Şimdi Ara

WİNDOWS 7 NEDEN ÇOK RAM KULLANIYOR ?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
0
Favori
33.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi de bu kadar insanda (ben dahil) neden peki 800 ile 1 gb ram kullanıyor. bu 1 kişi de değil 10 kişide değil belki 100 win7 kullanıcısı gördüysem 100'ünde de durum aynı. sende neden bu kadar az ram kullanıyor. Eğer özel bir ayar yapılıyorsa neden bunu microsoft yapmıyorda alengirli dalengirli şekilde yaptırıyor. Yok eğer bilgisayarın mevcut rami zaten 512 mb ise o kadar ram kullanması normal. Zira zaten mevcut ramin yarısını kendine ayırıyor. Neden insanlar daha güçlü pc alsınlar o zaman win7 kullanmak için?

64 bit olayına gelince kaçtane 64 bit doğru düzgün program var ki hadi diyelim şunlar bunlar var sen söyle şu 64bit programda şöyle şöyle şu kadar hız, belirgin bir fark görülüyür diye ben onu hemen tedarik edip kurayım test edeyim. 64 bit tabiiki 32bit ile hız olarak fark vardır ama 64bit uygulamaları baktığımızda hiçbir zaman %100 performans artışı bırakın %100'ü %50 bile bir performans getirisi görmüyoruz. Belki %10,%15 o da ben gerçekten 64bit programım diyen uygulamalarda gözüküyor. Bu kadar bir performans artışı için bu kadar yüksek sistem kullanımına değer mi peki. Bu mudur yani bu kadar taşkale,meşgale, bağırtı çağırtı microsoftun bu muydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonulbas -- 12 Mart 2010; 8:52:55 >

• TIMERIDER ın bikere aero kapalı muhtemelen arka planda başka şeyleride kapatmıştır.

gonulbas buydu tabi. Şuana kadar microsoftun xpden sonra çıkardığı en iyi işletim sistemini beğenmiyorsun. 64 bit sihirbaz değilki %50 yada %100 performans sağlasın. Kaldı ki uygulamaya göre %50ye varan performans artışları var. Doğru dürüst 64 bit uygulama yok diyorsun. Evet yok ama bu ne intel amd nin suçu nede microsoftun suçu. Yeni teknolojiye ayak uyduramayan yazılım şirketlerinde suç var aslında. Şuanda değil ama teknoloji dünyasının umut ettiği şey çok yakın zamanda 64bit uygulamaların yaygınlaşması. Bazı oyunlar bir yama ile veya doğrudan destek veriyor. Programlarda doğrudan destek veriyor.

Uzun lafın kısası işlemciler ve işletim sistemleri sihirbaz değil. Beklentilerini karşılayamayan yazılım şirketleridir...
  • Bende de boştayken 1.22 kullanıyor.
  • Bunu daha evvel bir konuda yazmıştım, Windows un ram kullanımı tamamen sisteminizdeki ram miktarı ile doğru orantılıdır.

İster 8gb raminiz olsun ister 1gb windows her zaman bu oranda kendi kullanımını düşüp geriye kalanı sistem için ayırır. Aslında kendini sıkıştırır ya da yayar.

Şimdi windows çok ram kullanıyor diyenler %99 4gb veya daha fazla ram kullanan arkadaşlardır. Kısaca var olan belleğinizi kendini expand ederek kullanır. Raminiz az ise az, çok ise çok kullanır. Yani bir nevi eğer az raminiz var ise daha fazla takas dosyası daha az fiziksel ram, tersi durumda daha az takas dosyası daha fazla fiziksel ram kullanır. Tabi ramin az olması takas dosyasına fazla yük bindireceğinden sistem yavaş çalışacaktır. Ne kadar ram, o kadar köfte hesabı :)

Olay bu kadar basit, bu bütün Windows sürümlerinde böyledir. Boşuna yormuşunuz kendinizi.

En basit testi yapmak isteyen arkadaşlar;

Sisteminizde 4 gb ram takılı iken kullanılan ram miktarına baktıktan sonra ramlerinizin 1 ini yada 2 sini söküp öyle bakın, az ramde daha az harcama olduğunu göreceksiniz.

• quote:

gonulbas buydu tabi. Şuana kadar microsoftun xpden sonra çıkardığı en iyi işletim sistemini beğenmiyorsun. 64 bit sihirbaz değilki %50 yada %100 performans sağlasın. Kaldı ki uygulamaya göre %50ye varan performans artışları var. Doğru dürüst 64 bit uygulama yok diyorsun. Evet yok ama bu ne intel amd nin suçu nede microsoftun suçu. Yeni teknolojiye ayak uyduramayan yazılım şirketlerinde suç var aslında. Şuanda değil ama teknoloji dünyasının umut ettiği şey çok yakın zamanda 64bit uygulamaların yaygınlaşması. Bazı oyunlar bir yama ile veya doğrudan destek veriyor. Programlarda doğrudan destek veriyor.

Uzun lafın kısası işlemciler ve işletim sistemleri sihirbaz değil. Beklentilerini karşılayamayan yazılım şirketleridir...

%50 bile bariz bir fark artışı yok ama paraya gelince %200 fahiş fiyatlara satmasını biliyorlar hem pc bileşeni hemde işletim sistemi olarak. Bizim insanımızda bile bile %200 fahiş fiyatlara böyle ürünleri alır ben onu kavrayamıyorum bir türlü.

2smoke : 2 gb ikende 4 gb ikende aynı pc de sistemin,programların, oyunların vs vs çalışması hususunda hiçbir hız farkı görmüyorum. Ben bu performans artışını görmeyeceksem windows şu kadar ram kullanmış, bu kadar ram olursa bu kadar yapmış kullanıcı için ne faydası var arkadaşım. Gözle görülür bir performans artışı sağlayacakki kabul edilebilir olsun.

Belki 256mb, 512 mb ramlerde belirgin bir yavaşlama olucaktır ama 4 gb ram veya 8 gb ram takıldığında 2 gb ramin verdiği performansın ötesine giden hiçbir şey yok. Tabiiki yüksek ram ihtiyacı olan oyunlarda illaki etkileyecektir bu winxp de de mevcut zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonulbas -- 12 Mart 2010; 11:51:13 >

• aero,sidebar,gereksiz hizmetler,fazlalık görsellikler,açılıştaki kendini otomatik açan uygulamaların hepsini sonlandırın temiz ve hızlı bir windowsunuz olsun.bilgisayarım 1 gb ram,xp kadar hızlı.
  • gonulbas fiyatlara lafım yok ancak pc bileşenleri dediğin kısımda sana katılmıyorum pentiumD 925 ile Core i7 980X arasındaki performans farkı sence nasıldır. Ama fiyat farkı çok diyeceksin. E ama dünyanın her yerinde bu kural böyle yani buna yapılacak bir şey yok. Kalkıp sadece windowsa taş atmayada gerek yok.

2gb ile 4gb arasında performans farkı var bence dene ben kendim denedim gördüm
  • var diyorsunuz ama somutlandıramıyorsunuz yine en başta dediğimi söylemek zorunda bırakıyorsunuz. Ben denedim fark göremiyorum. siz var diyorsunuz ispatı size düşüyor hangi uygulamada ne yaptınızda xp ye göre farkını gördünüz % üzerinden ne kadar performans aldınız. Var deyip geçiştirmek hiç inandırıcı gelmiyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih86

@*.*
    Ne uyku modundan bahsedersiniz ??? """ ABİCİİİ!!!!M """"
    Uyku falan yok. Kapattım ben o defterleri. Win 7 32 bit kullanıyorum. 1.5 GB ram var bereket versin. Bütün arka plan programları kapattım. İndeksleme, sistem geri yükleme vs... Gece 1 gibi bırakıyorum 1100 Mb boş bellekle, sabaha 115 Mb boş yer kalmış ve download durmuş oluyor. Gelde buradan yak. Devam ettirsende etmiyor meret. İllaki pc tekrar baştan açılacakki bellek tekrar 1100 Mb olsunki indirmeye devam edebile. Ne dolduruyorsa bu ram 'a bu win7 anlamadım gitti...!!! Halbuki normal kullanımda bu kadar dolmazken.

Windows 7, belli bir süre işlem yapılmadığında bilgisayarı Uyku Modu'na alır. Yani beklemeye geçirtir. Bir nevi PC kapanır.

Denetim masasından ayarlarsanız bu sorun çözülür.

Bende şu anda %27 RAM kullanılıyor. Yani 1.09 GB.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 12 Mart 2010; 13:06:08 >

• gonulbas ben microsoft çalışanı yada fanatiği değilim yani onu savunarak bir kazancım olamaz zaten yokta. 3-4 ay önceki testlerimin dökümanını saklayacak ta değilim. Yazdığım şeylere şüphe ile yaklaşmanız sizin seçiminiz. Yalan söyleyecek halim yok. Sizin gibi şüpheci mantığı ile hareket edilirse yaptığım testlerde ki ss ler için ps ile düzenlenmiş bile denebilir. Bu yüzden benim yaptığım gibi kurun makinenize xp x86, xp x64, vista x86, vista x64, windows7 x86, windows7 x64 ondan sonra 3dmark vantage, winrar, matematiksel hesaplama testleri falan yapın ramlerinizi 1,2,3,4 olarak artık kaç gb ram varsa tek tek tekrarlayın işlemcinize o.c. yapın tekrarlayın ve kendiniz görün aradaki farkı. Eğer hala bir fark yok diyorsanız bu hepimiz için bir kanıt olur ve yayınlarsınız buraya ssleri olur biter...

Not: Windows 7 satışa sunulduğunda bu testlerin hepsini yaptım...
  • arkada gerekli gereksiz tonlarca servis çalıştığından dolayı windows 7 nin ram kullanımının çok daha yüksek olması normal, 2002 yılında üretilmiş bir işletim sisteminin 2009 yılında çıkan işletim sisteminin en kapsamlı sürümüyle kıyaslanması yanlış, burada nerdeyse herkesin kullandığı ultimate sürümü ki bir ev kullanıcısının ihtiyacı olmayacak tonla özelliği var, 2 gb ramli netbookta win7 home basic kullanıyorum 500 mb civarı ram kullanıyorki bu da gayet normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç
    arkada gerekli gereksiz tonlarca servis çalıştığından dolayı windows 7 nin ram kullanımının çok daha yüksek olması normal, 2002 yılında üretilmiş bir işletim sisteminin 2009 yılında çıkan işletim sisteminin en kapsamlı sürümüyle kıyaslanması yanlış, burada nerdeyse herkesin kullandığı ultimate sürümü ki bir ev kullanıcısının ihtiyacı olmayacak tonla özelliği var, 2 gb ramli netbookta win7 home basic kullanıyorum 500 mb civarı ram kullanıyorki bu da gayet normal

evet çok haklısınız, ben testlerde home basic kullanmıştım...
  • anlaşıldıki herzamanki kısırdöngü tartışmalardan biri daha. Yanlış anlamayın ama benim en gıcık olduğum şey kuru kuruya bu daha iyi şu daha kötü denmesi. neyse sallayın gitsin nasıl olsa yukarıdaki yazılarımdan birisinde belirttiğim gibi "Microsoft seve seve win7'ye geçmemizi sağlayacak kaçış yok zaten"
  • kısır döngünün oluşma sebebi sizsiniz, test edin bizde görelim diyorum yanaşmıyorsunuz
  • test etmeme gerek yok 10 yıldır pc kullanıcısıyım hangisinin daha performanslı olduğunu görmeme yetiyor. dediğim gibi zaten mecburen kullanacağımız bir işletim sistemini yadırgasak ne fayda göreceğiz yadırgamasak ne geçicek elimize. İleride mecburen önümüze konulacak olan pilavı yemeyipde ne yapacağız. Haa birisi çıkar bakın bu etli pilav derse :) o zaman onu alırız inş.

Şu an önümüze microsoft 2 çeşit düzgün pilav koymuş dileyen bunlardan istediğini seçiyor. Ben yenisini beğenmiyorum katı olmuş :). Ama ileride beğendiğim pilavı menüden kaldırıyor mecburen katısını yicem :D Tek ümidim o zamana kadar katı pilavı daha güzel hale getirmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonulbas -- 12 Mart 2010; 14:21:59 >
  • bende 10 yıldan fazladır kullanıcıym ama sizinki gibi bir cümle hiç kurmam

neyse siz kapattınız konuyu uzatmaya gerek yok...
  • xp'nin gözünü seveyim
    yedi sizin olsun ben xp ile mutluyum.
  • fikir vermek adına...
    win7 32 bit ultimate 3 gb ddr2 ram var
    internet explorer,nod32,messenger açıkken 1 gb kullanım var..
  • Win 7 32bit ultimate kullanıyorum.Chrome açık, utorrent açık ve aktif,Messenger açık 2GB ram kullanıyorum. 598 mb ram kullanımı var.Bir sürü gadget falan da açık.

WİNDOWS 7 NEDEN ÇOK RAM KULLANIYOR ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 12 Mart 2010; 16:59:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

xp ile win7 arasında görsellik ve arkaplanda çalışan windows uygulamalar arasında dağlar kadar fark var. Normaldir, bende boştayken şu anda 1,5GB

abarttın.. boştayken 1.5 gb ise sorun vardır.. bende boşta 300mb falan dıye hatırlıyorum suan firefox vs. açık 700lerde.baya sayfa acık ama + muzik.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.