Şimdi Ara

Windows 7 kullanıyorum xp kurmak istiyorum,kuramıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopum paylaşımlı ekran kartına sahip eski bir laptop windows 7 starter yüklü ama onda bile sistem zor çalışıyor.Samsung rv510 06 tr modeli.İnternette o kadar araştırdım tonla farklı program var windows 7 yüklerken işe yarıyor.Şuan starter sürümünden home yada professional editiona geçebilirim burada sorun yok.Sorun,windows 7 den xpye geçemiyorum rufus olsun başka programlar olsun o kadar şey denedim hiç bir türlü o mavi ekran gelmiyor.. windows 7 olan bir pc den xp ye geçen,format atan biri varsa lütfen yardımcı olsun.

• Xp kurmaya çalışırken nasıl bir ekranla karsılasıyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • INSURG3NT kullanıcısına yanıt
    mavi ekran geliyor hızlıca aşağıda asr için f2 kurtarmak için vs kurulum dosyaları da hızlıca geçiyor.. sonra bilgisayar yeniden başlıyor.Bir türlü biçimlendirme ekranı gelmedi..
  • Xp iso cd/usb de bir sorun olmadığını varsayıyorum. Şunu bi dene.
    Windows 7 cd ile kuruluma başla disk seçme ekranında C diskini komple sil yani ham disk olsun ardından ileri demeden yani win 7 yi kurmadan bu ekrandan çık sonra xp medyanı takıp öyle kurulumu bi dene bakalım

cdrom sürücüm malesef bozuk iki usb ile yapabilirsem yaparım.Sen olsan bu sisteme hangi işletim sistemini kurardın ? ekran kartı paylaşımı xp only yazıyor biosta o yüzden xpye geçmek mantıklı geliyor.
    perating System: Windows 7 Starter 32-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.160211-0600)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.
    System Model: RV410/RV510/S3510/E3510
    BIOS: Phoenix SecureCore(tm) NB Version 03UC.P026.20101027.LX
    Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU T4500 @ 2.30GHz (2 CPUs), ~2.3GHz
    Memory: 2048MB RAM
    Available OS Memory: 2008MB RAM
    Page File: 1032MB used, 3988MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11

Card name: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
    Display Memory: 876 MB
    Dedicated Memory: 128 MB
    Shared Memory: 748 MB

• Cd rom bozuksa win xp iso dosyasını düzgün bir biçimde usb ye yazdırdığına emin ol. Zira usb den boot etmek için cd ye iso dosyası yazdırır gibi yazdırılmıyor özel usb medya olusturma programları kullanılıyor.

Bu sisteme ne kurardım sorusuna gelirsek, xp desteği bitti ve güvenlik açığı tehdidi oluşturuyor. Eğer ben bilinçli bir kullanıcıyım öyle her siteye girmem her bulduğum seyi yüklemem dersen xp yanında comodo internet security kurarsın mis gibi olur hız sıkıntısı yaşamazsın.
    Zaten 2 gb ramin var en hızlısı xp olurdu ama dediğim gibi destek sıkıntısı var. Windows 7 starter çöp onu geç, win 7 home basic 32 bit kursan boşta 700-800 mb yer , antivirüsle birlikte 1 gb yi bulur sana diğer işlemler için pek biley kalmıyor yine hız konusunda sıkıntı çıkarır program kurdukça. 32 bit Linux kursan( ubuntu,linuxmint,zorin vs) yine çok hızlı olur antivirüs bile yüklemene gerek kalmaz güvenlik açığı yok o da çok iyi olurdu. Windows görünümlü linux istiyorsan zorin os denetebilirsin , kullanımı çok benziyor yani neticede ya linux yada xp service pack 32 bit kurardım yine.

rufus wintoflash vs o tarz programların hepsini denedim,yapamıyorum.Windows 7 xp ve vistanın driverları var sıkıntı yaşamam.linux falan hiç kullanmadım kuracağımı sanmıyorum.windows xp isosu ve w7 home premium indiriyorum şuan pcriver.comdan.hardisk biçimlendirip xp kurmayı deneyecem olmazsa w7 kurarım 2 flashla da bootable usb hazırlayacam bakalım.. çok sağolasın.antivirüs kullanmıyorum bilinçliyim çok az siteye giriyorum internette zaten.
  • Biosuda bi fabrika ayarlarına döndürüp ardından sata-ide-ahci modları sırayla değiştirip(hatta ilk olarak ide seç) xp yi tekrar kurmayı bi dene istersen. Zira xp eski olduğu için çoğu isosu sata sürücüsü dahi içermiyor.
    İndireceğin xp de mutlaka service pack 3 msdn iso olsun. Rica ederim kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.