sistem W7 ultimete 64 bit Kullanıla bilir ram 3,25 yazıyo bu sorun nasıl halledilir bios ayarlarını bilmiyorum pc özellikleri
    http://f1210.hizliresim.com/12/8/dsf8q.png

http://f1210.hizliresim.com/12/8/dsf9u.png

Ana Kart :foxconn ınt 915
    E. Kartı: ATI Radeon HD 4300/4500 Series

• Yokmu Yardım
  • Paylaşımlı ekran kartı vs var mı makinada? Sistem W7 ile uyumlu mu yoksa daha mı eski? BIOS update kontrol et, varsa yükle.
  • Bios ekranında Onboard'ı Disable olarak ayarlayın. Eğer olmazsa bios güncelleme yapın.

Ekran kartı bir kısmını almıyor sistemde öyle ayarlanmış olabilir.. Başlata Msconfig yazılan açılan pencerede Ön yükleme - Gelişmiş Seçenekler açarak Bellek Üst Sınırı işaretini kaldırın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

Bios ekranında Onboard'ı Disable olarak ayarlayın. Eğer olmazsa bios güncelleme yapın.

Ekran kartı bir kısmını almıyor sistemde öyle ayarlanmış olabilir.. Başlata Msconfig yazılan açılan pencerede Ön yükleme - Gelişmiş Seçenekler açarak Bellek Üst Sınırı işaretini kaldırın..

O Sınır Zaten 4096 yani onda En sonda
  • Ekran kartı driverini kaldırın kullanılabilir ram miktarı normal dönüyorsa farklı sürüm ekran kartı driveri kurun. Bunlar çözüm olmaya bilir. Yukarda ilk yazdıklarımı deneyin
  • quote:

Ekran kartı driverini kaldırın kullanılabilir ram miktarı normal dönüyorsa farklı sürüm ekran kartı driveri kurun. Bunlar çözüm olmaya bilir. Yukarda ilk yazdıklarımı deneyin

Hocam Ekran Kartı Driveri Kurulmadan Öncede Yüklü Ram 4GB ama (3,25) gene gösteriyodu ayrıca biraz araştırdım ve biosdan yapılacağını buldum fakat bir türlü phonex bios da nasıl yapılacağını bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: alideniz357

quote:

Ekran kartı driverini kaldırın kullanılabilir ram miktarı normal dönüyorsa farklı sürüm ekran kartı driveri kurun. Bunlar çözüm olmaya bilir. Yukarda ilk yazdıklarımı deneyin

Hocam Ekran Kartı Driveri Kurulmadan Öncede Yüklü Ram 4GB ama (3,25) gene gösteriyodu ayrıca biraz araştırdım ve biosdan yapılacağını buldum fakat bir türlü phonex bios da nasıl yapılacağını bulamadım

Bende bilmiyorum.

Ama Onboard yazıyor.. Disable olarak ayarlaman yeterli olacaktır..

• quote:

quote:

quote:

Bende bilmiyorum.

Ama Onboard yazıyor.. Disable olarak ayarlaman yeterli olacaktır..

Bu onboard da ne demek fazla bilgim yok bunu biosdan mı yapacaz

• Biostan Onboard kapatacaksın nerde bilmiyorum.

Onboard anakart üzerindeki ekran kartıdır. Bios pilini çıkartıp takmak çözüm olabilir..
  • quote:

Biostan Onboard kapatacaksın nerde bilmiyorum.

Onboard anakart üzerindeki ekran kartıdır. Bios pilini çıkartıp takmak çözüm olabilir..

Pc Masaüstü ve Ekran kartı Var Toplam bellek 1916 yazıyor bence ekran kartından paylaşıyor çünkü pc yi alırken ekran kartı 1Gb demişlerdi eğer performansı etkilemsse bir sorun yok
  • Onunla alakalı değildir. Anakart üzerindeki pili çıkartarak biosu resetle bakalım eğer olmazsa bios ekranından dediğim yeri bularak kapat..
  • quote:

Onunla alakalı değildir. Anakart üzerindeki pili çıkartarak biosu resetle bakalım eğer olmazsa bios ekranından dediğim yeri bularak kapat..

Bir deneyim
  • quote:

Hocam Biosda o Kadar baktım ama en az 10 tane Onboard Diye Seçenekler war ama hangisi olduğu hakkında zerre kadar bilgim yok
  • quote:

quote:

Hocam Biosda o Kadar baktım ama en az 10 tane Onboard Diye Seçenekler war ama hangisi olduğu hakkında zerre kadar bilgim yok

Orasını unutmuşum özür dilerim.

Onboard Video yada VGA yazabilir.
  • Hocam dedğiniz vda var ama nasıl disagle yapacaç şık yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam dedğiniz vda var ama nasıl disagle yapacaç şık yok

Başka yerlere iyice baktınmı..Önce resetlemeyi denermisin.
  • Bıos pilinimi çıkartim ? Eğer çıkarırsam zararı olur mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Bios dan anlayan yokmu :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alideniz357 -- 9 Ekim 2012; 18:09:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.