Şimdi Ara

Windows 7-Linux Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Win 7 kullanıyorum,laptop sistemi gayet yeterli (i5 4gb ram 1gb ekran kartı vs..)

Artık son güncellemeler ve bios güncellemesiyle cihaza yük binmesi ve arada yavaşlamalar can sıkmaya başladı.

Linux ve Ubuntuyu sadece duydum,kullanma fırsatım olmadı.Sizce Linux nasıldır?Virüs programları olsun,genel driverler de sorun yaşatırmı?

Kısacası pişman olurmuyum? Sadece internette gezinme amaçlı kullanmaktayım.Ayrıca kurarsam eğer recovery den hemen format atıp yükleyebiliyordum.Linux ta da aynısı geçerli olurmu?

• -the- kullanıcısına yanıt
    +Sizce Linux nasıldır?
    -İyidir.
    +Virüs programları olsun,genel driverler de sorun yaşatırmı?
    -Virus programına bile pek ihtiyacın olmaz. Driverlarda bazen sorun çıkabiliyor.

Dual boot yapıp istediğinde windows, istediğinde linux açılacak şekilde ayarlamanı tavsiye ederim. Harddisk ikiye bölebilir veya başka bir harici harddiske yükleyebilirsin.
    +Kısacası pişman olurmuyum?
    -İyi ayarlanmış bir linux sistemi insanı pişman etmez.
    Mint yükliyceksen işte açıklamaları:
    http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4.0
    Gerekli yedekleri almayı unutma, ne de olsa harddisk bölümleriyle oynamak biraz tehlikeli bişey. Takıldığın yerde sor. Forumda linux kullanan çok arkadaş var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdagli1

+Sizce Linux nasıldır?
    -İyidir.
    +Virüs programları olsun,genel driverler de sorun yaşatırmı?
    -Virus programına bile pek ihtiyacın olmaz. Driverlarda bazen sorun çıkabiliyor.

Dual boot yapıp istediğinde windows, istediğinde linux açılacak şekilde ayarlamanı tavsiye ederim. Harddisk ikiye bölebilir veya başka bir harici harddiske yükleyebilirsin.
    +Kısacası pişman olurmuyum?
    -İyi ayarlanmış bir linux sistemi insanı pişman etmez.
    Mint yükliyceksen işte açıklamaları:
    http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4.0
    Gerekli yedekleri almayı unutma, ne de olsa harddisk bölümleriyle oynamak biraz tehlikeli bişey. Takıldığın yerde sor. Forumda linux kullanan çok arkadaş var.

Cok tesekkur ederim gayet aciklayici olmus :)

Windows son guncellemelerle iyice agirlasti,farkli bir deneyim olsun diye yukleyecegim.

Bu konularda acemi birisi olarak windows dursun ikinci sistemi linux yapiyim diyorum onun detayli aciklamasi varmi acaba forumda?Kullanabilirsem windowsu silerim linux ile devam ederim

Saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her ikisininde birbirne göre +sı ve -si var eğer oyun oynamıyor ve grafiksel programlarla uğraşmıyorsan
    veri aktarım hızı , internet bağlantısı benim pc için en az 5 kat daha iyi para verseler win7'ye geçmem max 2 uygulam
    açabiliyordum win7'de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.